Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
mevsuf » 10 Kas 2016, 13:13
Ben de Certina diyorum.
Kaliteleri pek bilmem ama Longines'in akrebinin şekli benim hoşuma gitmiyor. Tabi bu tamamen göreceli bir durum. Siz hangisini alırsanız güle güle kullanırsınız inşallah.
G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-

mevsuf
-
alihoca » 10 Kas 2016, 14:26
mevsuf yazdı:Ben de Certina diyorum.
Kaliteleri pek bilmem ama Longines'in akrebinin şekli benim hoşuma gitmiyor. Tabi bu tamamen göreceli bir durum. Siz hangisini alırsanız güle güle kullanırsınız inşallah.
G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim mevsuf hocam.
Tempus erit auri pretium!
-

alihoca
-
raven » 10 Kas 2016, 15:30
Prestij için longines, kullanım konforu, kalite ve fiyat uyumu için certina

Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
-

raven
-
alihoca » 10 Kas 2016, 15:33
raven yazdı:Prestij için longines, kullanım konforu, kalite ve fiyat uyumu için certina

Tavsiyenizi dikkate alacağım da Certina bulamadım nette. Kim satar kaça satar bu markayı bilemiyorum bir bilen varsa iyi olu
Tempus erit auri pretium!
-

alihoca
-
omegaaa » 11 Kas 2016, 00:37
Bende var ikiside
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

omegaaa
-
omegaaa » 11 Kas 2016, 00:38
Longines hydro conguest otomatik krono ve pilli krono / certina ds otomatik krono 7750 valjoux
-

omegaaa
-
khef » 11 Kas 2016, 17:04
Longines Conquest Chronograph ve Certina Diver kullanmış biri olarak bir iki kelam edeyim;
Bilinirlik: Longines herkes tarafından bilinen ve daha cok dikkat çeken bir marka. Model özelinde de durum farklı değil.
F/P: Certina'nın çok önde olduğunu düşünüyorum.
İşçilik ve kasa yapısı: işçilik olarak İki model birbirine eşit. Kasada ise; daha fazla brushed yüzeyi olan Certina ve polished yüzey fazlalığı ile daha cok parlayan Longines. Tamamen zevk meselesi.
Mekanizma: Sapma değerlerine dikkat eden biri değilim. Ama ikisinin de kendini kanıtlamış mekanizmalar olduğunu düşünüyorum.
Bilezik: Certina bileziği açık ara daha konforlu.
Ulaşılabilirlik: Longines çok önde. Hemen alayım kullanayım derseniz Longines; acelem yok araştırır ya da İsviçreden sipariş verir, beklerim derseniz Certina.
-

khef
-
eyimen » 11 Kas 2016, 17:20
Mekanizma olarak, bildigim kadariyla Certina Standard grade ETA, Longines ise Elaborated veya TOP grade kullaniyor. Bunun getirdigi en onemli fark da standard grade'lerin gunluk ort. 12 sn sapmaya gore ayarlanmasi(2 pozisyon), elaborated'in ise gunluk ort. 7 sn'ye gore ayarlanmasi(3 pozisyon). Bunun sonucu da Longines aldiginizda, kesin olmasa da daha dakik bir saat almis olacaksiniz.
-

eyimen
-
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 32 misafir