TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart Ocean 1 Green veya Black

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart Ocean 1 Green veya Black

Mesaj 2fast4u » 08 Mar 2011, 19:10

bunlar yanlıs adrese gondermıs tekrar re-shıpıng yapılmış mail attım ozur falan bu sefer beklıyoruz .cok ılgılenmıyorum gıderse 20 dolar gıtsın:( senınkı gelır hızlı sekılde ınsallah
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 08 Mar 2011, 19:26

herojd11 yazdı:o zaman dlc mi ocean 1 black mi bir de canavar nato kayış aranıyor :)

bu arada cyclop neden bozar çok çakma olur diye mi yoksa ben sevdim

Eğer aklında PVD/DLC bir saat varsa bu fiyat aralığı bence bu tür bir seçim için çok uygun.. Ama şahsen tercihim çelik olurdu, bence daha şık.. Özellikle kırmızı indeks kadranla mükemmel durur.. 8-)

Cyclops malesef Rolex'te bulunan ile kıyaslandığında ( 2.5X magnifying effect ) çok sakil durmuş, bence de kesinlikle spare the cyclops ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Steinhart Ocean 1 Green ( Or Black )

Mesaj street » 08 Mar 2011, 19:59

asymptote yazdı:bence alma, ha replika almışsın ha bunları :)

+1 katılıyorum

forum sayfasının en tepesinde resmi gösterilen forum saatininde bir nevi iwc çakması olması üzücü, daha özgün birşeyler olsa forum daha iyi ifade edilebilirdi. Hem böyle bir forum saati yapıp hem de replikalara müsade etmemek biraz zıtlık bence.
Kullanıcı avatarı
street

Mesaj razz » 08 Mar 2011, 20:12

street yazdı:forum sayfasının en tepesinde resmi gösterilen forum saatininde bir nevi iwc çakması olması üzücü, daha özgün birşeyler olsa forum daha iyi ifade edilebilirdi. Hem böyle bir forum saati yapıp hem de replikalara müsade etmemek biraz zıtlık bence.

street; bu yorumu yapmadan önce TSF SE'nin şu an bulunduğu konuma gelmesi için geçtiği evreleri iyice okuyup anlamanı ve "Pilot Saati" konseptinin doğası gereği birbirini tekrar eden ve benzerlik gösteren dizaynlardan oluştuğunu öğrenmeni beklerdik biz de.. Belki o zaman IWC'ye çok benzettiğin forum saatinin aslında çakma olmadığını farkeder, gerçekten çakma saatlere de TSF'de niye müsade edilmediğini anlardın..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj punk » 08 Mar 2011, 20:25

razz yazdı:
street yazdı:forum sayfasının en tepesinde resmi gösterilen forum saatininde bir nevi iwc çakması olması üzücü, daha özgün birşeyler olsa forum daha iyi ifade edilebilirdi. Hem böyle bir forum saati yapıp hem de replikalara müsade etmemek biraz zıtlık bence.

street; bu yorumu yapmadan önce TSF SE'nin şu an bulunduğu konuma gelmesi için geçtiği evreleri iyice okuyup anlamanı ve "Pilot Saati" konseptinin doğası gereği birbirini tekrar eden ve benzerlik gösteren dizaynlardan oluştuğunu öğrenmeni beklerdik biz de.. Belki o zaman IWC'ye çok benzettiğin forum saatinin aslında çakma olmadığını farkeder, gerçekten çakma saatlere de TSF'de niye müsade edilmediğini anlardın..

Razz; sabrından ve seviyeli üslubundan bu durumda bile ısrarla vazgeçmemenden ötürü seni kutluyorum.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj street » 08 Mar 2011, 21:08

Forum saati bölümünü okudum ancak özel bir çaba göremedim, sonuçta isteyen herkes standart model üzerine ufak tefek değişiklikler yaptırarak bu tip homage üreten firmalara saat ürettirebilir. 40-50 tane Osman bir araya gelsek, tanesine 400 değilde 500 euro ödesek,
Steinhart Osman Edition yaptırabiliriz, kadrana Osman Limited yazdırabiliriz.
Sonuçta homage, replika ile özgünlük arasında bir yerlerde. Ben replikaya çok yakın görüyorum, biri tasarımını çalıyor, biri ekstradan adını da çalıyor. Homage'a karşıyım, replikaya da karşıyım, ancak replikanın bu kadar yaygın olduğu bir ülkede replika karşıtı tavır belirleyip homage forum saati ürettirmek bana anlamsız geliyor.
Kullanıcı avatarı
street

Mesaj drk » 08 Mar 2011, 21:13

Street kaçırdığın bir nokta var. Pilot saati tasarımının bir sahibi yok. IWC bu tasarımı kendince yorumlayan, güzel bir mekanizma ve kaliteli bir işçilikle piyasaya süren bir marka. Aynı şekilde steinhart ta ve sayamadığım birçok markada. IWC'nin pilot saatini en kaliteli şekilde yapması onu tasarımın sahibi yapmaz. Mesela submariner için konuşsaydık o zaman bende farklı düşünüyorum. O tasarımın sahibi rolexdir ve diğerleri ondan esinlenmiştir yada taklit etmiştir, nasıl demek isterseniz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 08 Mar 2011, 21:19

street yazdı:Forum saati bölümünü okudum ancak özel bir çaba göremedim, sonuçta isteyen herkes standart model üzerine ufak tefek değişiklikler yaptırarak bu tip homage üreten firmalara saat ürettirebilir. 40-50 tane Osman bir araya gelsek, tanesine 400 değilde 500 euro ödesek,
Steinhart Osman Edition yaptırabiliriz, kadrana Osman Limited yazdırabiliriz.
Sonuçta homage, replika ile özgünlük arasında bir yerlerde. Ben replikaya çok yakın görüyorum, biri tasarımını çalıyor, biri ekstradan adını da çalıyor. Homage'a karşıyım, replikaya da karşıyım, ancak replikanın bu kadar yaygın olduğu bir ülkede replika karşıtı tavır belirleyip homage forum saati ürettirmek bana anlamsız geliyor.

Biz gerizekaliyiz, o yüzden Homage yaptirdik. Saat bilgimiz bundan ibaret ancak bu kadarini ortaya cikartabildik. Saat saticisi olmaya calismadigimiz icin olabilecek en transparan yolu sectik. Buda olanaklarimizi kisitladi. Hatta WUS'ta Singapur'dan Texas'a kadar bizlerden daha salak adamlar varmis ki Steinhart firmasinin üretmis oldugu ve piyasaya cikmadan tükenen tek saate imza attik. Kisacasi, yazik ettik kendimize.... Kendimizden utaniyoruz Street, sen kral ciplak deyinceye kadar kimse farkina varmamisti. iyi ki varsin :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Kutadgu ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners