TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Carrera vs Omega Speedmaster Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer Carrera vs Omega Speedmaster Seçim Önerisi

Mesaj barbecue » 22 Tem 2014, 22:48

Saatte cronograph olması şart değil, gerekli de değil...
Kullanıcı avatarı
barbecue

Mesaj Cct » 22 Tem 2014, 23:45

Resim

E tamam işte :)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bg17 » 23 Tem 2014, 00:02

barbecue yazdı:Aslında çalışma hayatı gereği sürekli takım elbise giyip çalışan bir mühendisim.
Hayat tarzı derseniz spor yaşayan biriyim, off road, outdoor aktivitelerine katılan bir yapım var.
Bunlar fikir verir mi bilemiyorum.
Yaşım 47 ama Rolex marka olarak bana fazla geliyor. Belki ikinci el bir IWC benim için çok daha uygun ama bu markanın ikinci elini nasıl ve ne şekilde bulurum bunu bilmiyorum. Desteklerseniz sevinirim.

Tam olarak ayni durumda olan yakin arkadasim uzun bir arastirma sonrasi submariner aldi.

Acele davranmayin, bir cok saat deneyin ve bolcana arastirip okuyun. Icinize bir model marka sinecektir. (HepimiZ tahmin ediyoruz sonucu)

Ama bu butceyle omega, tag fuzuli harcama olur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj barbecue » 23 Tem 2014, 08:30

Sevgili CCT,
Önermiş olduğunuz IWC gerçekten çok hoş bir model. Benim beklentilerimin neredeyse çoğunu karşılıyor.
Sadece sizden ricam etsem, tam ticari açılımını bana iletebilir misiniz?
Tabii birde tahminimce bilmeden konuşuyorum, bu modelin sıfırı benim bütçemi aşar, 2.el için öneriniz nedir? Nereden temin edebilirim.

Sevgili Bg17,
Sonucu maalesef ben şu aşamada kestiremiyorum. Eğer sonuç Rolex diyorsanız, ben kesinlikle şimdiden hayır derim.

Okuyan, yorum ve yol gösteren herkese teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
barbecue

Mesaj Eskimemur » 23 Tem 2014, 09:09

CCT'nin resmini koyduğu IWC ingenieur modeli.. kronosuz, düz kadranlı modelini ikinci elde 4000 $ seviyelerinde bulabilirsiniz. Genta'nın çizdiği bir model yanılmıyorsam. İllede rolex istemiyorum diyorsanız omeganın klasik moonwatch modellerinin temizlerini ikinci elde 6000 TL civarında bulabilirsiniz. Omega'nın aquaterra modellerinide tavsiye ederim. Tag olacaksa ve kare saate karşı önyargı yoksa bence monaco.. panerai ayrı bir saat, ayrı bir klasman, ayrı bir zevk..
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Cct » 23 Tem 2014, 12:13

Eskimemur'un da belirttiği gibi model Ingenieur yani birebir mesleğinizle uyumlu bir isme sahip :)

Kronosuz çelik versiyonlarını bütçeniz dahilinde 0 olarak alabileceğinizi düşünüyorum.

2. el için biraz araştırma yapmanız gerekebilir. Ben chrono24'te sizin için baktım, gayet iyi durumda modeller bütçeniz dahilinde mevcut.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj onatozer » 23 Tem 2014, 14:41

Tavsiye edilen IWC ihtiyaçları karışlayacak durumda, kolda deneyip emin olmak gerek.
Omega markasında Speedmaster ve Planet Ocean da hem keyifli kullanılacak hem de ihtiyaçları karşılayacak ayarda.Özellikle Planet Ocean'ı denemenizi öneririm.
Panerai modelleri takım elbise ile kullanım için biraz spor kalabilir o nedenle bence ancak ikinci saat olabilir.
Bunlar dışında genelde pek popüler olmasa da JLC Maste Comprerssor serisine göz atmanızı öneririm. 2.el fiyatları modeline göre bütçe dahilinde. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj barbecue » 23 Tem 2014, 18:41

Beyler,
Bilgilendirmeler ve yorumlar için tekrar çok teşekkürler.
Cct, gene size uzmanlık gerektiren bir soru sormak istiyorum. Chrono 24 içinde çok değişik ve iyi kondisyonda saatler mevcut, ancak bunların hepsi yurt dışı. Bunları Türkiye'de nasıl satın almak ekonomik olacaktır. Yurt dışı seyahatler esnasında denk getirmek mi doğru yol olacaktır. Yoksa getir Ankara'ya gümrüğünü öde vs mi?
İkinci elden satılan saatler için, yurt dışı alımlarda fatura temini olabiliyor mu? Ekinci el için Tax Free'den yararlanılıyor mu, öğrenmek adına soruyorum.
Yardımlarınız ve bıkmadan usanmadan yanıtladığınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
barbecue

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners