TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hydroconquest Mi Certina DS Diver Mı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hydroconquest Mi Certina DS Diver Mı?

Mesaj SeiKinetic » 12 Kas 2016, 15:29

DS'de Standart 2824-2 mevcutken Hydroconquest'de daha üst bir gömlek olan Elabore 2824-2 mevcut. Arada inanılmaz bir fark olmayacaktır. Standart 2824-2'de gayet tatmin edici, zevkli, kaliteli bir mekanizma. Eyimen'in de belirttiği gibi, zaman tutmasında 3-5 günde 1 dakikalık bir fark olabilir iki saat arasında. Profesyonel amaç için aldığınızı düşünmüyorum, saniye farkı da sorun yaratmayacaktır. Bu fark, saatteki hazzı artırır diye düşünüyorum. Kendinizi onunla ilgilenirken bulmaya yol açar. Mekanizma olarak Longines bir adım daha önde, mekanizma tasarımı da keza. Arka kapaktan anlayabilirsiniz ne demek istediğimi. Fakat aradaki fiyat farkına değer mi? Ya da Longines'e verilecek farkın üstüne biraz daha konulup, daha kaliteli bir diver alınması mantıklı mı? Bunlar, sizin karar vermeniz gereken konular. Ben Certina tercih ederdim, ya da biraz daha üstüne koyup farklı modeller düşünürdüm.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj mosef » 13 Kas 2016, 12:08

Longines Hydroconquest'in üstüne biraz daha koyularak alınacak saatler bana çok önemli bir fark hissettirmedi açıkcası. Ben de geçtiğimiz aylarda Hydroconquest'i sattıktan sonra aynı düşünce ile bir çok saat denedim. Tag Heuer, Oris, Tudor ve Omega'nın diverları her ne kadar Hydro'dan daha üst saatler olsa da bana hissettirdikleri benzerdi. Aralarından bir tanesi beni ciddi anlamda memnun etti onu da önümüzdeki dönemde almak istediğim diver olarak belirledim. O zamana kadar tekrar Hydroconquest almayı bile düşünüyorum. Çünkü Longines'in marka değeri oldukça iyi ve saat optik olarak da bana göre kendi klasmanından çok daha üstte görünüyor.
Longines'in tecrübe ettiğim eksileri tam anlamıyla ayarlanamayan ve dolayısıyla konfor yönünden yüzde yüz rahat edemediğim bileziği ve tepenin yanındaki çıkıntıların sert bitirilmiş kenarlarıydı. Bilezik alıştıktan sonra çok problem olmuyor belki ama saatin varlığını size hissettiriyor. Kısmi polished bezel nispeten daha çabuk çizilse bile oldukça şık görünüyor.
Bence iki saati de deneyip kendi bileğinizde görün ve size hangisi daha iyi hissettiriyorsa onu alın.
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj alihoca » 14 Kas 2016, 09:36

Tavsiyeleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum değerli arkadaşlar. Bütçe yi de dikkate alarak Certina'ya yönelmeye karar verip internetten araştırdım. Certina'nın diğer modelleri de gayet hoşuma gitti hatta chronograph modelleri aklımı bile çelebilir :D ds action chronograph güzel saat ve fiyatları da gayet uygun. Saatimin alınca bir kutu açılışı ve belki de becerebilirsem bir video inceleme de yapabilirim.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj Star » 14 Kas 2016, 12:27

Seiko turtle da gayet başarılı bir modeldir:)
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj eraslani » 14 Kas 2016, 13:06

diver da kronograf ne biliyim bana hep ekleme gibi görünüyor..hb araçların sedan versiyonu gibi..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj alihoca » 14 Kas 2016, 13:53

Star hocam Seiko severim hatta çok severim de şimdilik Swiss dusunuyorum.
eraslani hocam size hak veriyorum bu konuda biraz melez bir saat oluyor sanki diver chronograph. Aslında benim saatler konusunda çok net çizgilerim yok, imitasyon saatler ve kıyafet markası saatleri hariç her saate saygı duyarim inceliyorum daha bakalım. Amacım uzun sure zevkle kullanabilceğim, belki cocuguma birakabilcegim güzel, prestijli ve ekonomik saat alabilmek.
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj mosef » 14 Kas 2016, 14:29

bu kadar uzun soluklu bir saat düşünüyorsanız mekanizması mümkün olduğunca sade olsa daha iyi olur sanki...
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj alihoca » 14 Kas 2016, 14:59

mosef yazdı:bu kadar uzun soluklu bir saat düşünüyorsanız mekanizması mümkün olduğunca sade olsa daha iyi olur sanki...

Chronograph alırsam quartz olacak zaten. Mekanizma konusunda haklısınız basit mekanizmalı saatler daha stabil ve uzun ömürlü olabilir. Certina chronograph 'ın mekanizmasını araştırdım yabancı bir sitede G.10 eta mekanizmalı olduğu bilgisine ulaştım. Bu mekanizma Tissot ve victorinox gibi markalarda da kullanılıyormuş sağlam olduğu söyleniyor. Chronograph modeli aklımı çok çeldi galiba bakalım kaç sene gidecek
Kullanıcı avatarı
alihoca

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners