TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 TL Bütçeli Spor-Klasik Saat Önerisi / PAM 320 Alındı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 TL Bütçe İçin Spor-Klasik Saat Önerisi

Mesaj sadice83 » 17 Haz 2011, 00:34

Şahsen rolexe düşmanlığım yok hatta 1 2 modeli çok hoşuma gidiyor fakat forumda bi rolex aşkı var birisi saat sorsa hemen rolex anında yapıştır ya burası saat forumu diilmi yani çeşitli markalar olucak onlar üzerinden dedikodu yapıcaz.
bu arada milgauss çok güzel param olsada alsam bu öneri için asymptote teşekkürler.
fakat yine asymptote beni kalbimden vurdu ve ıwc nin tek geçtiğim modelini yayınladı.
4n6 omegada aşşağı kalır yanı yok. ama bence ıwc bu arada sanki saati ben alıcam gibi oldu
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Clk » 17 Haz 2011, 01:19

emre08 yazdı:
clk yazdı:Ben olsam kesinlikle Rolex almazdim. Alanlarin cogu gösteris icin aliyor zaten. Markaninda herhangi bir özelligi yok isminden baska. Burasi saat forumu gercek saatler önerelim arkadaslar. Hep Rolex hep Rolex...

Mesela IWC al derim ben sana, büyük ihtimal yetkili servisi ile aran o kadar iyi olacaktir ki ilerleyen günler yada senelerde kim bilir belki yeni cevre bile yaparsin ;)

Mesela Omega ikinci bir secenek olabilir... Aldigin saat kesinlikle eskimez nasil olsa kolunda ki saatin kadranina bir cember ekleyip 10. yil özel serisi ikinci cemberi ekleyip 20. yil özel serisi v.s. v.s. gider bu böyle. Bakarsin yarin öbür gün aldigin saatin 50 yada 60 mm versiyonunu bile yaparlar. Her zaman aktüel kalirsin... ;)

Breitling al mesela, Steinhart'a verecegin 500 Euro yerine Breitling'e sadece yüksek iscilik ve isminden dolayi 3500-4000 Euro verilir. Kullandigi mekanizmalarda en üst seviyede ETA'dir ;)

Kisacasi birakalim Rolex'i disarida ciddi olan o kadar cok saat markasi var ki :D

Abartmissin biraz clk :) Kullandigi mekanizmalardaki en ust seviye dedigin ETA'yi Breitling 1954 yilindan beri (Valjoux 72) Navitimer'larda kullaniyor. Ayni seyi Rolex yapsa istikrar derdin. Bence cizgisini bozmayan saatlerden birisi de Navitimer'dir, itibar kazanmasi gereken ise ETA ve mekanizmalaridir.

Ayrica asagidaki 3 saatin de tasarimda ayni cizgide kaldigini dusunuyorum.

Rolex Submariner - piyasaya tanitimi: 1954
Omega Speedmaster - piyasaya tanitimi: 1957
Breitling Navitimer - piyasaya surulusu 1940'lar

Emre, alakasi bile yok. Sonucta prestijli markalarin dizaynin disinda teknoloji üzerinde de yatirim yapmalari gerektigini düsünüyorum. Bu konuda her ne kadar teknik problemlerinden dolayi yerin dibine soksam da ayvisi isimli saat atölyesine saygi ile yaklasiyorum. Cünkü bu firmanin mekanizmalarina vermis oldugu bir deger var, adamlar ise sanatsal yaklasiyor ve komplikasyon (bana göre gereksiz birsey ama yine de isin sanat kismi) üretiyorlar.

Breitling örnek olarak cok farkli. Daha iki sene öncesine kadar kendi mekanizmalari yok neredeyse. Yavas yavas birseyler yapmaya calisiyorlar. Yoksa bunun istikrar ile alakasi yok. Beceriksizlik diyelim :D

Gelelim Omega örnegine, sen hic Rolex tarafindan maymun edilmis Submariner gördün mü? Vermis oldugun speedmaster örnegine gelirsek orijinali disinda kalanlarin tamami (hadi bir iki modeli ayiralim) maymun hatta sempanze...

Navitimer icin ise söylenecek birsey yok. The first and the cult :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 17 Haz 2011, 01:47

Benim merak ettiğim şey zamanında rolex neden single red, double red gibi modeller çıkarıp kısa süre ürettikten sonra vazgeçip tekrar eski beyaz yazı karakterine dönmüş. Kırmızı yazılılar ile beyaz yazılılar aynı zamanda satılıyor muydu?

Bazı markaların (bunlardan birkaçı ap, hublot, richard mille, unuttuğum vardır mutlaka) sürekli bir şeyler yada birileri için sınırlı üretim modeller üretmesini sevmiyorum. Sürekli bir koşuşturmaca içinde 2 ayda bir yeni renklerle sunulan aynı modeller, tutulursa 2. el fiyatlarındaki anlamsız artışlar, bazı insanların deli gibi dünyanın her yerinde o modelleri araması, bulamayınca üzülmeleri :) Enteresan işler :) Omegadan beterler.

Pardon konu dağıldı biraz, Bekin senin de fikirlerini alsak :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Emre » 17 Haz 2011, 02:04

clk yazdı:Emre, alakasi bile yok. Sonucta prestijli markalarin dizaynin disinda teknoloji üzerinde de yatirim yapmalari gerektigini düsünüyorum. Bu konuda her ne kadar teknik problemlerinden dolayi yerin dibine soksam da ayvisi isimli saat atölyesine saygi ile yaklasiyorum. Cünkü bu firmanin mekanizmalarina vermis oldugu bir deger var, adamlar ise sanatsal yaklasiyor ve komplikasyon (bana göre gereksiz birsey ama yine de isin sanat kismi) üretiyorlar.

Breitling örnek olarak cok farkli. Daha iki sene öncesine kadar kendi mekanizmalari yok neredeyse. Yavas yavas birseyler yapmaya calisiyorlar. Yoksa bunun istikrar ile alakasi yok. Beceriksizlik diyelim :D

Gelelim Omega örnegine, sen hic Rolex tarafindan maymun edilmis Submariner gördün mü? Vermis oldugun speedmaster örnegine gelirsek orijinali disinda kalanlarin tamami (hadi bir iki modeli ayiralim) maymun hatta sempanze...

Navitimer icin ise söylenecek birsey yok. The first and the cult :thumbup:

Colamariner :) Rolex tarafindan degil diceksin simdi ama Rolex'in haberi olmadan da bu is olmaz bence.

Resim

Teknoloji uzerine yatirim yapma fikrine ben de sonuna kadar katiliyorum. Ilk olarak 40-42 saat Power Reserve'ler bence yavas yavas asilmaya baslanmali cunku bu sureler su anda standart diyebiliriz.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 17 Haz 2011, 07:26

Emre, TSF'de sahte saatlerin paylasimi yasak biliyorsun degil mi :D

Sakin bana yukarida ki saati gercekten varmis gibi yükledigini söyleme. Gerci, Omega icin iyi bir fikir olabilir. Speedmaster Cola Light Edition. Carbon dial Coca Cola Zero Edition. Hatta abartip 50. yil Apollo aslinda Türk üretimiydi Cola Turka Edition :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 17 Haz 2011, 07:44

Drk, 1966-1967 yillarinda baslayan Red akimi 1974-1975 yillarinda sonlanmis. Özellikle 1680 kodlu saatlerde Red ve standart kadranlari birlikte bulmak mümkün. Gerek 1970'li yillarin baslarinda yasanan kriz gerek ise Rolex müsterilerinin kirmizi yaziyi cok sportif bulmalari bu saatin satis rakamlarini etkilemis.

Neden kirmizi yazili kadran cikarttiklari konusunda bir fikrim yok ama iyi yapmislar. Bugün bize heyecan oluyor :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 17 Haz 2011, 10:17

Bilgiler için teşekkürler, keşke bugünlerde de böyle atraksiyonlu işler yapsalar :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj nazdrovya » 17 Haz 2011, 14:13

Saatlerden anlamam ancak 10 bin tl ye alınacak saat hiç değilse görüntü olarak değmeli.Yani arkadaşların kolunda saati görünce ;
-Kaça aldın saati ?
-10 bin tl
-haha 10 bine bunumu aldın
diyemiyecekleri bir saat almanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
nazdrovya

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners