Zevkle hem yazılacak hem okunacak bir baslik

Öncelikle PP5960 için ben de herkes gibi pek olumlu düşünmüyorum. Limitli olması guzel ancak sadece bu yönü saati almak için sebep olmamalı.
PP sempatisini bildiğimden alınması gereken en onemli model bence 5575. Fiyatının 5131 ile karşılaştırınca görece uygunluğu, moonphase artısı gibi birçok yönü var. Önceden 5131 istediğini de bildigim için bence en mantıklı seçim 5575 olacaktir.
Ancak sadece bu dört başlıktaki saatleri incelemek gerekirse;
Richard Mille hakkında asla negatif olmasam da RM035 hakkındaki görüşlerim pek olumlu degil. Öncelikle Kayış Akıllara ziyan. Rahat olabilir belki ancak tansiyon aletinde bile daha kaliteli Kayış kullanıyorlar. Bir baska elestrim ise kasa yapısı ve Ağırlığına. Bana nedense o pahanın saati değilmis hissi uyandırıyor. Kadran için diyecek lafım tabii ki yok ancak bilekte ve elde hissi gercekten rahatsız edecek düzeyde hafif ve kalitesiz hissiyata sahip. Bu dediklerim her RM için geçerli degil tabii ki, baska bir RM de pek tabii alınabilir.

AP Concept için gözümle görüp elimle hissetme şansım olmadığı için fazla yorum yapamıyorum. Ancak fiyat etiketi gercekten yuksek. Ruh olarak RM ile ayni siklette oldugunu dusunuyorum ancak aradaki fiyat farkı bana sadece marka Değeri ve enderligin yogurulmasi ile şişirilmiş gibi geliyor. Şahsi fikrim bu saatin 100k USD bandını geçmemesi gerekir.
Paul Newman Daytona için ise kendi içimde bile cok kararsızım. Tüm daytonalar hatta tüm Chronolar Arasında en beğendiğim saat olabilir. Ancak rasyonel düşününce bunca yıllık yıpranmış bir saate bu miktarların Dogru olup olmadığı Kafamı kurcalıyor. Hic kullanılmamış Sıfır durumda alınma şansı olsa bu durumu es geçebilirim ancak bu da zor bir ihtimal. Ayrıca küçük çap da ister istemez bilekte nasıl duracağı konusunda şüpheye sürüklüyor.
Benim son sozum PP 5575 olacaktir. Tabii ki o zaten alındı da yanına baska saat bakılıyorsa da bir Richard Mille, örneğin RM011 gibi bir model gayet is görecektir.