TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart Nav.B-Uhr Limited Silver Edition Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart Nav.B-Uhr Limited Silver Edition Bilgi

Mesaj buTa » 11 Kas 2011, 00:46

serxx, dün akşam tavsiye etmiştiniz ama ben dün nav. limited silver saate takıldığım için çok detaylı bakmamıştım. Sizin önerdiğiniz Marine chronometer ' e bugün alıcı gözüyle baktım, forumda da NickyNick'in incelemesini gördüm , gerçekten güzel saatmiş ve silver limited e çok ciddi alternatif. Siz ne düşünüyorsunuz, alacak mısınız? Roman rakamlsı da güzel, arabic olanıda.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 11 Kas 2011, 01:35

Evidence Steinhart Marine gerçekten çok iyi bir saat gibi duruyor çok araştırdım bu aralar eğer aklınıza yattıysa ve maddi olarak da sizin için uygunsa alabilirsiniz. Nedense Steinhart'ın bütün modelleri Limiten Edition gibi duruyor benim gözümde. Steinhart, Hamilton ve Oris markasını bu forum sayesinde tanıdım ve ilgi duymaya başladım. Yaklaşık 1 ay önce saat aldım ve kesmedi diyebilirim Bu aralar aklımı kurcalayan bu modellerden de metal bilezik-deri kayışlı olacak şekilde 2 tanesine sahip olmak istiyorum:
@ STEINHART "Nav B-Uhr II 44 mm hand driven"
@STEINHART "MARINE CHRONOMETER II römisch"
@Hamilton Khaki Field Mechanical Officer H69619533
&Oris Williams F1 Team Day Date Automatic
&Tag Heuer Aquaracer
Maddi olarak yakın zamanda gereken bütçeyi ayırdığım zaman iyi bir karar verip alacağım :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 11 Kas 2011, 02:01

serxx, bende Tag Heuer Aquaracer 500mt yi fikrim son anda değişmezse maddi durumu düzeltip almayı düşünüyorum. Öncesinde beyaz kadranlı yarı klasik bir saat arıyorum. Bu anlamda saatin otomatik ve ucuz olması tercihim. (Bende 1 ay olmadı bir Oris aldığım için) Listenizdeki Hamilton hoşuma gitti ancak beyaz kadranlısı yok galiba, fiyatınıda net öğrenemedim. Steinhart Marine fiyatı yaklaşık 800-900 TL yi bulacak. Bu fiyatlar seviyesinde Hamilton zor sanırım. Belki Tissot ta bulunabilir,belki de Victorinox markasında.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 11 Kas 2011, 11:11

Ben de yaza doğru Aquaracer 300m veya 500m alacam inş. fikrinizi değiştirmek gibi olmasın ama sizin taş gibi BC4'ünüz var özellikle dalış saatim olsun demiyorsanız bence Aquaracer almanıza gerek yok.
Beyaz kadranlı Tissot; Le Locle veya Visodate olabilir..
Hamiltonun da beğendiğim istediğimiz tarz beyaz kadranlı modeli malesef yok.

Victorinox'ta bu modeller var çok iyi duruyor. Deri kayışla da çok güzel olur..

http://www.ebay.com/itm/Mens-Victorinox-Ambassador-Mechanical-17-Jewels-45mm-Face-See-through-Back-Case-/160677192405?pt=Wristwatches&hash=item25691b62d5#ht_500wt_1202

http://www.ebay.com/itm/Victorinox-Swiss-Army-241372-Officers-Automatic-Watch-/350505120471?pt=Wristwatches&hash=item519bbbb2d7#ht_2949wt_952

Steinhart Marine de malesef 400 euro'yu buluyor ve otomatik değil sadece kurmalı.
Her modelin artısı eksisi var :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 11 Kas 2011, 17:22

serxx, havacı saati yaptık, göklerdeyiz, bir de diplerde olalım isteriz. :) Aquaracer 300m yi kolumda denedim,pek hoşuma gitmedi, 500 m nin hem lacivert,hem de siyah kadranlısını kolumda denedim ve çok güzel durdu. Tissot Visodate denedim pek hoşuma gitmedi. Longines Master collection serisinden beyaz kadranlı sade modeller denedim ,olmadı :( longines retrograde denedim, çok hoşuma gitti ama pahalı, sizinle hemen hemen yakın saatlere bakıyoruz galiba. Victorinox modelleri de güzel ama marka ile ilgili endişem var .(victorinox markası deyince çakı aklıma geliyor. Üstelik belki garip karşılanacak ama amblemini sevmiyorum :) ) Birde bu markanın Türkiye satış fiyatlarına ulaşamadım, aslında çok güzel modeller var ama fiyatları ebay ile TR arasında fark olduğu için acaba nasıldır.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 11 Kas 2011, 19:48

sen de benim gibi aquaracer'e takmışsın gibi :D ya aquaracer 300m'le 500m arasında tam 1300 CHF fiyat farkı var bence değmez :roll:
1 ay önce Longines Conquest Auto. almasam Aquaracer yerine düşünmeden alacağım saat Longines HydroConquest L3.641.4.96.6(1500 CHF) olurdu bence sen bunu da listeye al ;)
Longines Master serilerinin hepsi ayrı güzel fiyatı biraz yüksek.. Ama orta yaşlarda kesinlikle sahip olunması gereken bir model diye düşünüyorum.
Victorinox markasını bende pek detaylı bilmiyorum.. Zaten o verdiğim modeller de Tr'de zor bulunur gibi..
İkimizde aynı tür modellere bakıyoruz beyaz kadran - metal bilezikli 2 saat'e ihtiyacımız var :lol:
benim aklımda şöyle enteresan bir düşünce var: 11 ay önce aldığım Hamilton'la veya Steinhart'la değişmeyeceğim siyah kadranlı Seiko Premier Kinetic Snp005 saat var ve ben onun kadran rengini yetkili serviste beyaz'la değiştirmek istiyorum. Eğer böyle yaparsam beyaz kadranlı isteğimi gidermiş olacağım ve sadece yaza doğru Aquaracer 300m ihtiyacımı gidereye çalışacağım 8-)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 11 Kas 2011, 22:56

Benim yaşım 35. Yani tam Longines Master serileri yaşı ;) Aquaracer 300 ile 500 arasında tam 1300 CHF gibi fark var ama denedinizmi bilmiyorum ,kolda duruşlarıda çok farklı. 500 m kesinlikle harika duruyor. Üstelik saatin arkası görünür mekanizma, otomatik saatte benim için önemli bir kriter . Bu arada sizin Longines de hayırlı olsun, gerçekten çok şık. Saatinizin tepesi ve tepe kenarları çok estetik. Aslında Conquest serisinin beyaz kadranlı, deri siyah kayışlısını da düşünmüyor değilim. Tek olumsuz yanı o da benim açımdam ,saat arkasında mekanizmanın görünmemesi. İşte bu konuda da Oris lere hayranım, nerdeyse tüm saatlerinin arkası görünür mekanizma. Szin Seıko nun premier serisi tahmin ettğim saatse beyaz kadranı çok şık, değiştirebiliyorlarsa düşünmeyin derim.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 11 Kas 2011, 23:28

Teşekkür ederim .. Conquest düşünürseniz kesinlike seramik bezelli olmalı ama Conquest serisinin beyaz kadranlısı yerine kesinlikle Longines Master Collection'dan bir tane almalısınız tabi bütçeniz uygunsa bu serinin de arkası cam, mekanizma görünüyor çok sade olsa da hayran olduğum model bu: Longines L2.666.4.78.2
Aquaracerlerin ikisinide denedim 500m'e diyecek laf yok gerçekten bilekte duruşuyla ben burdayım diyor sadece fiyat farkı fazla geldi bana. Beni 300m'e yönlendiren biraz da fiyatı açıkçası :oops:
Bir kaç haftaya kadar karar verip premier serisi için bir karar vereceğim büyük ihtimalle değiştiririm çünkü Longines de siyah kadranlı bir farklılık olsun istiyorum değişiklikten sonra snp001 olacak. Küçüklüğümden beri Seiko-Longines-Tag Heuer hayalimde ki saatlerdi o yüzden Oris ve Hamilton'u biraz erteledim..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners