eskiserkan » 20 Eki 2016, 20:59
Merhaba
Glashütte Senator Panorama Moon Date babam üç yıldır kullanıyor. Kaliteli ve oldukça kullanışlı, kendisi de oldukça memnun. Türkiye'de fazla göremeyeceğiniz, genelde de saat merakı olan insanların bidiği bir marka. Yalnız Glashütte markasının Türkiye desteği biraz zayıf. Kayış yenilemek istedik satan yer bulamadık. Almanya seyahatlerimde Wempe-Bucherer iki şehirdeki altı mağazasına uğradım yine de bulamadım. En son benzer bir kayışı almak durumunda kaldım. Firmaya e-mail attım "direkt satış yapmıyoruz" yantı verdiler. Aldıktan sonra teknik bir problem yaşarsanız fazla da yurtdışı bağlantınız yoksa problem olabilir.
Resimdeki IWC Portuguese ben kullanıyorum. Glashütte Senator'e göre bence daha kullanışlı. Klasik olmasına rağmen casual giyimle de kullanabileceğiniz, diikat çeken, yine etrafta fazla göremeyeceğiniz bir saat. 7 gün rezerv konusu kullanmadığınız zamanlarda da saatin durması için fazla engel oluşturmuyor. Kahverengi kayışla da kullanma imkanınız mevcut. IWC servis konusunda daha problemsiz.
İki saatin arkası da safir cam. Fiyatları da hemen hemen aynı sayılır. İkinci el düşünülerek alınacak saatler değil ikisi de şimdiden belirtmekte fayda var.