TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vacheron Constantin

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vacheron Constantin

Mesaj Clk » 21 Mar 2016, 06:00

Basar bence olaya bu noktadan bakmak yanlis. Dinler savasi 1000 yildir var olan bir gercek ve halen de farkli konsept ve platformda devam ediyor.

Senin da yazdigin gibi Rolex'inden Patek'ine neredeyse her markanin tarihinde malta haci mantigina paralel ideolojiler mevcut. Bu nedenle cok kurcalamamak lazim yoksa saatsiz kalir zamani bahceye diktigimiz cubuktan ögrenmek zorunda kaliriz :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tolgi06 » 21 Mar 2016, 08:48

Ben herhangi bir ticari faliyette gecmise bakma taraftari degilim :D . Isin o kismina girince bircok markanin belli gruplara, dinlere yakinligi ya da karsitligi mevcut. Bu nedenle; begendiysen al abi :)
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj o2o » 21 Mar 2016, 10:21

Bg17 yazdı:...Burdaki temel dert hristiyanligin koruyucusu olarak hala anilarinin yasatilmasi....

Hassasiyet noktasının ANAFİKRİ tek cümle ile ifade edilmiş. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bende bir yahudinin Alman arabası kullanacağını ama ''üstünde savastika,Gamalı Haç gibi -NAZİ işareti-'' yer alan bir NESNE taşımayacağını düşünüyorum. Taşıyana saygı duyarım kendi tercihi olup o da bir bakış açısıdır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj asymptote » 21 Mar 2016, 11:12

Clk yazdı:Bu nedenle cok kurcalamamak lazim yoksa saatsiz kalir zamani bahceye diktigimiz cubuktan ögrenmek zorunda kaliriz :lol:
:lol: :lol:

Bunlar ileride (elbette uzak bir gelecekte) gülüp geçeceğimiz şeyler.. Halen basit primat davranışları sergiliyoruz..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 21 Mar 2016, 11:57

asymptote :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj BarisFB » 21 Mar 2016, 13:13

Başar,

Daha önce de dediğim gibi ben bu haç meselesine hiç takılmıyorum. Sonuçta dediğin gibi o şekilde düşününce hiçbir şey kullanmamamız gerekir. Patek'de Calatrava Cross var ki deri kayışlı tüm saatlerin tokasını oluşturuyor ve Vacheron'nun kadranındankinden çok daha göze batan bir büyüklükte. Aynı şekilde IWC sonuçta Nazi Almanya'sı pilotları için saatler üretti, VW arabaları üretti, Panerai Mussolini ordusu için saat üretti...Alfa Romeo ambleminde de haç var vs. vs.

Asıl konuya geri dönersek seni kolleksiyonda bence bu saate yer yok. Benzer bunalımları yaşadığım için kendimden biliyorum :lol: :lol: Şimdi bu saatin kullanım alanı ne olacak? Eğer diyorsanki Jumbo çok narin saat çizilmesi çok kolay o yüzden ben çizilme riski olan konser, maç v.b. gibi yerlere Jumbo'yu takmıyım başka saat takıyım (ki mesela ben Nautilus için bu şekilde düşünüyorum), o zaman o alternatif saat bu değil (belki Sub / Batman / Daytona etc.)

Eğer öyle değilse, o zaman bence hiç bir kıyafet / lokasyon / okazyon kombinasyonu yok ki sen Jumbo yerine VC'yi takmak isteyesin. Bence sen bir "çelik bilezikli premium tool watch" arayaşındasın o da VC değil. Ne olabilir dersen geleneksel cevap Rolex olabilir. Ya da Jumbo yerine 5711 alıp, daha riskli ortamlar için bir 15300 alınabilir.

Bence kaşıntıya diren abi :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj coolfire » 21 Mar 2016, 13:54

Sözün özü aklında bu sorularla keyif için alacağınız bir objeye para verilmez diyorum ben. Hadi zorunlu ihtiyaç vb olsa neyse. Bu arada saati de hiç beğenmediğimi ifade edeyim :)
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj batamer » 21 Mar 2016, 14:50

Ben ancak görsel olarak yorum yapayım çünkü forumda bir çok üstat var daha derin ve teknik detaylar için.

Bir arkadaşımda antrasit kadranlı vc overseas var ve çok hoş duruyor. Büyüklüğü, indeksleri vb. tüm bileşenleri ile oranları çok düzgün, hoş bir saat.
Kullanıcı avatarı
batamer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners