TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tercihinde Bilgim Yetersiz Kalıyor - Oris/Revue Thommen

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tercihinde Bilgim Yetersiz Kalıyor - Oris/Revue Thommen

Mesaj longburak » 21 Kas 2010, 23:03

punk yazdı:hocam sana bir model gösteriyorum ve bu tartışmayı kapatıyoruz :D

http://www.steinhartwatches.de/index.ph ... _ID=12#237

şaka bir yana gerek kadranın boyutu, gerekse tarzıyla sana uyabilecek bir saat olduğunu düşünüyorum.

Guzel saatmıs gercektende. Aslında bakıcak cok model var ama orıs sankı daha yakın gıbı gelıyo bana kasası falan ınanılmaz kalın tam benlık kaba:)
Kullanıcı avatarı
longburak

Mesaj drk » 21 Kas 2010, 23:06

Kalın kasa arıyorsanız diver saatler de ilginizi çekebilir. Henüz vaktinizde var bence karar vermek için erken, araştırmaya devam. :) Orisle sınırlamayalım bence başka markalara da göz atmak lazım. Yanlış anlaşılma olmasın oris de gayet iyi hele revue yle karşılaştırınca. Bence. :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj 2fast4u » 22 Kas 2010, 00:26

longburak aslında oris i Tr'de ön plana çıkartıldığını duymak saşırttı beni çünkü bu markanın bahsi yerli piyasada fazla yok TSF hariç :P ancak yurtdısında cok bilinen hatta forumlarda kendisine ayrılmış satırları olan bir marka hatta sırf oris fanatiklerinin toplaştiği bir site bile mevcut .Belirli modelleri fiyat segmentindeki bir üst basamakta olan modellere kafa tutuyor.Dolayısı ıle diğer söylenenlere ek olarak bunları bır kenara yazabiliriz.Bahsettiğin diğer markaların bilinirliliği ulkemızde daha yuksek ve coğu insan için daha çekici fakat seçiminde kendi kararın ön planda ise en yakın pırlant magazasına uğrayıp diğer isviçreli otomatik alternatifler ile beraber yakından incelemenı tavsiye ederim .Oris masası senı fazlasıyla bilgi sahibi yapacaktır.:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Archezia » 22 Kas 2010, 02:13

Burak ben o modelleri dediğim gibi hemen 5 dk. bakınıp da koydum. Senin de dediğin gibi bu bütçelere çıkmışken içine sinen birşey alman en iyisi olur. Vaktin olduğuna göre hem internette araştır modellere bak, hem de mağazalara girip kolunda dene bence. Sen görünüş olarak beğendikten sonra buraya koyarsın favorilerini herkes kalite olarak da yorumunu yapar. Doruk'un dediği gibi kalın saat istiyorsan diver saatler sana uygun gibi gözüküyor.

Madem Oris beğendin ilk, büyüklükse büyüklük, kalınlıksa kalınlık!
http://www.e-pirlant.com/?urun-detay_988_Oris_Divers_Titan_Kronograf.html
razz satmıştı aynı saatten, o konudan da canlı fotoğraflarını görebilirsin = > viewtopic.php?f=35&t=3222

Edit : Şimdi farkettim tükendi yazıyormuş. Biryerlerden çıkar bulunur belki ama (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj longburak » 22 Kas 2010, 08:39

http://www.e-pirlant.com/?urun-detay_97 ... graph.html
Ben orisin bu modelıne takmıs durumdayım:) Internette tukendı yazıyor fakat Bursada pırlantda gordum ben bu modelı 2 gun once. Aslında ben orısı alıcaktım ama bır saatcıye gırdım orda adam kafamı karıstırdı.Revue Thommen markasını ovdude ovdu... Orıs onun yanına bıle yaklasamaz gıbılerınden, demekkı bol keseden sallamıs.. Dedıgınız gıbı ben ısın gorsellıgı ıle ılgılenıyorum artık kalıtesı konusundada sızden saatı alana kadar yardım alıcam:) Kanyonda bayaga bır saatcı varmıs, bakalım oraya gıdınce muhtemelen yenı alternatıfler cıkıcaktır dıye dusunuyorum. Ama sımdılık basta lınkını paylastıgım model gıbı duruyor. Son olarakda Orısı Bursada pırlant dısında bır saatcıde gordum ama adını hatırlamıyorum. Bılgısı olan varmı?
Kullanıcı avatarı
longburak

Mesaj longburak » 22 Kas 2010, 08:46

http://www.e-pirlant.com/?urun-detay_97 ... _Date.html
Bu nasıl bır saatdır arkadaslar. Dıger modelınde mekanızmalara eta 7750 yazmıslar bunda ıse SW 200 tabanlı dıye belırtmısler. Aradada bırhaylı fıyat farkı var acaba kalıtesının daha dusuk olmasından kaynaklanıyor olabılırmı?
Kullanıcı avatarı
longburak

Mesaj Clk » 22 Kas 2010, 08:52

Hayir Lonburak. Bu isin kalite ile hicbir alakasi yok. ETA 7750 chronograph makinesidir. Mekanizmanin satis fiyati 2824-2 yada SW200 ile karsilastirildiginda 6 kat - 8 kat daha pahalidir. Sonucta hangi firmanin saati olursa olsun Chrono saatler düz saatlere oran ile en az 1,5 - 2 kat daha pahalidir. Yukarida da yazdigim gibi bunun kalite ile hicbir ilgisi yok.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj longburak » 22 Kas 2010, 09:10

Ozaman kalıte ıle kıyaslıycak olursam bu ıkı urunu hangısı on plana cıkar. Hanı bu urunu alsam kalıte olarak eta 7750 den daha asagı degıldır. Fonksıyonlardan kaynaklanan bır fıyat degısımı soz konusu dogrumu anladım acaba?
ya da dıger modeller kıyaslama yapmadan Oris 735, base SW 220 tabanlı mekanızması nasıldır bır elestrı yada eta 7750 ıle arasındakı farkalar nelerdır.
Kullanıcı avatarı
longburak

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 144 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners