Başar,
Daha önce de dediğim gibi ben bu haç meselesine hiç takılmıyorum. Sonuçta dediğin gibi o şekilde düşününce hiçbir şey kullanmamamız gerekir. Patek'de Calatrava Cross var ki deri kayışlı tüm saatlerin tokasını oluşturuyor ve Vacheron'nun kadranındankinden çok daha göze batan bir büyüklükte. Aynı şekilde IWC sonuçta Nazi Almanya'sı pilotları için saatler üretti, VW arabaları üretti, Panerai Mussolini ordusu için saat üretti...Alfa Romeo ambleminde de haç var vs. vs.
Asıl konuya geri dönersek seni kolleksiyonda bence bu saate yer yok. Benzer bunalımları yaşadığım için kendimden biliyorum

Şimdi bu saatin kullanım alanı ne olacak? Eğer diyorsanki Jumbo çok narin saat çizilmesi çok kolay o yüzden ben çizilme riski olan konser, maç v.b. gibi yerlere Jumbo'yu takmıyım başka saat takıyım (ki mesela ben Nautilus için bu şekilde düşünüyorum), o zaman o alternatif saat bu değil (belki Sub / Batman / Daytona etc.)
Eğer öyle değilse, o zaman bence hiç bir kıyafet / lokasyon / okazyon kombinasyonu yok ki sen Jumbo yerine VC'yi takmak isteyesin. Bence sen bir "çelik bilezikli premium tool watch" arayaşındasın o da VC değil. Ne olabilir dersen geleneksel cevap Rolex olabilir. Ya da Jumbo yerine 5711 alıp, daha riskli ortamlar için bir 15300 alınabilir.
Bence kaşıntıya diren abi