afl yazdı:Mekanizma aksaklıkları ile AP elenir, üstelik biçim olarak 41mm de oranlar pek de doğru değil, 39mmde oranlar daha doğru. Benim de bir zaman kullandığım Jumbo mekanik kalite ve artık bıkkınlık getiren mavi kadran nedeniyle yolcu olmuştu. Yeni VC overseas kendi özelinde çok iyi olsa da Aquanauta rakip olamaz. Benim gözümde Aquanaut her durumda açık farkla kazanır.
Ama bu benim düşüncem tabi. Ancak, üçünü de kullanan Bg17 çok daha objektif yorum yapabilir.
Oncelikle herkese selamlar, arada okumaya calissam da eskisi kadar giremiyorum foruma. Ama Kerem abi cagirirsa isler degisir. Bir de tam bana hitap eden konu olmus.
15400 degil ama 15202 yi sayarsak, burdaki saatlerin hepsini uzun sureli kullanma sansina eristim.
AP yle aram cok hos degil, makenizma problemleri, ve offshore imaji nedeniyle. Hele 15400 hic tavsiye etmem, saatin boyutlarinda problem var. 15202 olmuyorsa kesinlikle degerlendirme disi. 15202 de eksikler var, en onemli 2 eksik, water resistance dusuklugu ve fast date olmamasi. Mavi renk tonu bir sure sonra bayabilir, yada tam asik edebilir, ama konumuz zaten jumbo degil.
5167 bence ultimate spor saat, ve de patek. Silikon cok ykisiyor, ama deri ile kullanilirsa gayet basarili dresswatch oluyor, celik bilezige para kiyilirsa (delipahali), gece saati oluyor. Kullanmasi cok rahat, goze batmaz, under thenradar, ama patek kalitesi, ve herkeste yok. Bence rakibi yok. (Makenizma jaeger tasarimi ve 5711 ile ayni, tam bir sanat eseri)
Overseas e gelirsek, biraz daha iricene bir saat, yeni kasa tasarimi cok basarili, zevkli. Beyaz da mavi de kdran rengi olarak cok yakisiyor. Fakat bir ptek degil. Kesinlikle pisman etmez, metal bilezik basarili, ince ayar sistemi cok iyi, deri fena degil, tam dress olmuyor ama kurtarir. Silikon basarili.
Benim tercihim aquanaut olurdu. Acik ara onde.
Seceneklerde olmayan Alternatif olarak daytona onerebilirim.