Şahsi fikrim tag, longines, tissot gibi markalarla bütçenizi sarsmayın. İlerde çok istersenizde alıcaksanız omega , rolex bakarsınız.

Metİn yazdı:@Serxx, acaba tissot a nazaran yaklaşık 2 katı pahalı ama görece daha kaliteli olduğunu düşündüğüm(marka algısından kaynaklı tamamen bu fikrim) longines veya tag ın modellerini mi tercih etmeliyim?
Metİn yazdı:sayın @SeRxx;
burada bahsettiğiniz ETA7750 ile Valjoux 7750(ETA2824 saat mekanizması konusunda bahsi geçen) farklı makinalar mı?eğer öyle ise farkları nelerdir?
Metİn yazdı:ne kadar takılsanız,taşlasanız beni yeridir.sonunu ben iyi biliyorum bu işin.2 yere varacak bu iş;
1."ALLAH'ım sana geliyorum" deyip ikinci el bir araba parası vereceğim bir saate, memurus tahterevanlagiderus halime bakmadan veya,
2.budan aylar sonra, hayattan zevk almaz halde ve hala kolunda bir saati olmadan ortada(forumda) dımdızlak gezinip duracağım.
fbolukbas yazdı:Metİn yazdı:ne kadar takılsanız,taşlasanız beni yeridir.sonunu ben iyi biliyorum bu işin.2 yere varacak bu iş;
1."ALLAH'ım sana geliyorum" deyip ikinci el bir araba parası vereceğim bir saate, memurus tahterevanlagiderus halime bakmadan veya,
2.budan aylar sonra, hayattan zevk almaz halde ve hala kolunda bir saati olmadan ortada(forumda) dımdızlak gezinip duracağım.
Aslında benzer kararsızlıkları çoğumuz yaşıyoruzdur, hiç de taşlanacak bir durum yokbu forum bunun için var.
Başlangıç için 12bin tl lik bir saat seçerseniz ve genel bütçe durumunuz bir sonraki saati de benzer ya da daha yüksek fiyatlara almaya imkan vermeyecekse ki yazdıklarınızdan bunu anlıyorum, o zaman hata yaparsınız bence. Bir süre sonra tekrar saat almayacak isteyeceksiniz. O zaman çıkmaza gireceksiniz. Bunun yerine daha düşük bütçeli saatlerden başlayıp daha sonra saat zevkiniz geliştikçe farklı modelleri de alma şansınız olur.Ayrıca bu zevkinizi elinizdeki parayı tüketmeden uzun zamana yayarsınız.
Üstelik gerektiğinde bu aldığınız saatleri satıp, diğer saatlere bütçe yaratabilirsiniz.
Longines hydroconquest güzel bir seçim.Longines Marka / fiyat / kalite olarak da bence iyi bir seçim. Tag da öyle.
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir
|