TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mido Multifort / Victorinox Airboss Tavsiye ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Mido Multifort 42mm Eta 2836-2 Otomatik Saat

Mesaj Frax » 22 Nis 2011, 00:37

Bence Certina satan bir yere gidip DS1 modeline bakın. Fiyat olarak aynı seviye denilebilir. Başka saatlere de bakın, mutlaka onları deneyin ondan sonra kararınızı verirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj katastrof » 22 Nis 2011, 09:34

Ankarada Certina deneyebilecegim bildiginiz bir yer varmı acaba? çünkü eşim içinde bir saat begendim, onada quartz olan DS Podium Square Lady Ref.: C001.317.16.267.00 kodlu

http://www.certina.com/Collection/Lady-Quartz-Collection/DS-Podium-Square-Lady.aspx saati düşünüyorum ama deneyerek alabilirsek içimize siner en azından.
Kullanıcı avatarı
katastrof

Mesaj seethru » 22 Nis 2011, 14:34

Frax yazdı:
seethru yazdı:Selam, almayı düşündüğünüz Mido'nun gri bezel çelik kordonlu olanını Düsseldorf havalimanında, PVD kaplamalı siyah turuncu numaralı olanını da Dubaide inceleme ve koluma takma fırsatım oldu.
Düsseldorf'da taxfree 570 €, pvd olanı ise Dubai'de 500 € idi.
Çok güzel bir seri kesinlikle pişman olmazsınız. Ben kendime ilk seyahatimde siyah PVD kaplı olanını alacağım.

Benim bu konuda takıldığım bir nokta var. Saati hiç kolunuza takmadınız, birinin kolunda görmediniz, vitrinden bile de olsa bakmadınız, sadece ekrandaki fotoğraflarını gördünüz ve bu sizce almak için yeterli mi? Pişman olmazsınız demeniz eğer fiyat/performans kriteri göz önünde tutularak söylendiyse evet pişman etmez sizi bu saat ama hiç görmeden nasıl bir alışverişi teşvik ediyorsunuz Sn. Seethru? Böyle bir parayı gözden çıkarmak için onlarca saate sahip olup gelsin bir takmasam da olur demeniz lazım, aksi halde bana hiç mantıklı gelmiyor.

Merhaba, Sayın Frax, daha önce tanışmadık, siteye yeni üye oldum.
İsmim Recep Tamkan, 36 yaşındayım. Kendimi tanıtmadığım için kusura bakmayın lütfen.

Konuştuğumuz saati hem Düsseldorf hem de Dubai'de gördüm, taktım, bir hayli inceledim, materiyal kalitesini ve saatin dizaynını beğendim. Hatta pazarlığını bile yaptım. Sonunda da almaya da karar verdim. Sık seyahat ederim, bu sebeple ilk seyahatimde alacağım.
Sadece ekrandaki fotolara göre yorum yaptığım intibasına yanlışlıkla kapılmış olduğunu düşünüyorum.

Ama derseniz ki senin fikrin senin zevkinizi bağlar başkası senin beğendiğini beğenmeyebilir, bu fikrinizi de doğru olduğu için desteklerim.

İçimizde tabii ki farklı gelir gruplarında insanlar vardır. Kimi için bir Mido bütçeyi zorlayacakken, kimi için zorlayıcı rakamlar Audemars Piguetler seviyesinden başlayacaktır. Bundan bağımsız olarak iş zevkim için alışveriş yapmaya geldiğimde, ki saati zevk için alırım, görerek dokunarak hissederek almayı her zaman yeğlemişimdir.
Kullanıcı avatarı
seethru

Mesaj Frax » 23 Nis 2011, 00:43

seethru yazdı:Merhaba, Sayın Frax, daha önce tanışmadık, siteye yeni üye oldum.
İsmim Recep Tamkan, 36 yaşındayım. Kendimi tanıtmadığım için kusura bakmayın lütfen.

Konuştuğumuz saati hem Düsseldorf hem de Dubai'de gördüm, taktım, bir hayli inceledim, materiyal kalitesini ve saatin dizaynını beğendim. Hatta pazarlığını bile yaptım. Sonunda da almaya da karar verdim. Sık seyahat ederim, bu sebeple ilk seyahatimde alacağım.
Sadece ekrandaki fotolara göre yorum yaptığım intibasına yanlışlıkla kapılmış olduğunu düşünüyorum.

Ama derseniz ki senin fikrin senin zevkinizi bağlar başkası senin beğendiğini beğenmeyebilir, bu fikrinizi de doğru olduğu için desteklerim.

İçimizde tabii ki farklı gelir gruplarında insanlar vardır. Kimi için bir Mido bütçeyi zorlayacakken, kimi için zorlayıcı rakamlar Audemars Piguetler seviyesinden başlayacaktır. Bundan bağımsız olarak iş zevkim için alışveriş yapmaya geldiğimde, ki saati zevk için alırım, görerek dokunarak hissederek almayı her zaman yeğlemişimdir.

Sayın seethru,

Siz saati gördünüz, incelediniz, kaliteli dediniz bunda eksik bir nokta yok. Ben de Mido kullanıyorum ve bence de F/P olarak gayet başarılı bir marka. Benim takıldığım nokta renginden tutun da, kolda duruşuna kadar her şeyin değişebileceği saati takınca. Siz saati gördünüz taktınız ama alacak kişi bunu hiç görmedi, vitrinden bile görmedi. Bunun yanlış olduğunu söyledim ben. Sonuçta biz de burada en mantıklı alışveriş için herkese yardımcı oluyoruz. Eğer saate 1000-1500 lira veriyorsanız bence pişman olmamalısınız, aksi halde zarar daha büyük olacaktır. Ben işte bu nedenle hiç görmeden bir saatin alınmasına karşıyım.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj katastrof » 23 Nis 2011, 13:00

Frax hocam kesinlikle haklı oldugunuzu düşünüyorum.
Sanırım bu nedenle saatçilerden deneyebilecegim markalara yönelecegim
Kullanıcı avatarı
katastrof

Mesaj katastrof » 23 Nis 2011, 16:53

Arkadaşlar yüksek müsadenizle fikrimi degiştirdigimi açıklamak istiyorum.
Victorinox un Airboss Mack 4 çapı 45mm yerine çapı 42mm olan http://www.worldwatchreview.com/2011/02/25/victorinox-swiss-army-airboss-automatic/ bu saatine yöneldigimi belirtmek istiyorum. Kullanılan mekanizma ETA 2824-2

Ve sanırım kesin kararım bu olacak.

Tabiki Frax ve diger arkadaşımızın yorumunu kesinlikle almadan karar vermeyecegimi belirtmek istiyorum. Yanlız bu saat modeli sanırım yeni çıkmış, victorinox satan bir saatçide bulabilecegimi sanmıyorum, e şimdi saatçiye saati getirtipte almamakta olmaz diye düşünüyorum. Deri kordonlu olanın fiyatı eger dogruysa 832 CHF diyor. Tabi bizim Ankarada bakalım kaç lira fiyat çekecekler...
Ayrıca saati kolda deneme olayı yine hayal oldu gibi...

bu arada konu başlıgını victorinox olarak degiştirebilirmiyiz???
Kullanıcı avatarı
katastrof

Mesaj seethru » 23 Nis 2011, 22:49

merhaba katastrof TR distributoru kalemkutusu.com, orası ile temasa geçersen belki sana yardımcı olabilirler.
Kullanıcı avatarı
seethru

Re: Mido Multifort / Victorinox Airboss Tavsiye ve Yorum

Mesaj punk » 24 Nis 2011, 00:01

Mach 4'ün eski 45'lik versiyonuyla yeni 42'lik versiyonu karşılaştırıldığında ortaya ciddi bir başarısızlık örneği çıkıyor katastrof. İncelerken dikkatli olmanı öneririm.
Kullanıcı avatarı
punk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 154 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners