clk yazdı:Internette gördügün fiyatlari yurtdisinda herhangi bir magazada bulabilecegini düsünüyorsan yaniliyorsun Lucerna. Akilli oldugunu düsünüp e-bay'den yari parasina saat alip sahte oldugu icin elinde patlayan yada saatin S'sinden bile haberi olmadigi icin almis oldugu sahte ürünü gercek sana o kadar cok insan var ki...
Bayiden alanlarin hepsi salak, bir bizler akilliyiz burada

Şimdi siz olayı hep uç noktalarda görüyorsunuz. Ebay'den alınınca sahte, bozuk çıkacak. Bayiden alanlar salak, ebayden alanlar akıllı gibi. Bu tip yorumlarla olaya bakarsanız herkesin değişik değerlendirmeler yapabileceğini gözden kaçırırsınız.
Mesela, saat modelini ve satan firmayı yazmayacağım, mağazasında kıran kırana pazarlık sonucu 600TL net(nakit) fiyata satın alınabiliyor.KK ile 720TL, 6 taksit. 1sene garantili. Nesi garantili? Quartz mekanizması. Onun dışında hiçbirşeyi garantili değil, çizilmez denilen safir kristal cam da dahil. Olmaması da normal. Yanlış mı?
Aynı saati, ebay'de, shipping dahil 250$'a alabiliyorsun, alırken de yurtdışında alışveriş yaptığınızda taksitlendirme yapan kart kullanalım. Ne oldu? 400TL'ye almış olduk. 3 taksitle.
Yani %50 daha ucuza aldık.En az 200TL avantajlıyız. Kaldı ki, bu yazdığım, ebay'den alınabilecek en pahalı fiyattır.
1 sene içerisinde bozulsa ne olur? İçine konulan mekanizmanın fiyatı nedir? 30-40$ maksimum.
Bu saati ebay'de 250$'a satan adamın hiç mi masrafı yok? Gideri yok, maliyeti yok, stoku yok mu? Para kazanmayacak mı? Ben diyorum ki, en az %50 kazanıyor. Yani Bir quartz saatin 30-40$'lık mekanizmasına 1 sene garanti veriyorum diye %20 gümrüklü saati maliyetinin takriben 4 katına liste fiyatı ile vitrine koyanın yaptığı masum bir iş ise, saati yurtdışında güvendiği bir adamdan alan adamın yaptığı da, çooooook mantıklı bir risk alma stratejisidir.
Neticede riske attığınız rakam nedir? Bütçeniz nedir? Ben de olsam netten Rolex vs almam. Ama bir grey market gerçeği var ve firmalar da bunu destekliyor. Her ne kadar aksini iddia etseler de fiyatları kontrol altında tutmanın bir yolu bu. Amerika'da daha vitrine düşmeden mesela Tag Heuer modelleri amazon'dan satılıyor. Nasıl? Güzelim kar marjlı saatler nasıl oluyor da grey markete küt diye erişiyor?
Para hırsı sonsuz, bunun için özellikle de Türkiye'de suratıma baka baka yalan söylediklerini bildiğimden heriflere 1 kuruş bile fazla para vermek beni kahrediyor. Karj marjları en az %100, insaflı olmalılar.
Riski alabilen, neti bilen, ne iyidir, ne kötüdür doğru düzgün araştırma yapıp, ikna olduktan sonra akıllıca alışveriş yapan için ebay büyük hizmettir. Beğenseniz de beğenmeseniz de bu böyle.
"Money has no owners, has spenders". -Omar