2fast4u yazdı:bentley her yeni alternatıf saat için ayrı ayrı danışmak yerine kendi kolunda saati takıp kendı zevkine göre bir degerlendirme yapman gerekir.Çunku burada ayrı kafalarda yazıp çizen cok çeşitli zevklere sahip üyeler var.Halbukı bahsi geçen saatler biri hariç klasık olmuşlar.Benim tavsiyem her gün kullanılacak bir saat ise üçlünün içinde gmt dir.Kullanım konforu ve özellik olarak olarak geniş lug lı sub ve kalın sd den cok daha rahat bir saattir .SD özel bir merakın yoksa kolda sürekli gezdirilecek bir saat değildir.Sertifika konusu benim için önemli değilidr çunku saati değiştirmek istediğimde aldığım yere geri dönüş yaparım koleksiyoner değilim hiçbir saate bağlanmam.Ancak yurtdışında bu bir eksiktir ve eksikliği sadece 200 300 dolar ile ölçülmez.O nedenle ülkemizden hızlı bir şekilde bızim yüzüne bile bakmadığımız kutulu sertifikalı eski kasa saatler esnaflardan sizin bizim pahalı dediğimiz rakkamlara almanya hollanda tarafından toplanmaktadır.Belki cok yıllar sonra bu saatlere avrupada tonla para verip koleksıyonluk bir rolex aldık diyerek sevineceğiz.(Ek olarak bahsi geçen sd baran a ait olan ise tartişmasız temiz bir sd dir)
2fast yorumun icin tesekkurler ancak ilk kisma katilamayacagim.Saatleri tabiki deniyorum ancak koton dan alacagim bir kazak degilki bu sadece deneyip begenmekle karar vereyim.Ciddi bir para verecegim ,ikinci el aliyorum ve forumlarin varolus sebebiyle ortusen bir sureci tercih ediyorum ve bu konuda farkli kisilerin tecrubelerini ve kiymetli olacagini dusundugum yorumlarini bedavadan almis olmuyorum.Ustelik sonralari baskalari da faydalanabilecek.
Ve forumda bu konuda bir sinir olmadigi ve insanlar vakit ayirip cevap verdigi surece her ihtimali burada da sorgulamak isterim.
Hayat gorusum de boyle benim.
Herkesi dinle ama sonunda kendi bildigini yap.
Bak bedavadan sendende birsey aldim yorumunla, belkide sende benden:)