TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

$10K Civarında Chronograph Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Hakkında Birkaç S

Mesaj Hellhound » 01 Eki 2016, 14:10

stroustrup, belli ki kadranı hareketli (kronograf ya da dolu gösterecek başka bir komplikasyon) gösterişli bir yarı-spor (o ne demekse) saat arayışı içerisindesiniz. IWC'den herhangi bir marka kadar korkmak gerekiyor. Sabıkalı birkaç mekanizması var ama sıfır saat baktığınızı göz önünde bulundurursak, herhangi bir aksilikte çözülebilecek sorunlar çıkabilir ihtimaller dahilinde. IWC'nin kasa ve kadran işçiliğindeki özeni oldukça yüksek.

Ingenieur serisinin son yıllarda yöneldiği yolu pek önemsemiyorum artık. Adı üzerinde "mühendisler" düşünülerek üretilen dayanıklı ve toolwatch kategorisinden bir anda "yarış" konseptine geçtiler ve serinin ruhunu öldürdüler bana kalırsa. Mission Earth, Big Ingenieur, 3234 ve 3227 en çok beğendiğim modellerdi ancak şu an hiçbiri üretimde değil. Ingenieur Chronograph Racer'ı bileğimde deneyene kadar optik olarak beğeniyordum ancak bilekte fotoğraftakiler kadar etkilendiğimi söyleyemem. Mutlaka birkaç kez bileğinizde deneyin.

Portugieser serisi ile ilgilenmiyorum ama Yacht Club Chronograph'ın en çok satan modellerden biri olduğunu biliyorum. 45mm'den 43.5mm'e inmesi de isabetli bir hareket olmuş. Dalgıç bezeli olmayan saatlerde boyut büyüklüğü göze batabiliyor.

Zenith El Primero Doublematic ve Breitling Transocean Chronograph GMT, model bazında sahip oldukları fiyat seviyesinde rasyonel olarak tercih edilecek saatler değil bana göre. Zenith El Primero'da da klasik el Primero haricindeki open heart veya pilot kronoları uzun dönemde sıkıcı buluyorum. Breguet Type XX - XXI, Glashütte Original Senator Chronograph XL ve Montblanc TimeWalker Urban Speed Chronograph'ı yakından incelemediğim ve yeterli araştırma yapmadığım için fikir belirtmek istemem.

İlgilendiğiniz saatlerin yolu Audemars Piguet Royal Oak Offshore ve Vacheron Constantine Overseas Chronograph'lara çıkıyor aslında ama bütçeniz ne der bu işe bilmiyorum...

Önerdiklerinize benzer olarak (segment ve tarz) ekleyebileceklerim;

Resim

Vintage Black ve Grey Side of the Moon da güzel gözüken saatler. Ancak seramik kasa istemem derseniz kafadan elenirler.

Resim

Master Compressor Chronograph 2 bilekte 41.5mm'den daha büyük duruyor. Mekanizma olarak da başlıktaki saatlerin çoğundan üstün.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj stroustrup » 01 Eki 2016, 18:35

Hellhound, ilgilendiğim saat tipini güzel özetlemişsiniz. Önerdikleriniz arasında JLC Master Compressor Chrono ilgimi çekti, inceliycem fiyatı bütçe dahilindeyse düşünebilirim.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj asymptote » 01 Eki 2016, 18:41

Master Compressor Chronograph'ın kayışı benim ilgimi çekti. Çift sıralı dikiş ilk defa görüyorum.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj stroustrup » 01 Eki 2016, 21:17

asymptote yazdı:Master Compressor Chronograph'ın kayışı benim ilgimi çekti. Çift sıralı dikiş ilk defa görüyorum.. :geek:

Üstad çok ince görmüşsün ;)
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj o2o » 01 Eki 2016, 23:43

TSF İkinci el bölümünde yanlış hatırlamıyorsam satılık Zenith Pilot Doublematic vardı

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

$10K Civarında Chronograph Önerisi

Mesaj stroustrup » 02 Eki 2016, 00:52

Önerileriniz ve araştırmalarım sonunda yukarıdaki Breguet birinci sıraya yerleşti ama bütçemi baya aştığından ibre şu anda JLC Master Compressor Chronograph 2'ye kaymış durumda. Bu saat hakkında yorumlarınızı, Türkiye'de nereden alınabileceğini ve satın alma deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu arada başka önerilere de açığım.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj Bg17 » 02 Eki 2016, 01:01

Begenilenlere bakiyorum, horolojiye bakisimizin farkli oldugunu anlamaya basliyorum, mesela benim fazla karisik olmayan kadran anlayisim seninkiyle ayni degil ;)

Bir oneri, saatleri gormeden denemeden begenmemek veya elememek laZim. Bir cok saat foto guzeli, ayni sekilde fotojenik olmayip kolda cok guzel duranlarda var

Breguet marka ruhunu yansitmiyor, zorlama bir model.

Jlc mc 2 gayet guzel saatdir, fakat kendi deneyimimden dolayi jlc nin spor saatlerine biraz mesafeli yklasiyorum.

Iwc ye gelirsek, bilgisayar basina bir turlu gecemedim, yani haydar i hazirlayamadim ki agiz tadiyla dovuyum. Yapacam ama soz...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: $10K Civarında Chronograph Önerisi

Mesaj stroustrup » 02 Eki 2016, 01:19

Bg17, fotografla gerçek deneyim arasındaki fark konusunda kesinlikle haklısın. Bir kaç saat denememde fotoların ne kadar aldatıcı olabildiğini gördüm. O yüzden önce sizler gibi gerçek deneyimlerini anlatabilecek kişilere danışıyorum sonra listedeki saatleri görüp deneme süreci başlayacak.

Kadran konusuna gelince, çok genç sayılmam 37 yaşındayım ama en azından bir süre daha görsel olarak enerjisi yüksek saatler takmak istiyorum. İş dahil çoğunlukla spor giyinirim, saat de buna uygun olsa arada resmi giyimde de sırıtmasa yeterli. 8-10 sene sonra belki daha sade modelleri düşünebilirim.

IWC yazısı için beklemedeyim ;)

Bu arada JLC'nin spor saatlerine mesafeli olmana yol açan deneyimi paylaşabilir misin?
Kullanıcı avatarı
stroustrup

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners