herojd11 yazdı:o zaman dlc mi ocean 1 black mi bir de canavar nato kayış aranıyor
bu arada cyclop neden bozar çok çakma olur diye mi yoksa ben sevdim
asymptote yazdı:bence alma, ha replika almışsın ha bunları
street yazdı:forum sayfasının en tepesinde resmi gösterilen forum saatininde bir nevi iwc çakması olması üzücü, daha özgün birşeyler olsa forum daha iyi ifade edilebilirdi. Hem böyle bir forum saati yapıp hem de replikalara müsade etmemek biraz zıtlık bence.
razz yazdı:street yazdı:forum sayfasının en tepesinde resmi gösterilen forum saatininde bir nevi iwc çakması olması üzücü, daha özgün birşeyler olsa forum daha iyi ifade edilebilirdi. Hem böyle bir forum saati yapıp hem de replikalara müsade etmemek biraz zıtlık bence.
street; bu yorumu yapmadan önce TSF SE'nin şu an bulunduğu konuma gelmesi için geçtiği evreleri iyice okuyup anlamanı ve "Pilot Saati" konseptinin doğası gereği birbirini tekrar eden ve benzerlik gösteren dizaynlardan oluştuğunu öğrenmeni beklerdik biz de.. Belki o zaman IWC'ye çok benzettiğin forum saatinin aslında çakma olmadığını farkeder, gerçekten çakma saatlere de TSF'de niye müsade edilmediğini anlardın..
street yazdı:Forum saati bölümünü okudum ancak özel bir çaba göremedim, sonuçta isteyen herkes standart model üzerine ufak tefek değişiklikler yaptırarak bu tip homage üreten firmalara saat ürettirebilir. 40-50 tane Osman bir araya gelsek, tanesine 400 değilde 500 euro ödesek,
Steinhart Osman Edition yaptırabiliriz, kadrana Osman Limited yazdırabiliriz.
Sonuçta homage, replika ile özgünlük arasında bir yerlerde. Ben replikaya çok yakın görüyorum, biri tasarımını çalıyor, biri ekstradan adını da çalıyor. Homage'a karşıyım, replikaya da karşıyım, ancak replikanın bu kadar yaygın olduğu bir ülkede replika karşıtı tavır belirleyip homage forum saati ürettirmek bana anlamsız geliyor.
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Kutadgu ve 193 misafir
|