TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 TL Bütçeli Spor-Klasik Saat Önerisi / PAM 320 Alındı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 TL Bütçe İçin Spor-Klasik Saat Önerisi

Mesaj drk » 16 Haz 2011, 13:55

herojd11 yazdı:aslında konu Rolex aşkı değil fakat yazılanlara bakınca yani yıllar sonra birine hediye edildiğinde bile 2030 modelden tek farkı büyük ihtimal Submariner 1000 ft=300m Superlative Chronometer officially certificated yerine belki 1 kelime fazla yazı yazması olacak :) olan Submariner öne çıkıyor

Belki 2030'da kasa çapını 1mm hatta 2mm büyütmüş olabilirler :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj AltanPsx » 16 Haz 2011, 14:01

Sn. Bekin,

Submariner beğendiyseniz gün göstergelisi bütçenizin en az %50 üzerinde. Yeni baktığım için fiyatlarını biliyorum. Submariner ın nodate modeli bütçenizden yine en az %30-35 yukarıdadır sanırım ama illaki rolex submariner olacaksa bir opsiyon. Grand Carera renklerin çok güzel kullanıldığı şık bir tasarım. Takım elbise ilede güzel durur merak etmeyin. Ancak diğer arkadaşların dediği gibi zamansız bir tasarım olmadığını düşünüyorum. Saatin ikinci elini düşünmemenizi öneririm. Çünkü satmaya kalksanız %100 ciddi bir zarar edeceksiniz, ayrıca satmak için değil, önemli anlarınızı paylaşacak bir eşyaya sahip olmak için alıyorsunuz bu saati. Saat kaçta evlendiğinize bu saatten bakacaksınız, çocuğunuzun saat kaçta doğduğunu bu saat size söyleyecek. Saat ve kullancısı özel bir ilişki diye düşünmüşümdür hep. Saat sizi, siz saati yansıtmalısınız. Rolex klasik bir tasarım, Tag klasik içine modern ve dizayn karışmış. Hangisi sizi daha iyi anlatıyor.

Ben yakın zamanda saat aldım ve ilk elediğim marka IWC idi. Çünkü markanın genel çizgisi benim tamamen uzağımda. Ne o kadar kibar saatler, ne ay takvimleri beni anlatmıyor, beni tamamlamıyor. Yanlış anlaşılmasın IWC kötü saat demiyorum, diyende çarpılır, ama bana göre değil. Tag Grand Carera sizi anlatıyorsa sizi için en iyisi odur. Ama IWC de hoşunuza giden benzer bir model tabiki daha bir hi-end alışveriş olacaktır. Saatin dayanıklılığı vs. 10k seviyesinde zaten given olacağı için bence siz tarzını belirleyip ona göre arayışta olun. Bir üst fiyatta öneride ben yapayım, grand carera hoşunuza gidiyorsa rolex daytona ölümsüz saat olur sizin için :)
Kullanıcı avatarı
AltanPsx

Mesaj Certus » 16 Haz 2011, 15:28

Ben de Omega Seamaster Aqua Terra önereyim..
Resim
Resim
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj 4n6 » 16 Haz 2011, 16:39

Certus, güzel öneri.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
4n6

Mesaj Clk » 16 Haz 2011, 20:26

Ben olsam kesinlikle Rolex almazdim. Alanlarin cogu gösteris icin aliyor zaten. Markaninda herhangi bir özelligi yok isminden baska. Burasi saat forumu gercek saatler önerelim arkadaslar. Hep Rolex hep Rolex...

Mesela IWC al derim ben sana, büyük ihtimal yetkili servisi ile aran o kadar iyi olacaktir ki ilerleyen günler yada senelerde kim bilir belki yeni cevre bile yaparsin ;)

Mesela Omega ikinci bir secenek olabilir... Aldigin saat kesinlikle eskimez nasil olsa kolunda ki saatin kadranina bir cember ekleyip 10. yil özel serisi ikinci cemberi ekleyip 20. yil özel serisi v.s. v.s. gider bu böyle. Bakarsin yarin öbür gün aldigin saatin 50 yada 60 mm versiyonunu bile yaparlar. Her zaman aktüel kalirsin... ;)

Breitling al mesela, Steinhart'a verecegin 500 Euro yerine Breitling'e sadece yüksek iscilik ve isminden dolayi 3500-4000 Euro verilir. Kullandigi mekanizmalarda en üst seviyede ETA'dir ;)

Kisacasi birakalim Rolex'i disarida ciddi olan o kadar cok saat markasi var ki :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bladey » 16 Haz 2011, 22:55

clk yazdı:Ben olsam kesinlikle Rolex almazdim. Alanlarin cogu gösteris icin aliyor zaten. Markaninda herhangi bir özelligi yok isminden baska. Burasi saat forumu gercek saatler önerelim arkadaslar. Hep Rolex hep Rolex...

Mesela IWC al derim ben sana, büyük ihtimal yetkili servisi ile aran o kadar iyi olacaktir ki ilerleyen günler yada senelerde kim bilir belki yeni cevre bile yaparsin ;)

Mesela Omega ikinci bir secenek olabilir... Aldigin saat kesinlikle eskimez nasil olsa kolunda ki saatin kadranina bir cember ekleyip 10. yil özel serisi ikinci cemberi ekleyip 20. yil özel serisi v.s. v.s. gider bu böyle. Bakarsin yarin öbür gün aldigin saatin 50 yada 60 mm versiyonunu bile yaparlar. Her zaman aktüel kalirsin... ;)

Breitling al mesela, Steinhart'a verecegin 500 Euro yerine Breitling'e sadece yüksek iscilik ve isminden dolayi 3500-4000 Euro verilir. Kullandigi mekanizmalarda en üst seviyede ETA'dir ;)

Kisacasi birakalim Rolex'i disarida ciddi olan o kadar cok saat markasi var ki :D

Bende tam diyordum ki niye kimse Breitling önermiyor :)
Kullanıcı avatarı
bladey

Mesaj asymptote » 16 Haz 2011, 23:05

Sayın Piranha IWC' ye dokanmayın lütfen :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 17 Haz 2011, 00:34

clk yazdı:Ben olsam kesinlikle Rolex almazdim. Alanlarin cogu gösteris icin aliyor zaten. Markaninda herhangi bir özelligi yok isminden baska. Burasi saat forumu gercek saatler önerelim arkadaslar. Hep Rolex hep Rolex...

Abartmissin biraz clk :) Kullandigi mekanizmalardaki en ust seviye dedigin ETA'yi Breitling 1954 yilindan beri (Valjoux 72) Navitimer'larda kullaniyor. Ayni seyi Rolex yapsa istikrar derdin. Bence cizgisini bozmayan saatlerden birisi de Navitimer'dir, itibar kazanmasi gereken ise ETA ve mekanizmalaridir.

Ayrica asagidaki 3 saatin de tasarimda ayni cizgide kaldigini dusunuyorum.

Rolex Submariner - piyasaya tanitimi: 1954
Omega Speedmaster - piyasaya tanitimi: 1957
Breitling Navitimer - piyasaya surulusu 1940'lar
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners