TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Certina DS-1 vs. Hamilton JazzMaster / Bonus T-Couturier

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Certina DS-1 vs. Hamilton JazzMaster / Bonus T-Couturier

Mesaj Archezia » 12 Nis 2012, 20:22

Herkese çok teşekkürler değerli yorumları için :thumbup: Gördüğüm kadarıyla Nicky dışında herkes Hamilton demiş. Biraz gönlüm kaydı o yana şimdi, ama dur bakalım :)

Nicky bir tek sen Certina demişsin. Az açıklayabilir misin neden Certina? Neden Hamilton sorusunun cevabını aldım gibi zaten :)

Benim için aslına bakarsanız başlıktan belli olduğu üzere Tissot en son sıradaydı. Hamilton biraz daha kaliteli olması, Certina ise sevdiğim bir dizaynı olması sebebi ile ön plandaydı. Hamilton'un rose gold kasası var ama Türkiye'de yok sanırım :?

Bond yazdı:Hamilton modeli kadran yapısı olarak daha iyi diğerlerine göre. Certina markasında iyi modeller var fiyat/performans olarak ama bu model optik olarak bence pek iyi değil. Oris bahsediyordun benzer yapıda, Artelier idi herhalde. Louis Erard olabilir belki dress modeli için. Ek olarak sende benzer tasarımlı Tissot Le Locle yok muydu. Ne yapacaksın böyle ikinci bir saati :)

Bond, Artelier aslında çok beğendiğim bir model benim ama Oris'e gıcık oldum Orisciler yüzünden :lol: O yüzden Oris düşünmedim fazla :) Louis Erard Asymetrique baktım. Burada piyano üzerinde vardı yarışmaya katılan bir fotoğraf hatırlarsan, orada da beğenmiştim. Ama alıcı gözüyle bakınca çok hoşuma gitmedi. Akşam çıkabilirsem bir bakayım bir iki klasik modeli daha var bu markanın.

Neden yine Le Locle tarzı birşey demişsin, Çok da haklısın ama bilmiyorum bunlar nedense beni çekiyor :) Birkere anladım ki ben sade kadran seviyorum. Steinhart Ocean Military düşündüm, Magrette düşündüm, Deep Blue Master 1000 düşündüm vs. vs. Diverlardan Mako'dan dolayı vazgeçtim. Çok garip ama o tek saat beni divera doyurdu nasıl becerdiyse. Magrette'den de ilerde bir Panerai alacağım nasıl olsa şimdi tutup da bunu almaya gerek yok diye vazgeçtim :) Herneyse işte geriye bu saatler kaldı. Ama varsa önerebileceğiniz model bakabilirim illaki "dress watch" ayarında olmasına gerek yok. Bunu alıp yazında Ambit alacağım sanırım iki ayrı zıt saat :lol:

Tekrar teşekkürler yorumlar için :champ:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj nickynick » 12 Nis 2012, 20:26

Archezia yazdı:
Nicky bir tek sen Certina demişsin. Az açıklayabilir misin neden Certina? Neden Hamilton sorusunun cevabını aldım gibi zaten :)

Ben ne bileyim olayların böyle gelişeceğini :D Bir kişi de demedi ki Certina ya da Tissot :D

Ben tamamen optik olarak beğenimi sundum, ki hala arkasındayım fikrimin :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj asymptote » 12 Nis 2012, 20:27

Archezia yazdı: Bunu alıp yazında Ambit alacağım sanırım iki ayrı zıt saat :lol:

Al reyiz al, benim de aklımı fena halde çeliyor o saat, pişti yapalım seninle.. :geek: :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 12 Nis 2012, 20:36

NickyNick yazdı:
Archezia yazdı:

Ben ne bileyim olayların böyle gelişeceğini :D Bir kişi de demedi ki Certina ya da Tissot :D

Ben tamamen optik olarak beğenimi sundum, ki hala arkasındayım fikrimin :thumbup:

:lol: :lol: :lol: Ben de optik olarak çok beğeniyorum o saati. Ama işte herkes de Hamilton demiş. Bu arada Hamilton'un benim için bir başka dezavantajı distribütörü. O yüzden de alasım gelmiyor girip :?

asymptote yazdı:
Archezia yazdı: Bunu alıp yazında Ambit alacağım sanırım iki ayrı zıt saat :lol:

Al reyiz al, benim de aklımı fena halde çeliyor o saat, pişti yapalım seninle.. :geek: :thumbup:

Yalnız çok feci pişti oluruz Asymptote. En azından ben gri olanı sevmiştim. Ama canlı fotoğraflarını görünce ben de All-black olan modeli beğendim, alırsam onu alırım heralde :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Bond » 12 Nis 2012, 20:39

Certina DS1 çelik siyah modeli fiyat ve kalite olarak bence mantıklı bir seçenek. Çelik bilezik ile kullanımda kötü durmaması ise bence ekstra avantajı. Hamilton kadranı design olarak biraz daha zarif. DS1 rose gold versiyonu bana biraz renk olarak çiğ geldi.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Certina DS-1 vs. Hamilton JazzMaster / Bonus T-Couturier

Mesaj SeRxx » 12 Nis 2012, 20:51

Bunu demişsin ;)

Archezia yazdı:Yauv, şu Oris'in peşini bırakın artık ya. Tissot, Seiko 5 diyoruz hep dedik, onlardan kurtulduk Oris geldi. :lol:

Kahraman kardeş, git bir Certina DS1 al. Oriscilerin hepsinin aklı gider bak sana garanti. :twisted: Hem değişiklik olur forum için... Bütçeni arttırmadan koluna Artelier takanları özendirirsin. (Gerçi artelier de yok sanırım forumda. Orisciler bari Artelier alın diverdan sıkıldık.)

---Tapatalk---
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj sedir » 12 Nis 2012, 20:59

Ben ayrıntı ve makineleri bilmem.
Görünüm olarak rosegold Certina güzel diyip yukardan aşağı geldim, çelik kasa çelik bilezik gözüme daha bir güzel geldi. Sonra istediğin renk deri kayışla kombine et yeni saat gibi kullan.
Hamilton ve Tissot -sadece estetik olarak- bir basamak geride. Bence tabii.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 12 Nis 2012, 21:01

Şimdi tekrar baktım niye Certinayı seçtim diye.
Bezelin ince olması kadranı güzel gösteriyor. Takvimin saat 3 dışı bir yerde olmasını da sevmiyorum. Benim tercihim çelik olurdu. Kaplama bir süre sonra sorun çıkarıyor. Masif başkadır. Çelik de olsa ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners