TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Mesaj Mandos » 27 Eyl 2018, 10:00

MeraklıAdam yazdı:Bu otomatik saat konusu, mekanizmadan mekanizmaya değişir. Her markanın mekanızmasının otomatik sistemleri çok farklı. Bence eğer Orient otomatik alıp kullanır ve çok fazla hareket etmeseniz bile, saati elinize alıp 1 dakika sallasanız 20 saatlik güç rezervi depolayacaktır. Çünkü Orientlerin otomatik sistemleri daha hassas en ufak harekette bile duyarlıdır. Demem o ki bir quartz saat alsanız bile mutlaka günün birinde bir otomatik saat sahibi olmayı isteyeceksiniz. Başlangıç saati olarak, otomatikle giriş yapmanızı tavsiye ederim, en doğrusu otomatikten şaşmayın. Onun bunun söylediğine takmayın zaten bir konu açıldımı herkes birşey söylüyor, gönlünüzden ne geçiyorsa onu alın. Yalnız otomatik saatte dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var, saati manyetik alanlardan uzak tutmalısınız, saati bir yere çok sert çarpmak veya elinizden düşürmek gibi olaylar saatin mekanizmasına zarar verebilir. Eğer saatinizi hassas kullanırsanız 10 yılda bir bakım yeterli olacaktır. :thumbup:

Arkadaşın otomatik saate merakı yok. 1 dakikalık sallamayı 1 kere yapar 2. gün bırakır. Saat zaten kurmalı ona da gerek yok ama kurmaz bile. Ayrıca herkes bir şey söylesin diye konuyu açıyoruz zaten.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj MeraklıAdam » 28 Eyl 2018, 21:28

Mandos yazdı:
MeraklıAdam yazdı:Bu otomatik saat konusu, mekanizmadan mekanizmaya değişir. Her markanın mekanızmasının otomatik sistemleri çok farklı. Bence eğer Orient otomatik alıp kullanır ve çok fazla hareket etmeseniz bile, saati elinize alıp 1 dakika sallasanız 20 saatlik güç rezervi depolayacaktır. Çünkü Orientlerin otomatik sistemleri daha hassas en ufak harekette bile duyarlıdır. Demem o ki bir quartz saat alsanız bile mutlaka günün birinde bir otomatik saat sahibi olmayı isteyeceksiniz. Başlangıç saati olarak, otomatikle giriş yapmanızı tavsiye ederim, en doğrusu otomatikten şaşmayın. Onun bunun söylediğine takmayın zaten bir konu açıldımı herkes birşey söylüyor, gönlünüzden ne geçiyorsa onu alın. Yalnız otomatik saatte dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var, saati manyetik alanlardan uzak tutmalısınız, saati bir yere çok sert çarpmak veya elinizden düşürmek gibi olaylar saatin mekanizmasına zarar verebilir. Eğer saatinizi hassas kullanırsanız 10 yılda bir bakım yeterli olacaktır. :thumbup:

Arkadaşın otomatik saate merakı yok. 1 dakikalık sallamayı 1 kere yapar 2. gün bırakır. Saat zaten kurmalı ona da gerek yok ama kurmaz bile. Ayrıca herkes bir şey söylesin diye konuyu açıyoruz zaten.

Siz otomatik saati sallayarak kurarken nasıl hesaplıyorsunuz bilmiyorum. Otomatik saatlerin rezervleri sonuna kadar kurulması için en az 2 dakika durmadan sallamanız gerekiyor. Ben bizzat test ettiğim sonucu açıklıyorum.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Mesaj sambadejan » 30 Eyl 2018, 05:39

Herkese tekrardan merhaba. Yorumlarınızı takip ediyorum ve tekrardan teşekkürler ediyorum herkese. Araştırmalarıma hala devam ediyorum. Fakat şu günlerde garip bir hale büründüm. Normalde konu başlığında belirttiğim modelin fiyatı, alacağım ilk saat olacağından meblağ olarak fazla geliyordu. Ama piyasası bu olduğundan kabulleniyorum(Buraya kadar sıkıntı yok). Bu aralar farklı modelleri incelerken Seiko’nun skx ve padi isimli birkaç model/serisine rastladım ve onları Orient’e göre daha tatlı ve çekici hissettim. Fakat bunlarla Orient’in arasında sağlam bir fiyat farkının olduğunu görünce frenlemek zorunda kaldım. Hal böyle olunca sanki Orient modelinin ilk kafama koyduğum zamanki çekiciliği kaybolmuş gibi oldu. Daha da gıcığı, ben bu zamana kadar örneğin; bir Rolex markasının olduğunu biliyordum fakat hiç merak edipte ürünlerine bakmışlığım olmamıştı. Keşke bakmaz olaydım. Yani kısacası ben bu foruma üye olmadan önceki kafamdaki şık saat profili, genelde hep moda marka saatlerin tasarımları oluyordu. Bu forumla tanıştıktan sonra alt segment otomatikleri inceledikten sonra bu Orient modeli hoşuma gitmişti. Şimdi de üst segment saatleri görünce neyin güzel neyin çirkin olduğunu “gerçekten” şaşırmış durumdayım. Kilitlenip kaldım valla. Kendime gülüyorum şuanda. Sizde ilk başlarda benzer durumlar yaşadınız mı merak ettim, napacağımı şaşırdım. Birkaç gündür bu durumdayım psikolojim bozulacak neredeyse :(
Kullanıcı avatarı
sambadejan

Mesaj Pardayan » 30 Eyl 2018, 06:01

sambadejan yazdı:Herkese tekrardan merhaba. Yorumlarınızı takip ediyorum ve tekrardan teşekkürler ediyorum herkese. Araştırmalarıma hala devam ediyorum. Fakat şu günlerde garip bir hale büründüm. Normalde konu başlığında belirttiğim modelin fiyatı, alacağım ilk saat olacağından meblağ olarak fazla geliyordu. Ama piyasası bu olduğundan kabulleniyorum(Buraya kadar sıkıntı yok). Bu aralar farklı modelleri incelerken Seiko’nun skx ve padi isimli birkaç model/serisine rastladım ve onları Orient’e göre daha tatlı ve çekici hissettim. Fakat bunlarla Orient’in arasında sağlam bir fiyat farkının olduğunu görünce frenlemek zorunda kaldım. Hal böyle olunca sanki Orient modelinin ilk kafama koyduğum zamanki çekiciliği kaybolmuş gibi oldu. Daha da gıcığı, ben bu zamana kadar örneğin; bir Rolex markasının olduğunu biliyordum fakat hiç merak edipte ürünlerine bakmışlığım olmamıştı. Keşke bakmaz olaydım. Yani kısacası ben bu foruma üye olmadan önceki kafamdaki şık saat profili, genelde hep moda marka saatlerin tasarımları oluyordu. Bu forumla tanıştıktan sonra alt segment otomatikleri inceledikten sonra bu Orient modeli hoşuma gitmişti. Şimdi de üst segment saatleri görünce neyin güzel neyin çirkin olduğunu “gerçekten” şaşırmış durumdayım. Kilitlenip kaldım valla. Kendime gülüyorum şuanda. Sizde ilk başlarda benzer durumlar yaşadınız mı merak ettim, napacağımı şaşırdım. Birkaç gündür bu durumdayım psikolojim bozulacak neredeyse :(

" Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça"
Hiç psikolojinizi bozmayın. Rolex, Omega vs için şimdilik bütçeniz müsait değilse önemli değil. Orient de Seiko da her kolleksiyonerde bulunan saat markalarıdır. Gayet de güzel marka imajları ve f/p leri vardır. Gidin bütçenizin yettiği, modelini beğendiğiniz bir tanesini alın, hiç pişman olmazsınız. Zaten ilk saat olarak bir Rolex le falan başlanmaz biraz önceden pişmek lazım.
Kullanıcı avatarı
Pardayan

Mesaj Maradona » 30 Eyl 2018, 17:14

Zehir bünyeyi ele geçirmeye başlamış iyiden iyiye... ;-)
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj sambadejan » 30 Eyl 2018, 17:38

Pardayan yazdı:
sambadejan yazdı:Herkese tekrardan merhaba. Yorumlarınızı takip ediyorum ve tekrardan teşekkürler ediyorum herkese. Araştırmalarıma hala devam ediyorum. Fakat şu günlerde garip bir hale büründüm. Normalde konu başlığında belirttiğim modelin fiyatı, alacağım ilk saat olacağından meblağ olarak fazla geliyordu. Ama piyasası bu olduğundan kabulleniyorum(Buraya kadar sıkıntı yok). Bu aralar farklı modelleri incelerken Seiko’nun skx ve padi isimli birkaç model/serisine rastladım ve onları Orient’e göre daha tatlı ve çekici hissettim. Fakat bunlarla Orient’in arasında sağlam bir fiyat farkının olduğunu görünce frenlemek zorunda kaldım. Hal böyle olunca sanki Orient modelinin ilk kafama koyduğum zamanki çekiciliği kaybolmuş gibi oldu. Daha da gıcığı, ben bu zamana kadar örneğin; bir Rolex markasının olduğunu biliyordum fakat hiç merak edipte ürünlerine bakmışlığım olmamıştı. Keşke bakmaz olaydım. Yani kısacası ben bu foruma üye olmadan önceki kafamdaki şık saat profili, genelde hep moda marka saatlerin tasarımları oluyordu. Bu forumla tanıştıktan sonra alt segment otomatikleri inceledikten sonra bu Orient modeli hoşuma gitmişti. Şimdi de üst segment saatleri görünce neyin güzel neyin çirkin olduğunu “gerçekten” şaşırmış durumdayım. Kilitlenip kaldım valla. Kendime gülüyorum şuanda. Sizde ilk başlarda benzer durumlar yaşadınız mı merak ettim, napacağımı şaşırdım. Birkaç gündür bu durumdayım psikolojim bozulacak neredeyse :(

Hiç psikolojinizi bozmayın. Rolex, Omega vs için şimdilik bütçeniz müsait değilse önemli değil. Orient de Seiko da her kolleksiyonerde bulunan saat markalarıdır. Gayet de güzel marka imajları ve f/p leri vardır. Gidin bütçenizin yettiği, modelini beğendiğiniz bir tanesini alın, hiç pişman olmazsınız. Zaten ilk saat olarak bir Rolex le falan başlanmaz biraz önceden pişmek lazım.

Hocam ben aslında öyle demek istemedim. Şuanda durumum elverse dahi kalkıpta bir Rolex almam. Demek istediğim, ilginç bir şekilde neyin güzel neyin kötü/çirkin olduğunu şaşırmış durumdayım. Kafamdaki güzel saat algısı resetlendi sanki. Ne kadar alakalı bir örnek olacak bilmiyorum ama mesela; sıfır kilometre bir Broadway arabası(fabrikadan yeni çıkmış gibi düşünelim) kimine güzel görünebilir, aynı şekilde sıfır km'li bir Golf 4 de güzeldir. Fakat Golf 4 Broadway'dan doğal olarak daha güzel. 2018 model Passat ise normalde bunlarla kıyaslanamaz ölçüde güzel. Ben şuanda bu üç arabanın da görsel ve kalite açısından hangisinin güzel olduğunu şaşırmış gibiyim aynı durumu saatler konusundaki durumuma benzetebiliriz. Umarım anlatabilmişimdir...
Kullanıcı avatarı
sambadejan

Mesaj ibrahim223 » 30 Eyl 2018, 18:14

sambadejan yazdı:
Pardayan yazdı:

Hocam ben aslında öyle demek istemedim. Şuanda durumum elverse dahi kalkıpta bir Rolex almam. Demek istediğim, ilginç bir şekilde neyin güzel neyin kötü/çirkin olduğunu şaşırmış durumdayım. Kafamdaki güzel saat algısı resetlendi sanki. Ne kadar alakalı bir örnek olacak bilmiyorum ama mesela; sıfır kilometre bir Broadway arabası(fabrikadan yeni çıkmış gibi düşünelim) kimine güzel görünebilir, aynı şekilde sıfır km'li bir Golf 4 de güzeldir. Fakat Golf 4 Broadway'dan doğal olarak daha güzel. 2018 model Passat ise normalde bunlarla kıyaslanamaz ölçüde güzel. Ben şuanda bu üç arabanın da görsel ve kalite açısından hangisinin güzel olduğunu şaşırmış gibiyim aynı durumu saatler konusundaki durumuma benzetebiliriz. Umarım anlatabilmişimdir...
Oooo..
Sizin işiniz epey zor.. [emoji4]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj MeraklıAdam » 30 Eyl 2018, 23:49

Sizi hepimiz çok iyi anlıyoruz. İnanın gönül ister ki o pahallı ve lüks marka saatlerden alabilmek.. Ancak unutmayın ki mesele sadece lüks marka ve pahallı saat almak değil. Önemli olan alacağınız saat uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğiniz ve keyif alabileceğiniz bir saat olması gerekiyor, şimdilik bütçeniz hangi markaya yetiyorsa o saati almanız en doğrusu. Ve az para verdim bu beni yarı yolda bırakır gibi düşüncelerle canınızı sıkmayın. Zira Seiko veya Orient olması farketmez, her ikisi köklü ve çok sağlam saatlerdir hem marka olarak hem fiyat kalite ve performans olarak, bir çok swiss made saatten daha üstündürler diyebilirim. Rolexe gelince kalitesinden değil, markasından ve isviçre üretimi olmasından dolayı çok pahallıya satılıyor, malzeme ve materyal konusunda asla Seiko ve Orientten daha üstün değildir. :thumbup:
En son MeraklıAdam tarafından 30 Eyl 2018, 23:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 126 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners