TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hamilton Saat Fiyat + Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hamilton Saat Fiyat + Tavsiye

Mesaj cemele » 09 Haz 2010, 09:37

Oris-Hamilton-Mido markalarindan bir suru saat deneme sansim oldu. Bu markalar icerisinde Oris, Mido ve Hamiltonda cok daha önde gorundu. Kesinlikle bu fiyatlara Oris tercih edilmeli. Oris Big Crown Telemeter modelini aldm ve cok guzel bir saat.
Kullanıcı avatarı
cemele

Mesaj Modern60 » 09 Haz 2010, 12:34

Güzel günlerde kullanmanı dilerim cemele.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj cemele » 10 Haz 2010, 00:13

Tesekkurler modern60
Kullanıcı avatarı
cemele

Mesaj Clk » 10 Haz 2010, 00:20

Fotograflar ile birlikte saat ile ilgili yorumlarını paylaşırsan memnun oluruz cemele...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Ziyaliv » 11 Haz 2010, 01:47

Ya ben sizi anlamıyorum gerçekten bazen Hamilton markasına ve saatvesaat e ne kadar önyargılı bakıyorsunuz buna anlam veremiyorum gerçekten. Size şöyle anlatayım bu saatlerin üzerindeki fiyatları saatvesaat belirlemiyor bunu söyleyim bu fiyatlara satış yapılacağını hamilton yani swazth group bildiriyor. Ha bu arada bu fiyata bu saatin kalitesi düşük diyen arkadaşlar var ve diyorsunuz ki ikinci saat alın longines gibi neden tüketici ikinci el saat alsın ben saat tutkunu olarak başkasının kullandığı bir saati asla alıp kullanmam o ürünü ilk kullanan ben olmalıyım. Diğer bir konu ise bazı arkadaşlarda burada longines in sıfırlarına ya da mido gibi markalardan bahsetmiş de arkadaşlar mido da öyle hamilton seviyesinde bir saat markasıdır. Hamilton dediğiniz firma amerikada ilk quartz mekanizmayı kullanmış hatta üretmiş, pilotluk alanında da çok güzel saatler üretmiş ki özellikle KHAKİ serisi helikopter ve gösteri uçağı kullanan pilotlara yönelik üretilmiştir.

size kısaca bir heseplama

eta 7750 mekanizma fabrika çıkışı son aldığım bilgiler dahilinde yaklaşık 700CHf yani 1,000 tl
bu saatlerin kayışı arkadaşlar 200 tl
bu saatlerde kullanılan çelik birinci sınıf 316L cerrahi çelikten üretilmiş çelik.

saatin nerdeyse fabrikadan çıkış fiyatı: 1500 tl leri geçiyor, şimdi söyleyim lütfen o fiyatlara ETA mekanizmaya sahip bir hamilton pahalı mı bence değil? Ve arkadaşlar lütfen şimdi yapacağım bir duyurudur:

DUYURU: Spekülatörlerden, distiributor dışı mal satanlardan, kaçakçılardan uzak durun daha sonra ne teknik servislerde başınız ağrısın ve Tükiye ekonomisinde ayakta durmaya çalışan bayilik yapan resmi saatçileri desteklemekten vazgeçmeyin. Siz bizi desteklemezseniz biz yatırım yapamayız ve Türkiye'nin en büyük sorunu yatırım eksikliği bunu hepberaber destekleyelim,Bir şeyin ucuz olması, o üründeki kusurları kabul etmektir arkadaşlar bunu asla unutmayınız. Bazen okuyorum forumda bazı markalar neden gelmiyor Türkiye'ye diye o markanın ithalatı için yapılacak yatırımı karşılayacak müşteri talebi daha Türkiye'de mevcut değil bunlar bizim satıcılar ve siz tüketicilerin desteği ile olarak sektör büyüyecek ve sistemler dengesi bulacak. Biraz konu dışına çıktım ama sürç-ü lisan ettiysem affola.

selamlar
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj Modern60 » 11 Haz 2010, 11:44

Sevgili ziyaliv, hesabın güzel ama doğru değil. Bir saat nihayi alıcıya kaça çıkmışsa maliyeti hemen hemen 1/6 dır. Yani varsayalım saat 3000 chf olsun. Distribütor yaklaşık 1/3 e alır. Onu da ikiye böl. 500 rakamını bulursun. Bir tek Valjoux 7750 alacaksan 700 değil 500 chf fiyatı. Ama 1000 adette Topgrade bile 460 gibi olması lazım. Bu makine de dekorlanmış, anular balans, mavileştirlimiş vidalar, çok iyi nikellenmiş inoxal bıçak yaylar vs vs. Kayış dediğin bileklikler de maksimum 20 chf kadardır. Bu saati üretenin swatch group olduğunu dikkate aldığında ve her türlü yan ve asıl üretimleri kendisnin yaptığıı düşünürsen maliyet 1/7 falan oluyor. Kısacası Hamilton iyi yada kötü diğerleri hepten iyi değil. Burada genel bir takım bilgileri alıcı faydasına paylaşmaya çalışıyoruz. Bu arada Hamilton daha önce de yazdığım gibi bir fransız elektronik sayaç üreticisi ile ilk balanslı elektrikli saati üretti. Yani ilk quartz değil ilk elektrikli balanslı saat dersek daha doğru olur. Hayırlı işler dielrim. Ticari olarak, daha sakin ve keyifli bir satıcı olup başka bir çok alt bilgi ile Hamilton'u satmak için empoze edebilirsin. Ama tepki, müşterileri de rahatsız edebilir. Bunu naçizane bir tavsiye olarak almanı rica ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj sosyalcan » 11 Haz 2010, 18:17

Evet Modern60 düşüncelerimi yazmış,bu hafta bende Hamilton baktım ama bana indirimle peşin önerilen saatin yut dışı ile arasında 600 tl fark olduğunu görünce vazgeçtim. Bizim Ülkemizde birazda Distribitörler alımı destekliyecek kampanyalar yapması gerekir. Bana kampanya yaplıyor derseniz %5 lik komik rakamlar olmaması gerktiğini söylerim. Aslında forumda bunları tartışmak istemiyorum ama söyleminizi gerçekten şöyle algıladım; bu forumda acaba ben saatmi arıyorum yoksa ?Marka dayatması mı yaşıyoruz.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Bond » 11 Haz 2010, 18:42

Sosyalcan büyük ihtimalle sen bunu demek istemedin ama biraz öyle anlaşılmış bu yüzden açıklama gereği duydum. Forumda marka dayatması gibi bir şey söz konusu olamaz. Herşeyden önce böyle bir şeyi zaten bir üyenin mesaj yazarak yapması mümkün değil ve üyenin yazdığı yorum ve düşünce kendisine aittir. TSF'nin genel düşüncesi olarak algılanmamalı. Bu paylaşım platformunda üyeler fiyat/perfomans/kalite oranı yüksek ürünlere sahip olabilsin diye Türkiye'de birçok kişinin duymadığı markaları dahi öneriyoruz. Birçok konuda bilgi ve döküman ekleyelerek objektif olarak yardımcıda olmaya çalışıyoruz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 136 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners