TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe vs Richard Mille vs Audemars Piguet Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Patek Philippe vs Richard Mille vs Audemars Piguet Seçim

Mesaj afl » 15 Oca 2015, 17:53

BarisFB yazdı:Walla bugünkü hareketiyle İsviçre merkez bankası sağolsun tüm swiss saatlerin fiyatına %30 zam yaptı :( :(

piyasa fiyatı genelde dolar olarak geçen vintage Rolex'ler bugün artık %30 daha ucuz gibi düşünebilirsiniz :lol: :lol:

Ya da üzerine bir de euro'nun zayıflığını katarak, dezavantajı fırsata çevirip, bir süre PP AP falan unutarak, Almanya'dan Lange alma stratejisi hayata geçer ;)
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj BarisFB » 15 Oca 2015, 18:00

afl ayni seyi dusundum!! Richemont fransiz oldugu icin finansal sonuclarini Euro olarak raporluyor. O yuzden fiyat listeleri de euro. Mecburen ALS alicaz gibi duruyor bu gidisle :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj onatozer » 15 Oca 2015, 20:53

Zevkle hem yazılacak hem okunacak bir baslik :super:

Öncelikle PP5960 için ben de herkes gibi pek olumlu düşünmüyorum. Limitli olması guzel ancak sadece bu yönü saati almak için sebep olmamalı.
PP sempatisini bildiğimden alınması gereken en onemli model bence 5575. Fiyatının 5131 ile karşılaştırınca görece uygunluğu, moonphase artısı gibi birçok yönü var. Önceden 5131 istediğini de bildigim için bence en mantıklı seçim 5575 olacaktir.

Ancak sadece bu dört başlıktaki saatleri incelemek gerekirse;

Richard Mille hakkında asla negatif olmasam da RM035 hakkındaki görüşlerim pek olumlu degil. Öncelikle Kayış Akıllara ziyan. Rahat olabilir belki ancak tansiyon aletinde bile daha kaliteli Kayış kullanıyorlar. Bir baska elestrim ise kasa yapısı ve Ağırlığına. Bana nedense o pahanın saati değilmis hissi uyandırıyor. Kadran için diyecek lafım tabii ki yok ancak bilekte ve elde hissi gercekten rahatsız edecek düzeyde hafif ve kalitesiz hissiyata sahip. Bu dediklerim her RM için geçerli degil tabii ki, baska bir RM de pek tabii alınabilir. :thumbup:

AP Concept için gözümle görüp elimle hissetme şansım olmadığı için fazla yorum yapamıyorum. Ancak fiyat etiketi gercekten yuksek. Ruh olarak RM ile ayni siklette oldugunu dusunuyorum ancak aradaki fiyat farkı bana sadece marka Değeri ve enderligin yogurulmasi ile şişirilmiş gibi geliyor. Şahsi fikrim bu saatin 100k USD bandını geçmemesi gerekir.

Paul Newman Daytona için ise kendi içimde bile cok kararsızım. Tüm daytonalar hatta tüm Chronolar Arasında en beğendiğim saat olabilir. Ancak rasyonel düşününce bunca yıllık yıpranmış bir saate bu miktarların Dogru olup olmadığı Kafamı kurcalıyor. Hic kullanılmamış Sıfır durumda alınma şansı olsa bu durumu es geçebilirim ancak bu da zor bir ihtimal. Ayrıca küçük çap da ister istemez bilekte nasıl duracağı konusunda şüpheye sürüklüyor.

Benim son sozum PP 5575 olacaktir. Tabii ki o zaten alındı da yanına baska saat bakılıyorsa da bir Richard Mille, örneğin RM011 gibi bir model gayet is görecektir. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj zgnclskn » 15 Oca 2015, 21:25

RM nin bahsi geçen karbon modeli için kısa bir yorumum daha şöyle olacak, zaten yeterince iddialı ve yoğun bir kadrana sahip RMde karbon kasanın dokulu görünümü saatin estetiğini zedeliyor bence.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj SalihY » 16 Oca 2015, 12:53

5575'i zaten bu ay sonunda İngiltere'de teslim alıyorum. O saat oldukça güzel ve özel :)

RM'de çoğu modeli çok fazla beğendiğimi söyleyemeyeceğim, en azından parasını hakedecek modeller değil gibi. Bu en azından carbon kasası ve iskelet kadranıyla diğerlerinden sıyrılıyor, görünüşü bana hitap ediyor.

AP Concept hakkında yorum yaparken bu saatin Tourbillon mekanizmasına sahip olduğunu unutmamak gerekir. AP + Tourbillon olduğu zamanda 100K Usd bandını biraz aşıyor tabi :) Ancak piyasadaki fiyatlarına bakmayın, PP ile RM arasında %30 bir fiyat farkı varken RM ile AP arasında %50 bir fiyat farkı var. Ancak 5164 ve/veya AP Grand Prix modellerim takasta kullanılınca verilecek nakit konusunda fazla bir değişiklik olmuyor.

OnatOzer yazdı:Zevkle hem yazılacak hem okunacak bir baslik :super:

Öncelikle PP5960 için ben de herkes gibi pek olumlu düşünmüyorum. Limitli olması guzel ancak sadece bu yönü saati almak için sebep olmamalı.
PP sempatisini bildiğimden alınması gereken en onemli model bence 5575. Fiyatının 5131 ile karşılaştırınca görece uygunluğu, moonphase artısı gibi birçok yönü var. Önceden 5131 istediğini de bildigim için bence en mantıklı seçim 5575 olacaktir.

Ancak sadece bu dört başlıktaki saatleri incelemek gerekirse;

Richard Mille hakkında asla negatif olmasam da RM035 hakkındaki görüşlerim pek olumlu degil. Öncelikle Kayış Akıllara ziyan. Rahat olabilir belki ancak tansiyon aletinde bile daha kaliteli Kayış kullanıyorlar. Bir baska elestrim ise kasa yapısı ve Ağırlığına. Bana nedense o pahanın saati değilmis hissi uyandırıyor. Kadran için diyecek lafım tabii ki yok ancak bilekte ve elde hissi gercekten rahatsız edecek düzeyde hafif ve kalitesiz hissiyata sahip. Bu dediklerim her RM için geçerli degil tabii ki, baska bir RM de pek tabii alınabilir. :thumbup:

AP Concept için gözümle görüp elimle hissetme şansım olmadığı için fazla yorum yapamıyorum. Ancak fiyat etiketi gercekten yuksek. Ruh olarak RM ile ayni siklette oldugunu dusunuyorum ancak aradaki fiyat farkı bana sadece marka Değeri ve enderligin yogurulmasi ile şişirilmiş gibi geliyor. Şahsi fikrim bu saatin 100k USD bandını geçmemesi gerekir.

Paul Newman Daytona için ise kendi içimde bile cok kararsızım. Tüm daytonalar hatta tüm Chronolar Arasında en beğendiğim saat olabilir. Ancak rasyonel düşününce bunca yıllık yıpranmış bir saate bu miktarların Dogru olup olmadığı Kafamı kurcalıyor. Hic kullanılmamış Sıfır durumda alınma şansı olsa bu durumu es geçebilirim ancak bu da zor bir ihtimal. Ayrıca küçük çap da ister istemez bilekte nasıl duracağı konusunda şüpheye sürüklüyor.

Benim son sozum PP 5575 olacaktir. Tabii ki o zaten alındı da yanına baska saat bakılıyorsa da bir Richard Mille, örneğin RM011 gibi bir model gayet is görecektir. :champ:
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj onatozer » 16 Oca 2015, 15:48

Alternatif bir Richard Mille de RM055 olabilir, 035 den az bir miktar daha ucuz, aynı zamanda tam anlamıyla skeleton. RM035 in kasasının arkas kapalı olduğundan aynı görsel etki yok diye düşünüyorum. Sade siyah tasarım da takım elbise ile bile takmaya olanak sağlar diye düşünüyorum. :thumbup:
Resim
Resim
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Bg17 » 16 Oca 2015, 18:27

BarisFB yazdı:afl ayni seyi dusundum!! Richemont fransiz oldugu icin finansal sonuclarini Euro olarak raporluyor. O yuzden fiyat listeleri de euro. Mecburen ALS alicaz gibi duruyor bu gidisle :lol: :lol:

Ne guzel bir mecburiyet :champ:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bond » 16 Oca 2015, 19:57

SIHH'ta 2015 için Audemars Piguet ve Richard Mille yeni modelleri çıkacak. Bunlara yakın modeller gelir mi bilinmez ama onlara da bir bakmak iyi olabilir :thumbup: Acil değilse 3-4 gün sonra başlıyor :D :champ:

BarisFB yazdı:Mecburen ALS alicaz gibi duruyor bu gidisle :lol: :lol:

BarisFB :D :shock: :lol:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners