TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Mesaj rolexcollector » 30 Eyl 2018, 23:53

MeraklıAdam yazdı:
sambadejan yazdı:Herkese tekrardan merhaba. Yorumlarınızı takip ediyorum ve tekrardan teşekkürler ediyorum herkese. Araştırmalarıma hala devam ediyorum. Fakat şu günlerde garip bir hale büründüm. Normalde konu başlığında belirttiğim modelin fiyatı, alacağım ilk saat olacağından meblağ olarak fazla geliyordu. Ama piyasası bu olduğundan kabulleniyorum(Buraya kadar sıkıntı yok). Bu aralar farklı modelleri incelerken Seiko’nun skx ve padi isimli birkaç model/serisine rastladım ve onları Orient’e göre daha tatlı ve çekici hissettim. Fakat bunlarla Orient’in arasında sağlam bir fiyat farkının olduğunu görünce frenlemek zorunda kaldım. Hal böyle olunca sanki Orient modelinin ilk kafama koyduğum zamanki çekiciliği kaybolmuş gibi oldu. Daha da gıcığı, ben bu zamana kadar örneğin; bir Rolex markasının olduğunu biliyordum fakat hiç merak edipte ürünlerine bakmışlığım olmamıştı. Keşke bakmaz olaydım. Yani kısacası ben bu foruma üye olmadan önceki kafamdaki şık saat profili, genelde hep moda marka saatlerin tasarımları oluyordu. Bu forumla tanıştıktan sonra alt segment otomatikleri inceledikten sonra bu Orient modeli hoşuma gitmişti. Şimdi de üst segment saatleri görünce neyin güzel neyin çirkin olduğunu “gerçekten” şaşırmış durumdayım. Kilitlenip kaldım valla. Kendime gülüyorum şuanda. Sizde ilk başlarda benzer durumlar yaşadınız mı merak ettim, napacağımı şaşırdım. Birkaç gündür bu durumdayım psikolojim bozulacak neredeyse :(

Sizi hepimiz çok iyi anlıyoruz. İnanın gönül ister ki o pahallı ve lüks marka saatlerden alabilmek.. Ancak unutmayın ki mesele sadece lüks marka ve pahallı saat almak değil. Mesele alacağınız saat sizi uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz ve keyif alanileceğiniz bir saat olmalı, şimdilik bütçeniz hangi markaya yetiyorsa o saati almanız en doğrusu. Ve az para verdim bu beni yarı yolda bırakır gibi düşüncelerle canınızı sıkmayın. Zira Seiko veya Orient olması farketmez, her ikisi köklü ve çok sağlam saatlerdir hem marka olarak hem fiyat kalite ve performans olarak bir çok swiss made saatten daha üstndürler diyebilirim. Rolexe gelince kalitesinden değil, markasından ve isviçre üretimi olmasından dolayı çok pahallıya satılıyor, malzeme ve materyal konusunda asla Seiko ve Orientten daha üstün değildir. [emoji106]
Meraklı adam, rolex seiko ve orient ten malzeme olarak üstün değildir dedi.
Hemen satalım rolexleri, ne kadar büyük hata yapmışız otorite konuştu yine!

Bilmediğin ve anlamadığın ya da anlayamadığın konularda ahkam kesmek ne kolay be!

Ayrıca pahalı tek l ile yazılır, biraz özen ve dikkat lütfen.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj ibrahim223 » 01 Eki 2018, 00:03

nzmokur yazdı:
MeraklıAdam yazdı:
sambadejan yazdı:Herkese tekrardan merhaba. Yorumlarınızı takip ediyorum ve tekrardan teşekkürler ediyorum herkese. Araştırmalarıma hala devam ediyorum. Fakat şu günlerde garip bir hale büründüm. Normalde konu başlığında belirttiğim modelin fiyatı, alacağım ilk saat olacağından meblağ olarak fazla geliyordu. Ama piyasası bu olduğundan kabulleniyorum(Buraya kadar sıkıntı yok). Bu aralar farklı modelleri incelerken Seiko’nun skx ve padi isimli birkaç model/serisine rastladım ve onları Orient’e göre daha tatlı ve çekici hissettim. Fakat bunlarla Orient’in arasında sağlam bir fiyat farkının olduğunu görünce frenlemek zorunda kaldım. Hal böyle olunca sanki Orient modelinin ilk kafama koyduğum zamanki çekiciliği kaybolmuş gibi oldu. Daha da gıcığı, ben bu zamana kadar örneğin; bir Rolex markasının olduğunu biliyordum fakat hiç merak edipte ürünlerine bakmışlığım olmamıştı. Keşke bakmaz olaydım. Yani kısacası ben bu foruma üye olmadan önceki kafamdaki şık saat profili, genelde hep moda marka saatlerin tasarımları oluyordu. Bu forumla tanıştıktan sonra alt segment otomatikleri inceledikten sonra bu Orient modeli hoşuma gitmişti. Şimdi de üst segment saatleri görünce neyin güzel neyin çirkin olduğunu “gerçekten” şaşırmış durumdayım. Kilitlenip kaldım valla. Kendime gülüyorum şuanda. Sizde ilk başlarda benzer durumlar yaşadınız mı merak ettim, napacağımı şaşırdım. Birkaç gündür bu durumdayım psikolojim bozulacak neredeyse :(

Sizi hepimiz çok iyi anlıyoruz. İnanın gönül ister ki o pahallı ve lüks marka saatlerden alabilmek.. Ancak unutmayın ki mesele sadece lüks marka ve pahallı saat almak değil. Mesele alacağınız saat sizi uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz ve keyif alanileceğiniz bir saat olmalı, şimdilik bütçeniz hangi markaya yetiyorsa o saati almanız en doğrusu. Ve az para verdim bu beni yarı yolda bırakır gibi düşüncelerle canınızı sıkmayın. Zira Seiko veya Orient olması farketmez, her ikisi köklü ve çok sağlam saatlerdir hem marka olarak hem fiyat kalite ve performans olarak bir çok swiss made saatten daha üstndürler diyebilirim. Rolexe gelince kalitesinden değil, markasından ve isviçre üretimi olmasından dolayı çok pahallıya satılıyor, malzeme ve materyal konusunda asla Seiko ve Orientten daha üstün değildir. [emoji106]

Bilmediğin ve anlamadığın ya da anlayamadığın konularda ahkam kesmek ne kolay be!

Hulk a talibim Nazım bey..
Ya da mako ile değişelim sizin için uygunsa..
[emoji4][emoji4][emoji4]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj rolexcollector » 01 Eki 2018, 00:06

ibrahim223 yazdı:
nzmokur yazdı:
MeraklıAdam yazdı:

Hulk a talibim Nazım bey..
Ya da mako ile değişelim sizin için uygunsa..
[emoji4][emoji4][emoji4]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Canın sağolsun İbrahim kardeşim [emoji4]
Ama bunu yazmanın cehaleti inan sinir ediyor insanı.

Evet, rolex ile seiko nun maliyet farkı, satış fiyatları arasındaki farktan azdır.

Ama saati bununla ölçemezsin ki!

Neyse uzatmayayım az sonra efsane bir cevap gelecek üstad meraklıadam dan!

(umarım utanır ve susar!)

The best , or nothing..
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Maradona » 01 Eki 2018, 00:10

Çekirdeğimi ve kolamı alıp geleyim, az bekleyin... :-P
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj rolexcollector » 01 Eki 2018, 00:17

Maradona yazdı:Çekirdeğimi ve kolamı alıp geleyim, az bekleyin... :-P
Gel maradona kardeşim. 2 gündür evlilik alışverişi yapıyorum, yani formumdayım, hazırım!

The best , or nothing..
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj MeraklıAdam » 01 Eki 2018, 00:25

Allah Allah bir yazı yazmışım konu nerden nereye gelmiş. Bir Rolex kullanıcısı olarak sizin Rolexe olan tutkunuzu anlıyorum, ve kalitesiz bir marka demedim anladıysanız, sadece Rolexin tek ayrıcalığı parçalarının %100 kendi fabrikasında üretiliyor olması, bütün saat markaları tabi orijinal olanlar hemen hemen hepsi aynı materyalleri kullanıyor, tek farkı sadece mekanizmalarında jewels ve komplikasyonlarında değişikliklerin olmasıdır. Şöyle özetleyeyim ve mantıklı bir değerlendirme yapalım. Bir zengin ve bir fakir düşünelim. Örneğin bir zengin kalkıpta Orient Seiko veya Casio alır mı? Tabi ki almaz kaliteli olsa bile almaz, çünkü adamda çok para vardır gider en pahallısını alır, kaliteli olsun veya olmasın onun için farketmez ki, onun tek derdi hava atmak olacaktır. Peki bir fakir kalkıpta bir Rolex alabilir mi? Alamaz çünkü gücü o kadara yeter, gider ucuz kaliteli ve sağlam bir saat alır, yıllarca kullanır. Yine insan gibi bir açıklama yapmak gerekirse, lütfen bu konuda bırakın başlığı açmış olan arkadaşımız karar versin.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Mesaj Pardayan » 01 Eki 2018, 00:35

MeraklıAdam yazdı:Örneğin bir zengin kalkıpta Orient Seiko veya Casio alır mı? Tabi ki almaz kaliteli olsa bile almaz, çünkü adamda çok para vardır gider en pahallısını alır, kaliteli olsun veya olmasın onun için farketmez ki, onun tek derdi hava atmak olacaktır. Peki bir fakir kalkıpta bir Rolex alabilir mi? Alamaz çünkü gücü o kadara yeter, gider ucuz kaliteli ve sağlam bir saat alır, yıllarca kullanır.

Yahu niye almasın, tabiki alır. Şimdi ben bunun neresini eleştireyim.
- Zengin birinin tek derdi hava atmak mıdır ? Yani size göre her zengin sonradan görme midir ?
- Hiç fakir falan sayılmam ama koleksiyonumda bir sürü Orient te Seiko da Casio da var. Tüm kolleksiyoncuların ve saat tutkunlarının da vardır.
- Sizin yaş kaç ? Vallahi merak ettim.
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj rolexcollector » 01 Eki 2018, 00:36

MeraklıAdam yazdı:Allah Allah bir yazı yazmışım konu nerden nereye gelmiş. Bir Rolex kullanıcısı olarak sizin Rolexe olan tutkunuzu anlıyorum, ve kalitesiz bir marka demedim anladıysanız, sadece Rolexin tek ayrıcalığı parçalarının %100 kendi fabrikasında üretiliyor olması, bütün saat markaları tabi orijinal olanlar hemen hemen hepsi aynı materyalleri kullanıyor, tek farkı sadece mekanizmalarında jewels ve komplikasyonlarında değişikliklerin olmasıdır. Şöyle özetleyeyim ve mantıklı bir değerlendirme yapalım. Bir zengin ve bir fakir düşünelim. Örneğin bir zengin kalkıpta Orient Seiko veya Casio alır mı? Tabi ki almaz kaliteli olsa bile almaz, çünkü adamda çok para vardır gider en pahallısını alır, kaliteli olsun veya olmasın onun için farketmez ki, onun tek derdi hava atmak olacaktır. Peki bir fakir kalkıpta bir Rolex alabilir mi? Alamaz çünkü gücü o kadara yeter, gider ucuz kaliteli ve sağlam bir saat alır, yıllarca kullanır. Yine insan gibi bir açıklama yapmak gerekirse, lütfen bu konuda bırakın başlığı açmış olan arkadaşımız karar versin.
Meraklı!

Şunu yazmışsın, seiko ve orient malzeme kalitesi olarak rolex ten üstündür.
Olay zengin, fakir ve hatalı yazdığın pahalı (tek l ile) mevzusu değil.
Saatsever olarak bende seiko 5 de var, rolex de.
İkisini de çok seviyorum.
Ama kalkıp seiko ile rolex aynı malzeme kalitesindedir cümlesi bu forumda birtek senden çıkar.

The best , or nothing..
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 126 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners