TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mido Multifort / Victorinox Airboss Tavsiye ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Mido Multifort / Victorinox Airboss Tavsiye ve Yorum

Mesaj durdor » 24 Nis 2011, 02:31

mach 4 çift tepeli ve kurmalı bir model, tek tepeli ve otomatik bir model nasıl bunun halefi olabiliyor?
Kullanıcı avatarı
durdor

Mesaj punk » 24 Nis 2011, 02:38

@durdor,

Bilemiyorum fakat Unitas kalibreli versiyonu diğerinden hem görünüm hem de işçilik açısından çok daha başarılı diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj durdor » 24 Nis 2011, 02:45

mach 4'ü bende çok beğeniyorum, lakin yenisi bu ise, kesinlikle fiyasko.
Kullanıcı avatarı
durdor

Mesaj katastrof » 24 Nis 2011, 14:54

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın Mido ya karşı haksızlık etmek istemem ama Vixtorinox un çalışmaları sanki biraz daha hoşuma gitti. Yada şöyle ifade edeyim ayrı tarzlara hitap ediyorlar...

Mach 4 ün 45mm lik olanda kullanılan mekanizma Etanın Unitas 6498-2 ve forumdaki inceleme sayfasından edindigim bilgiye göre çok nadir kullanılan bir makina. ( Anladıgım kadarıyla Eta 2824-2 den daha kaliteli, iyi bir makina.)

33 yaşındayım birazda zayıf bir yapım var. yani bilegim çok yapılı degil, endişem şu ki 45mm lik mach 4 ün kolumda çok büyük duracagını düşünüyorum. Hani bir insana baktıgınızda direk olarak kolundaki 45 lik saatin göze batmasını istemiyorum (şahsi düşüncem) Fakat en azından gidip bir saatçide deneyip kolumda da görmeden karar vermemeli. En net kararı bu şekilde verebilirim. Birde iç kadran renginin siyah olması sanki biraz boguyor gibi tasarımı.

42mm lik mach 4 e gelince sanki 45 likten daha sade ve biraz daha hoş gözüküyor. ( Ama mekanizma olarak sizler benden çok daha iyi bilirsiniz diyorum). İki modelide kolumda denemeliyim kesinlikle !

Ancak Mido multifort a göre sizce 42 lik victorinox tercih edilemez mi?
Kullanıcı avatarı
katastrof

Mesaj punk » 24 Nis 2011, 15:06

Nadir kullanılan bir mekanizma değil değil katastrof. Neredeyse bütün elden kurmalı saatlerde kullanılan mekanizmadır. 2824'ten kalite açısından bir farkı bulunmamasıyla birlikte işlev ve özellik konusunda farklılıklara sahip. Forumda Unitas ve 2824 olarak aratırsanız daha detaylı açıklamaları okuyabilirsiniz.

Bence Multifort gibi bir modelle o 42 mm'lik Victorinox'u karşılaştırmak Mido'ya hakaret.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj katastrof » 24 Nis 2011, 15:11

Bu arada şunuda ifade etmek istiyorum; sizlere ve formdaki herkese teşekür ederim. Gerçekten Mido multifort u resmine bakıp alsaydım sanırım yanlış bir karar vermiş olacaktım. (Formdaki victorinox 45mm lik incelemeyi okudugumda fikrim degişti) Altını çizerek söylüyorum Mİdo bence ayrı bir tarza hitap ediyor.

Anlatmak istedigim; Form insanı araştırmaya, incelemeye, ögrenmeye ve en güzeli "İŞTE TAMAM BU SAAT BANA GÖRE VE BENİ İFADE EDEBİLİR" diye söyleterek insanın içine sinen bir saat almaya karar verdiriyor.
Kullanıcı avatarı
katastrof

Mesaj katastrof » 24 Nis 2011, 15:17

bu arada cahilligimi bagışlayın: Eta 2824-2 ve Eta 2836-2 olan mekanizmalar elle mi kuruluyor ? Yani otomatik olarak kendini kurmuyor mu?
Kullanıcı avatarı
katastrof

Mesaj drk » 24 Nis 2011, 15:18

Punk, aynı yanılgıya bende düşmüştüm :) 6498, Unitaslar içinde nadir kullanılan bir varyasyon, saniye kolu saat 9 yerine 8 yönünde.

Katastrof, saat almak bence başlı başına bir macera :) Yüzlerce kere karar değiştirme, her beğendiğin modeli araştırıp, sevmediğin bir yönünü bulma ve o yönü gereksiz yere gözünde büyütme... En kısa zamanda istediğin saate kavuşman dileğiyle :)

2824, 2836, 2892, 2893 bunların hepsi otomatik yani bileğini sallayarak kurabileceğin modeller. 6497, 6498 ise sadece tepesini çevirerek kurabileceğin modeller.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 154 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners