TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko 5 vs Tissot Kar覺lat覺rmas覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 vs Tissot Kar覺lat覺rmas覺

Mesaj Drago » 10 May 2012, 22:09

asymptote yazd覺:
Drago yazd覺:yle s羹sleme,dekor ile filan deil, dakiklii ile , dayan覺kl覺l覺覺 ile, ula覺labilirlii ile,al癟ak g繹n羹ll羹 oluu ile saat癟ilikte bence bir numara...

ncelikle Seiko'yu bir marka olarak 癟ok beendiimi, 繹zellikle vintage saatlerine hayran olduumu belirteyim. Dayan覺kl覺l覺k ve ula覺labilirlik konusunda Seiko 繹n s覺radad覺r elbette, ancak konu mekanik saatler olunca dakiklik konusunda size kat覺lamayaca覺m. Seiko quartz teknolojisinde 癟ok ileridedir. Spring Drive bal覺 ba覺na 癟ok b羹y羹k bir baar覺 olarak ortada duruyor, ancak mekanik saatler konusunda Tissot' un 癟ok gerisinde olduunu da s繹ylemek gerek. Kendi kalibresini 羹retiyor olabilir Seiko, bu a癟覺dan hayranl覺k da duyulabilir ancak konu mekanizma 繹zelliklerine ve kronometrik hassasiyete gelince 襤svi癟re mekanizmalar覺n覺n halen 癟ok gerisindedir. Bir kere mekanizmada hacking 繹zellii yok (yeni seriler hari癟). Bu olmay覺nca saati hassas bir ekilde doru zamana ayarlayam覺yorsunuz. 襤kinci olarak g羹n ve tarih 癟ark覺 saat 24:00 de aniden atm覺yor (instantaneous date change diye ge癟iyor san覺r覺m bu 繹zellik). Son olarak hassasiyet konusunda ETA mekanizmalar覺n halen 癟ok gerisindeler..

Asymptote ben ne diyorum...Grand Seiko'nun standartlar覺 COSC'tan bile daha ileridedir diyorum...bunu ben uydurmad覺m ki...testler bunu ispatl覺yor. Seiko 5 belki Tissot'un baz覺 modellerinden daha az dakiktir ona bir ey diyemem ama Grand Seiko hassasl覺覺 ve dakiklii ile Tissot'yu d繹ver :lol:

unu da ilave edeyim...Kolumdaki SARB035 modelinde "Hacking" var...
Kullan覺c覺 avatar覺
Drago

Ya: 61
Kay覺t: 26 Ara 2011, 01:09

Mesaj mucadeleci » 10 May 2012, 22:17

yaa arkadalar tissot ile Seiko k覺yaslanamaz, Seiko muadili olan her tissotun 1-2 g繹mlek 羹zerindedir, siz 6r20 mekanizmal覺 bir Seiko ile hangi tissotu k覺yaslayabilirsiniz kald覺 ki 6r15 dahi tissotun kulland覺覺 eta2824-2 den iyidir, resimdeki quartz tissot un muadili zaten Seiko5 deildir fiyat olarak 8f serisi bir Seiko dur ki, k覺yaslamak zaten ak覺l d覺覺, fiyat olarak deilde kalite olarak k覺yaslamak gerekirse ayn覺 繹zellikteki bir quartz Seiko 繹rnekteki tissotun neredeyse yar覺 fiyat覺ndad覺r.
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj asymptote » 10 May 2012, 22:29

Drago Grand Seiko yu standart Eta mekanizmalar ile k覺yaslamak hata olur :) Bir tarafta 500 dolarl覺k saatlerde bulunan Eta mekanizma dier tarafta 7000 dolarl覺k GS.. :D Ben 繹zel bir model 羹zerinden deil de mass market 羹r羹nler a癟覺s覺ndan deerlendirmenin daha uygun olduunu d羹羹n羹yorum. Bu durumda eta mekanizmalar覺 4r ve 6r serisi ile k覺yaslayal覺m.. Eta elbette 羹st羹n..
SARB035 de hacking 繹zellii vard覺r evet, o yeni nesil kalibreye sahip 癟羹nk羹.. 2002 yada 2003' e kadar Seiko'larda bu 繹zellik yoktu netekim. Yaln覺z marka boyutunda d羹羹n羹rsek Seiko elbette ki bir dev.. Bu konuda sana kat覺l覺yorum..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj mucadeleci » 10 May 2012, 22:35

vayy hocam b繹ylemi oldu imdi :P
asymptote yazd覺:Bu durumda eta mekanizmalar覺 4r ve 6r serisi ile k覺yaslayal覺m.. Eta elbette 羹st羹n..

Pozitif bilime ayk覺r覺 swiss made milliyet癟isi bir yakla覺m bence...
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Mesaj aokyy » 10 May 2012, 22:36

Seiko konusunda ben de ger癟ekten 癟ok olumlu d羹羹ncelere sahibim. Fakat bence kendilerine iyi bir tasar覺mc覺 bulmalar覺 art. :D
Kullan覺c覺 avatar覺
aokyy

Ya: 37
Kay覺t: 11 Ara 2011, 14:40

Mesaj asymptote » 10 May 2012, 22:45

mucadeleci yazd覺:vayy hocam b繹ylemi oldu imdi :P
asymptote yazd覺:Bu durumda eta mekanizmalar覺 4r ve 6r serisi ile k覺yaslayal覺m.. Eta elbette 羹st羹n..

Pozitif bilime ayk覺r覺 swiss made milliyet癟isi bir yakla覺m bence...

Yan覺l覺yorsun kardeim, tecr羹beye dayal覺 tarafs覺z bir g繹zlem diyelim ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj mucadeleci » 10 May 2012, 22:46

Peki hocam eyvallah.
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Mesaj nightbird » 10 May 2012, 22:48

Arkadalar konuyu a癟arkende belirttiim gibi ikisi birbirinden 癟ok farkl覺 saatler fark覺nday覺m fakat bug羹ne kadar hep pilli ve silikon kordon saatler kulland覺m bu a癟覺dan da tasar覺m覺 da g繹z羹me ho geldiinden fiyat olarak da uygun g繹rd羹羹m i癟in seikoyu alternatiflerim aras覺na koydum.
Seikonun bana g繹re art覺lar覺: fiyat覺 daha uygun, daha g繹sterili bir tasar覺m ve otomatik oluu
tissotun art覺lar覺 : kibar sade tasar覺m,ivi癟re yap覺m覺 olmas覺(genel olarak ivi癟re saatlerinden memnunum) ve tissot safir cam seiko hardlex cyrstal yaz覺yo internette yapt覺覺m arat覺rmalara g繹re safir daha dayan覺kl覺 ve kaliteli bir cam (neden bilmiyorum ama san覺r覺m dikkatsizliimden saatlerimin cam覺n覺 癟ok kolay 癟iziyorum) bu y羹zden cama da dikkat ediyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
nightbird

Kay覺t: 10 May 2012, 13:29

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 135 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners