TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

900 TL Bütçe 40-42 mm Deri Kordon Saat Modeli Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 900 TL Bütçe 40-42 mm Deri Kordon Saat Modeli Önerisi

Mesaj zandar » 04 Eyl 2012, 22:15

Merhabalar, bugün biraz dolaştım, Tissot Visodate modelini en uygun 1050 tl (12 taksit) bulabildim. Peşin daha uygun bulunabilir belki ama taksitle alabilirim. Bu fiyat uygun mudur?

Bir de saatçiler Seiko SNP023P modelinin çok tavsiye ettiler. (1250 tl 12 taksit) Kinetik modeller hakkında pek bilgim yok, kimi saatçi bataryası 6 yıl gider diyor kimisi 20 yıl gider diyor. Ama bu model baya iyi bi kinetik, auto-relay, perpetual takvim özelliği var.

Yorumlarınız benim için değerli olacaktır. Tşk ederim..
zandar

Mesaj SeRxx » 04 Eyl 2012, 22:36

Öncelikle Otomatik veya Kinetic mekanizmalardan hangisini istediğinize karar verin. Sorunun cevabı neyse onu alın; iki model de fiyatlarına göre çok iyi ve sizi üzmeyecek modeller.

Seiko'nun siyah kadranlısını ben kullanmıştım, tavsiye ederim :thumbup:
Pil konusunu ise hiç kafanıza takmayın ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj zandar » 04 Eyl 2012, 22:46

seRxx yazdı:Öncelikle Otomatik veya Kinetic mekanizmalardan hangisini istediğinize karar verin. Sorunun cevabı neyse onu alın; iki model de fiyatlarına göre çok iyi ve sizi üzmeyecek modeller.

Seiko'nun siyah kadranlısını ben kullanmıştım, tavsiye ederim :thumbup:
Pil konusunu ise hiç kafanıza takmayın ;)

tabi ki mekanik istiyorum, ama o paraya en basit, en düz mekanik mi, yoksa king bi kinetik mi? bunun ikilemindeyim, umarım pişman olmayacağım bi karar alırım.

teşekkürler.
zandar

Mesaj zandar » 05 Eyl 2012, 12:12

Peki Seiko'nun otomatik modellerini önerirmisiniz? SEIKO5 SSA021J2 modeli dikkatimi çekmişti. Forumda bi konuda okudum, günlük +/-35sn sapması varmış, bu sapma dışında sorun çıkarır mı böyle bi saat alsam?
zandar

Mesaj Slayer39 » 05 Eyl 2012, 12:58

zandar yazdı:Peki Seiko'nun otomatik modellerini önerirmisiniz? SEIKO5 SSA021J2 modeli dikkatimi çekmişti. Forumda bi konuda okudum, günlük +/-35sn sapması varmış, bu sapma dışında sorun çıkarır mı böyle bi saat alsam?

Kolumda neredeyse yaşım kadar bir Seiko 5 var, bunun haricinde 1adet Seiko 5 Military sahibiyim. Bugüne kadar beni hiç üzmediler. Linkini koyduğunuz saat de çok beğenilen bir modelidir. Birazdan Seiko'cular daha ayrıntılı bilgi verirler ama ben Seiko'yu kesinlikle tavsiye ederim. Bunun yanında +/-35 sn/gün sapma çok da normal değil, ben sapma konusuna çok odaklanmıyorum ama bu kadar sapma yaşadığımı da zanettmiyorum.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj zandar » 05 Eyl 2012, 13:16

Slayer39 yazdı:
zandar yazdı:Peki Seiko'nun otomatik modellerini önerirmisiniz? SEIKO5 SSA021J2 modeli dikkatimi çekmişti. Forumda bi konuda okudum, günlük +/-35sn sapması varmış, bu sapma dışında sorun çıkarır mı böyle bi saat alsam?

Kolumda neredeyse yaşım kadar bir Seiko 5 var, bunun haricinde 1adet Seiko 5 Military sahibiyim. Bugüne kadar beni hiç üzmediler. Linkini koyduğunuz saat de çok beğenilen bir modelidir. Birazdan Seiko'cular daha ayrıntılı bilgi verirler ama ben Seiko'yu kesinlikle tavsiye ederim. Bunun yanında +/-35 sn/gün sapma çok da normal değil, ben sapma konusuna çok odaklanmıyorum ama bu kadar sapma yaşadığımı da zanettmiyorum.

Seiko global web sitesinden ilgili modelin kullanma kılavuzuna baktım, herhangi bir sapma aralığı belirtilmemiş sanırım, ama şu mesajda 35sn gibi değer verilmiş.
zandar

Mesaj zandar » 06 Eyl 2012, 17:43

Merhaba arkadaşlar, bugün son tercihimi yaptım ve saatimi aldım. Seiko SSA021J2 modelini aldım. Visodate benzeri isviçre saatlerine yetmedi bütçem malesef. Ama bu modeli beğenerek aldım, içime sindi.

Bir müddet kullandıktan sonra izlenimlerimi paylaşmak isterim.

Değerli öneri ve yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.

Resim
zandar

Mesaj asymptote » 06 Eyl 2012, 17:48

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın yeni saatinizi :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners