TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Protrek PRG 130 / 240 / 250 Serisi Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Casio Protrek Serisi İçin Öneriler

Mesaj Roccomen » 01 Kas 2011, 18:15

Yıllar önce sanırım 1990 yılında orta okula giderken bizim servisten bir abimiz casio g-shock almıştı o zamanlar bu saatler pek kimsede yoktu.Abimizden rica minnet saati bir günlüğüne almıştım hatırlıyorum gece uyurken bile saat kolumdaydı,saatin bütün özelliklerini saatlerce kurcalamıştım sonra sıra arkadaşım başka bir casio almıştı üzerinde gezegenlerin güneş çevresindeki yıllara göre hareketlerini falan gösteriyordu o da saati Almanyadan almıştı tabii 12 yaşlarında bir çocukken dijital ucuz saatlerim vardı o zamanlar casioya hayranlığım başlamıştı.Lise döneminde dershanede bir arkadaşı kolunda çelik kadranlı casio twincept görünce bu kadar imrenme yeter dedim ve annemi ikna ederek twincepti aldım telefon numaralarını yazabileceğimiz memoryisi dünya saat dilimlerini gösteren dünya haritasıyla 5-6 yıl boyunca kullandım casiomu.

Fakat yazlıkta eve hırsız girmesi sonucu saat çalındı çok üzülmüştüm.Sağolsun abim bu olaydan sonra sade ve güzel olan raymond dor marka bir saat getirdi bana gerçekten böyle bir saat modeli var mı ya da bir taklit saat miydi bilemiyorum 4-5 sene kadar sorunsuz kullandım sonra pil sorunu yüzünden bir senedir saat takmıyordum cep telefonu saat olarak işimi görüyordu,ama yaklaşık bir ay önce casio edifice aldım kendime, ama içimdeki dijital casio tutkusu daha da arttı.

Geçen perşembe bulunduğum ildeki casio yetkili bayisini aradım prt130t-7v modelini sordum ellerinde olmadığını ama getirtebileceklerini söylediler siparişi verdim ama pazarlığımı da yaptım kalın kullanım klavuzu garanti belgesi ve ahşap kutusunu istedim hepsi gelecek dediler fiyat konusunda da taksitle 1000tl diye anlaştım dün akşam üstü saatçi aradı saatiniz geldi,bekleriz dediler.

Bi aksilik olmazsa hafta sonu alacağım saati umarım bi sorun çıkmaz ve saatime kavuşurum. :super:
Kullanıcı avatarı
Roccomen

Mesaj msturan » 01 Kas 2011, 18:32

Saatiniz hayırlı olsun Roccomen, iyi günlerde kullanın :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Roccomen » 01 Kas 2011, 18:39

Sağolun arkadaşlar ama kolumda saati görsem daha mutlu olacağım :)
Kullanıcı avatarı
Roccomen

Mesaj Thevenin » 01 Kas 2011, 20:53

Roccomen guzel secim gule gule kullan :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Resatt » 02 Kas 2011, 07:43

Merhaba arkadaşlar,
Protrek tavsiyesi için hemen foruma üye oldum ve konu açıyım derken bu konuyla karşılaştım.Protrek 240'ın iki modeli arasında kararsız kaldım.Bunun için size danışmak istiyorum.

Casio Prg 240 1dr : http://www.saatinadresi.com/Casio-PRG-2 ... -urun.html
Casio Prg 240 2dr : http://www.saatinadresi.com/Casio-PRG-2 ... -urun.html

bu iki saatin özellikleride aynı,fakat mavi olanın kordonu örme ve deri kordon karışımı.Mavi olan kordon bakımından daha dayanıklıdır diye düşündüm.Alacağım yer fiyat konusunda güzel bi indirim yaptı ve bugün bu 2 saatten birini alacağım.

Asıl önemli ve kafama takılan yeri saatler Japon değil Tayland malı.Orjinal ama Tayland olması biraz geri çekti beni bu konuda.Araştırmak istedim.Sizce üretim yerinin saatin özelliklerine,kalibresine,dayanımına bir etkisi varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
Resatt

Mesaj asymptote » 02 Kas 2011, 13:21

Resatt yazdı:Asıl önemli ve kafama takılan yeri saatler Japon değil Tayland malı.Orjinal ama Tayland olması biraz geri çekti beni bu konuda.Araştırmak istedim.Sizce üretim yerinin saatin özelliklerine,kalibresine,dayanımına bir etkisi varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim..

Saat değil de fotoğraf makinesinden örnek vereyim:
Canon da büyük oranda Tayland'da yapılıyor. Nikon ise bildiğiniz gibi Japonya'da. Şimdi Canon Nikon'dan kötüdür diyebilir miyiz? Fanatik Nikoncu değilsek diyemeyiz tabi :) Bence üretim yerine çok da takılmayın..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Resatt » 02 Kas 2011, 16:31

asymptote yazdı:
Resatt yazdı:Asıl önemli ve kafama takılan yeri saatler Japon değil Tayland malı.Orjinal ama Tayland olması biraz geri çekti beni bu konuda.Araştırmak istedim.Sizce üretim yerinin saatin özelliklerine,kalibresine,dayanımına bir etkisi varmıdır?Şimdiden teşekkür ederim..

Saat değil de fotoğraf makinesinden örnek vereyim:
Canon da büyük oranda Tayland'da yapılıyor. Nikon ise bildiğiniz gibi Japonya'da. Şimdi Canon Nikon'dan kötüdür diyebilir miyiz? Fanatik Nikoncu değilsek diyemeyiz tabi :) Bence üretim yerine çok da takılmayın..

Yorum için teşekkür ederim..Dediğiniz doğru :) Saati yerinde iyice inceledim ve mavi olanını aldım.
Kullanıcı avatarı
Resatt

Mesaj Bond » 02 Kas 2011, 21:18

Roccomen ve Resatt tebrikler, güle güle kullanın Protreklerinizi :champ: İnceleme kısmında ayrı konularda tanıtımları bekliyoruz. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners