TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Visodate Yerine Değişim İçin Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot Visodate Yerine Değişim İçin Tavsiye

Mesaj Emre » 02 Şub 2011, 21:17

Gecmis olsun Acc. Beni en cok sinir eden durumlardan birisi basina gelmis. Su anda pek bi fikrim yok ama tahmin yurutuyorum, orada calisanlar sattiklari saat basindan bonus almiyolardir muhtemelen. Sadece maasla calisiyorlar gibime geldi. Cunku saat satmak istemeyen adam, saatciye kendini ait hissetmeyen adamdir.

Bahsettigim sey olsa yani komisyon alma olayi, sana her turlu bilgiyi vermek icin siraya girerlerdi.

Insanin hevesini kaciran bi olay, umarim yakin zamanda seni mutlu edecek bi saat bulursun.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 02 Şub 2011, 21:52

ACC, git pesin parasiyla al yada onu da bosver hicbir sey alma. Bu tip adamlar ile de ugrasma derim... Sattiklari 300-400 Euro'luk saat ile otursunlar oturduklari yerde ;)

Ticaret zekasinin olmamasi diye biz buna diyoruz. Herhalde saat camiasi calisanlari özen ile seciyor.

Mesela mulakat su sekilde yapiliyor olabilir

Magaza Müdürü : Isminiz Nedir...
Basvuruyu Yapan Eleman : eeee nüfus kagidima bakmam lazim :)
Magaza Müdürü : 2+2=?
Basvuruyu Yapan Eleman : abakus yada hesap makinesi alabilirmiyim?
Magaza Müdürü : bir müsteri gecen gün 375 euroluk bir saat aldi. Bugün geldi ve 1500 Euroluk bir saat ile degistirmek istiyor. Bu müsteriye yardimci olurmuyuz?
Basvuruyu Yapan Eleman : Soruyu tekrar alabilirmiyim
Magaza Müdürü : Tebrik ederim. Cok basarili bir mülakatti. Yarin ise basliyabilirsiniz............
Basvuruyu Yapan Eleman : Kim ben mi? Nerede?

Iste durum budur arkadaslar :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj punk » 02 Şub 2011, 22:07

@clk

Ezdin bizi yine :) €300-400 saatlerin nesi var hocam?

:(
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj sedir » 02 Şub 2011, 22:28

punk yazdı:@clk
Ezdin bizi yine :) €300-400 saatlerin nesi var hocam?
:(

@punk Sana katılıyorum
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Clk » 02 Şub 2011, 22:29

Ticari anlamda saatciye daha az geliri. Yoksa saatin birseyi yok ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 03 Şub 2011, 10:26

@Punk,

Dün yukarida yazmis oldugum mesaj üzerine göstermis oldugun hassasiyete üzüldüm. Yukarida ki tüm mesajlarin altinda "belli bir firma üzerine konusuyor olsakta" genel anlamda Türkiye'de ki saat saticilarinin ticari mantigi yatiyor.

Ben yillardir ticaret hayatindayim ve isim No Name firmalari dünya piyasasina tasimak. Bunu yapabilmek icin cekici teklifleriniz olmasi ve ikna kabiliyetinizin "buna bagli olarak bilginizin" cok iyi olmasi gerekiyor. Aksi takdirde ya kendi kendini satan bir ürüne ihtiyaciniz var yada ticari hayatta yeriniz yoktur.

Simdi olayi derinlestirip saat bazina dönersek. 1000 TL'ye kadar olan Budget saatlerin satis rakamlari ile 3000 TL üzeri saatlerin satis rakamlari arasinda cok ciddi farklar var. Budget saatlerde sirkülasyon yüksek hizla gerceklesirken High End saatler vitrinlerde senelerce bekleyebilecek riske sahiptir.

Benim ticari mantigim diyor ki, eger ben bir saat saticisi olsaydim. Elimde ki, budget saatlerden satabildigim kadar cok satmaya calisirdim. Var olan pazardan mümkün oldugu kadar cok pay alabilmek icin. Diger yandan bir müsteri budget saatini daha yüksek ücretli bir saat ile degistirmek istedigi zaman o müsteriye elimden gelen kolayligi gösterirdim ki; yüksek ücretli saatlerde tasidigim risikoyu azaltayim, sirkülasyonumu hizlandirayim. ACC'nin yasamis oldugu tecrübe sunu gösteriyor. Türkiye'de saat saticilari sistemli calismiyor. Herhangi bir stratejileri yok.

Ben bunlari vurgulamak istemistim. Anlasilmistir umarim ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners