TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Mesaj asil98 » 11 Oca 2011, 04:55

tekrar merhaba
tımes optik saat isimli mazayla görüşmem sonucu ürün enson 1450ye düştü başka bir indirim alamadım elimden gelen tüm baskıları yaptım ama olmadı satış görevlisi nuh diyor peygamber demiyor bende sizin öneriniz sonucu ebaydan almaya karar verdim umarım ebaydaki ürün orjinaldir çünkü değiştirme şansım hemen hemen hiç yok sizce ürünler orjinal mi ebayda
uluslar arası garati belgesi gönderiliyormuş kaşesiz garanti kartı geçersizmiş bundan nasıl emin olabilirim ebayı öneren arkadaşlar görüşlerinize ihtiyacım var
Kullanıcı avatarı
asil98

Mesaj Tolgi06 » 11 Oca 2011, 12:34

Ben daha önce ebaydan arctura kinetic perpetual calendar almıştım.Öncelikle satıcının profilini inceleyin.Kaç satış yapmız,kaçından pozitif feedback almış. Bunlara bakın.Örneğin dabrands adlı satıcıdan almıştım ben.Ürün geldi orjial kutusunda.Satıcının 5000 dolayı işlemi ve %99.6 pozitif feedback i vardı.Sizde satıcının profiline göre alırsanız bir sorun çıkmaz orjinallikte filan.Ayrıca aynı saatin açık arttırmaya girmseni beklerseniz çok daha ucuza alırsınız.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 11 Oca 2011, 14:07

Alışveriş merkezlerinde mi pazarlık ettiniz?Genelde oralarda fazla indirim alınamıyor.Sirkeci taraflarında çok iyi indirimler alabilirsiniz ama şu anda bütçeyi en az zorlayan seçenek tabi ki ebay
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Magneto » 11 Oca 2011, 21:04

bence de sirkecideki saatçilerden almak daha çok indirim getirir.Etiket fiyatının %20-25 aşağısına alırsınız
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj wsnake » 23 Oca 2011, 23:36

Arkadaşlar, burda da geçmiş, konu hakkında bir sorum olucak hatta genel bir soru ayrı bir başlık açmak gerekir mi bilmiyorum. Yurtdışından saat getirtme olayını tam olarak açıklayabilecek bir arkadaş yardımcı olabilirmi?

1. Benim bildiğin yurtdışından 100 euronun üstünde mal ülkemize gümrüksüz sokulmuyor. Yani ciddi oranda vergi ekleniyor gümrükte. Hemen hemen tüm saatlerin fiyatlarının 100 eurodan fazla olduğunu düşünürsek nasıl malı getirtebiliyoruz?

2. Gerçekten bazı uluslararası internet satış sitelerinde, saat modellerinde ciddi ucuzluk var Mesela ülkemizde 1 milyarın üstünde satılan bir seiko modelini 300 veya 400 dolar civarında gözüküyor. Fakat bunların orjinalliğini nasıl anlayabiliyoruz veya alan arkadaşlar nasıl güveniyor sonuçta 300 dolar da olsa kimse parayı replika bir saate yatırmak istemez?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
wsnake

Mesaj Bond » 24 Oca 2011, 04:03

Wsanke ayrı başlık açmaya gerek yok, arama kutusuna "gümrük" kelimesini yaz bir sürü konu çıkacak. O konulardan ihtiyacın olan bilgileri alabilirsin. Oldukça detaylı açıklamalı konular var.

Gümrüksüz mal sokmak gibi bir yasal kavram yok, bu zaten T.C. yasalarına göre suçtur. Bu konu genelde satıcıya malın değerini düşük göster gibi isteklerle denenmektedir ve bu durumda USA, Avustralya, Japonya ve AB ülkelerinde yasal değildir. Zaten bunu bu ülkelerde birçok satıcı yapmaz. Aslında heryerde kanuna aykırı ama genelde Asya, Afrika ve bazı Uzakdoğu ülkelerinde satıcılar bu şekilde ürün göndermekteler. Az gelişmiş ülkelerde sıklıkla olan birşey. Satıcı senin 500 USD değerinde aldığın mala 50 USD de yazsa genelde gümrüklerde bakılır veya senin ödediğin meblağ için bankandan onaylı evrak dahi istenebilir. Kişisel ürünlerin vergisi anormal bir oran değil Türkiyede. Vergi vermek bir vatandaşlık görevidir. Örnek Steinhart marka bir saat Almanyadan Türkiyeye geldiğinide %18 vergi ödersiniz posta gümrüğünde, Norveçte bu oran % 29 olmalı. Yada daha fazla bile olan ülkeler var.

Orjinallik içinde zaten aldığın yerlerin güvenilirliği sitelerden belli olur. Bu durum hakkında forumda çeşitli konularda bilgiler olmalı. Aramaye "Ebay" "Güvenilir" gibi kelimeler yazıp ararsan onlarada ulaşabilirsin sanırım. Kısa olarak genelde güvenlik sertifikasına sahip ve köklü firmaları tercih etmelisin. Ayrıca ebay gibi sitelerden alışveriş yaparken satcıların profillerine dikkat edebilirsin. Birde paypal kullanman avantajlı olacaktır.

Fiyat içinse her malın ortalama global fiyatı bellidir. Kısa bir araştırma ile bu fiyat seviyelerine ulaşırsın. Global fiyatlandırma seviye ortalamasına göre sıfır bir ürünün fiyatında aşırı bir fark varsa zaten o üründe bir anormallik vardır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj wsnake » 24 Oca 2011, 14:24

Bond, cevap için teşekkürler. Gerçekten özellikle gümrük konusunda bilgilendirici olmuş.
Kullanıcı avatarı
wsnake

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners