TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik ve Kronometreli Saat

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Otomatik ve kronometreli saat

Mesaj Zemberek » 18 Nis 2010, 20:58

Aynen :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj sosyalcan » 18 Nis 2010, 21:19

Burada bir soru sordum bunun üzerine bir sürü yorum yaptınız bunların çoğuna katılıyorum ama bir de şöyle düşünün 5000dolarlık saati bir kişi alabielcek gücü yok , ve böyle bir şeye en azından taklit de olsa sahip olmak istiyor. Bu gerçekten çok eleştirilebilecek bir durum mu? Omeg arolex gibi firmalrın koydukları kar marjını da ele alalım . Bu tür saatlere herkes taksın demiyorum ama öneğin Rolex bahreynde türkiyenin % 40 altına fiyata satılırken bunları da sorgulamamız gerekir.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj sosyalcan » 18 Nis 2010, 21:31

Bu arada şu gerçeği de unutmayalım hiç bir taklit orjinalin yerini tutmaz , o yüzden konumuza dönelim Mido önerisi yapan arkadaşlar var. ben izmirde hiç rastlamadım.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Frax » 18 Nis 2010, 21:47

İzmirde Mido satıcısı yok.Pırlant ta Oris var.Tissot bayisi zaten karşıyakada fazlasıyla mevcut.Bu iki markaya bir bakınız.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj sosyalcan » 18 Nis 2010, 21:50

Tissot Cumartesi baktım istediğim modelin 2000 tl civarı olduğunu devamlı alışveriş ettiğim saatçim söyledi. Orisin fiyatı yanılmıyorsam yine o civarlarda bu fiyatlarda beni aşıyor.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Frax » 18 Nis 2010, 21:58

Kronograflı otomatik saatler malesef bu şekilde. Zeno, Wenger, Invicta, Junkers gibi markalar ülkemizde yaygın olsaydı daha kolay olurdu.
En son Frax tarafından 18 Nis 2010, 22:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj sosyalcan » 18 Nis 2010, 22:11

Evet özellikle Invicta nerdeyse hiç bilinmiyor.Zenonun XL modeli gibi
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Modern60 » 18 Nis 2010, 22:21

Orijinal bir saatin yapılmasının arkasındaki emekleri hemen çöpe yollamayalım. Ne Rolex, ne Omega ne de diğer yüksek saatçilik markası bedava olarak oraya gelmedi. Birbirlerini kopyalamadılar demek yanlış olur ama, her zaman çok ciddi araştırma ve emek harcayarak yüksek saatçi ismini aldılar. O yüzden, parası olmayıp koluna bir Omega Co-Ax Ocean Chrono takmayı isteyen biri varsa ki bir gece vapurda gördüm, gidip imitasyon ya da sahtesini alabilir ve almıştı. Kolunda görünce saniyeye baktım, saniyelik adımlarla i,lerliyor. Yani kuartz. Bu pek de hoş olmasa gerek. Oa ki zaten o saati takıp göstereceği çevresi de aynı işi yapmaktadır. Ama geriye kalan çok büyük bir kitle o saatin bir Omega üstelik te kopya olduğunu zaten bilemez. O zaman, bir imitasyon takmak, bileğinde 8 ayar altın kaplama bizlezik takmak gibi. Kısacası imitasyona asla gönül vermöeyelim ve imitasyonu cesaretlendirmeyelim. Çünkü arkasında ciddi emekler olan birilerinin hem hakkını hem de işiNİ çalmaya çalışıyorlar. Aynı şey eğer siz de ciddi bir üretici olsaydınız ve başınıza gelseydi ne yapardınız??? Kısaca, sahte saati bence hiç savunmayalım ve yol da v ermeyelim. Arkadaşlarımıza da saat aşkını doğru aşılayalım ki o da sahte almasın...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 178 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners