asymptote yazd覺:Drago yazd覺:yle s羹sleme,dekor ile filan deil, dakiklii ile , dayan覺kl覺l覺覺 ile, ula覺labilirlii ile,al癟ak g繹n羹ll羹 oluu ile saat癟ilikte bence bir numara...
ncelikle Seiko'yu bir marka olarak 癟ok beendiimi, 繹zellikle vintage saatlerine hayran olduumu belirteyim. Dayan覺kl覺l覺k ve ula覺labilirlik konusunda Seiko 繹n s覺radad覺r elbette, ancak konu mekanik saatler olunca dakiklik konusunda size kat覺lamayaca覺m. Seiko quartz teknolojisinde 癟ok ileridedir. Spring Drive bal覺 ba覺na 癟ok b羹y羹k bir baar覺 olarak ortada duruyor, ancak mekanik saatler konusunda Tissot' un 癟ok gerisinde olduunu da s繹ylemek gerek. Kendi kalibresini 羹retiyor olabilir Seiko, bu a癟覺dan hayranl覺k da duyulabilir ancak konu mekanizma 繹zelliklerine ve kronometrik hassasiyete gelince 襤svi癟re mekanizmalar覺n覺n halen 癟ok gerisindedir. Bir kere mekanizmada hacking 繹zellii yok (yeni seriler hari癟). Bu olmay覺nca saati hassas bir ekilde doru zamana ayarlayam覺yorsunuz. 襤kinci olarak g羹n ve tarih 癟ark覺 saat 24:00 de aniden atm覺yor (instantaneous date change diye ge癟iyor san覺r覺m bu 繹zellik). Son olarak hassasiyet konusunda ETA mekanizmalar覺n halen 癟ok gerisindeler..
Asymptote ben ne diyorum...Grand Seiko'nun standartlar覺 COSC'tan bile daha ileridedir diyorum...bunu ben uydurmad覺m ki...testler bunu ispatl覺yor. Seiko 5 belki Tissot'un baz覺 modellerinden daha az dakiktir ona bir ey diyemem ama Grand Seiko hassasl覺覺 ve dakiklii ile Tissot'yu d繹ver

unu da ilave edeyim...Kolumdaki SARB035 modelinde "Hacking" var...