TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj asymptote » 14 May 2014, 08:46

Serdar amcaya katılıyorum.. :champ:
Bulabilirseniz IWC 3227-01 diyorum.. - WUS'ta 4900 dolara satılık.. ;)
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Muhendis » 14 May 2014, 18:39

Oncelikle hepinize verdiginiz cevaplardan dolayi teker teker tesekkur ediyorum. Acikcasi bu kadar cok oneri gelecegini tahmin etmiyordum. Sayfayi actigimda konuya 25 cevap geldigini gorunce cok memnun oldum. Butun onerileri tek tek inceledim ve begendiklerimi not ettim. Kisaca saatler hakkindaki dusuncemi sizlerle paylasmak istiyorum. Boylece nasil saatlerden hoslandigimi anlayip secenekleri daraltabiliriz.

Su anda kullandigim saat Tag Heuer Aquaracer 500M Calibre 5. Saatimi cok severek taksam da yeni bir saat aliyorsam su anda kullandigimdan farkli bir saat olsun isterim. Yani Aquaracer'dan biraz daha hareketli bir saat ariyorum diyebilirim. TSF Blue Face : En Güzel Mavi Kadran konusunu incelerken cok guzel saatlere denk geldim. Ancak bazilarini sitelerinde bulamadim.

Sayfada gezinirken NickyNick'in bir paylasimina denk geldim ve bu saate bayildim diyebilirim. Ancak Zenith'in internet sitesinde maalesef bu saati bulamadim. Yardimci olursaniz sevinirim.

Resim

Ayni sayfada Serdar Bey'in Audemars Piguet'ine denk geldim. Bu saate de bayildim. Acaba bu saat RO mu? ROO mu? Aralarindaki fark nedir?
Resim

Bu IWC'yi de yazdim kenara: Resim

Omega: Resim

Arastirmalarim devam ediyor. Ayrica bugun IWC Perpetual Chronograph denedim bir alisveris merkezinde. Kesinlikle fotograftaki kadar guzel gorunmedigini dusunuyorum. Acikcasi bu duruma sevindim.Aklımda kalmamış oldu.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj serdarfb » 14 May 2014, 23:27

Benim saatim Royal Oak. Royal Oak Offshore ile aralarında çok fark var. AP nin sitesine bir göz atarsan farkları ne olarak görebilirsin. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Modern60 » 14 May 2014, 23:35

IWC bu gün bir çok muvman tasarlamış ciddi kabul edilir markalardan olma yolunda...ama ben olsam HENRY MOSER e de mutlaka... bakardım...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj ErkGS » 15 May 2014, 11:23

Panerai 372 al meslektaşım..
Ne modası geçer, ne seni üzer.. Horology ise horology... Sporsa spor, takımsa takım :thumbup:
Bütçe de kafa kafaya ;)
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj Muhendis » 16 May 2014, 13:33

Acaba konsept olarak kaç çeşit saat konsepti vardır? Bunun bir listesi var mı? Konsenpt doğru kelime mi onu da bilmiyorum gerçi. Demek istediğim diver, pilot, military..? Örneğin JLC master calender hangi modele giriyor?

Ayrıca yukarıda paylaştığım Zenith el primero artık satılmıyor mu?
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Bg17 » 16 May 2014, 14:31

Cok net ayrimlar olmasada, genel olarak:
Diver: water resistance yuksek, icte yasa dista donen bezeli olan, celik bilezik yada silikon kayisli. Ornek: rolex submariner, omega seamaster, audemar piguet royal oak offshore diver.
Pilot: daha cok ucak kokpitini andiran kadran, chonometre, split second gibi komplikasyonlar. Ornek; iwc topgun ve pilot serisi
Dresswatch; deri kayisli, bezelsiz, tarih, annual calender vs gibi komplikasyonlar barindiran klasik saatler, ornek: rolex cellini, jaeger master control serisi, iwc portuegese ve portofino serisi, zenith captain serisi vs

Turleri cogaltmak mumkun, Gmt, choronometre, vs....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Muhendis » 16 May 2014, 16:15

Bg17 yazdı:Cok net ayrimlar olmasada, genel olarak:
Diver: water resistance yuksek, icte yasa dista donen bezeli olan, celik bilezik yada silikon kayisli. Ornek: rolex submariner, omega seamaster, audemar piguet royal oak offshore diver.
Pilot: daha cok ucak kokpitini andiran kadran, chonometre, split second gibi komplikasyonlar. Ornek; iwc topgun ve pilot serisi
Dresswatch; deri kayisli, bezelsiz, tarih, annual calender vs gibi komplikasyonlar barindiran klasik saatler, ornek: rolex cellini, jaeger master control serisi, iwc portuegese ve portofino serisi, zenith captain serisi vs

Turleri cogaltmak mumkun, Gmt, choronometre, vs....

Çok teşekkür ederim dostum.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners