Meraklı adam, rolex seiko ve orient ten malzeme olarak üstün değildir dedi.MeraklıAdam yazdı:sambadejan yazdı:Herkese tekrardan merhaba. Yorumlarınızı takip ediyorum ve tekrardan teşekkürler ediyorum herkese. Araştırmalarıma hala devam ediyorum. Fakat şu günlerde garip bir hale büründüm. Normalde konu başlığında belirttiğim modelin fiyatı, alacağım ilk saat olacağından meblağ olarak fazla geliyordu. Ama piyasası bu olduğundan kabulleniyorum(Buraya kadar sıkıntı yok). Bu aralar farklı modelleri incelerken Seiko’nun skx ve padi isimli birkaç model/serisine rastladım ve onları Orient’e göre daha tatlı ve çekici hissettim. Fakat bunlarla Orient’in arasında sağlam bir fiyat farkının olduğunu görünce frenlemek zorunda kaldım. Hal böyle olunca sanki Orient modelinin ilk kafama koyduğum zamanki çekiciliği kaybolmuş gibi oldu. Daha da gıcığı, ben bu zamana kadar örneğin; bir Rolex markasının olduğunu biliyordum fakat hiç merak edipte ürünlerine bakmışlığım olmamıştı. Keşke bakmaz olaydım. Yani kısacası ben bu foruma üye olmadan önceki kafamdaki şık saat profili, genelde hep moda marka saatlerin tasarımları oluyordu. Bu forumla tanıştıktan sonra alt segment otomatikleri inceledikten sonra bu Orient modeli hoşuma gitmişti. Şimdi de üst segment saatleri görünce neyin güzel neyin çirkin olduğunu “gerçekten” şaşırmış durumdayım. Kilitlenip kaldım valla. Kendime gülüyorum şuanda. Sizde ilk başlarda benzer durumlar yaşadınız mı merak ettim, napacağımı şaşırdım. Birkaç gündür bu durumdayım psikolojim bozulacak neredeyse
Sizi hepimiz çok iyi anlıyoruz. İnanın gönül ister ki o pahallı ve lüks marka saatlerden alabilmek.. Ancak unutmayın ki mesele sadece lüks marka ve pahallı saat almak değil. Mesele alacağınız saat sizi uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz ve keyif alanileceğiniz bir saat olmalı, şimdilik bütçeniz hangi markaya yetiyorsa o saati almanız en doğrusu. Ve az para verdim bu beni yarı yolda bırakır gibi düşüncelerle canınızı sıkmayın. Zira Seiko veya Orient olması farketmez, her ikisi köklü ve çok sağlam saatlerdir hem marka olarak hem fiyat kalite ve performans olarak bir çok swiss made saatten daha üstndürler diyebilirim. Rolexe gelince kalitesinden değil, markasından ve isviçre üretimi olmasından dolayı çok pahallıya satılıyor, malzeme ve materyal konusunda asla Seiko ve Orientten daha üstün değildir. [emoji106]
Hemen satalım rolexleri, ne kadar büyük hata yapmışız otorite konuştu yine!
Bilmediğin ve anlamadığın ya da anlayamadığın konularda ahkam kesmek ne kolay be!
Ayrıca pahalı tek l ile yazılır, biraz özen ve dikkat lütfen.
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi