Ingenieur serisinin son yıllarda yöneldiği yolu pek önemsemiyorum artık. Adı üzerinde "mühendisler" düşünülerek üretilen dayanıklı ve toolwatch kategorisinden bir anda "yarış" konseptine geçtiler ve serinin ruhunu öldürdüler bana kalırsa. Mission Earth, Big Ingenieur, 3234 ve 3227 en çok beğendiğim modellerdi ancak şu an hiçbiri üretimde değil. Ingenieur Chronograph Racer'ı bileğimde deneyene kadar optik olarak beğeniyordum ancak bilekte fotoğraftakiler kadar etkilendiğimi söyleyemem. Mutlaka birkaç kez bileğinizde deneyin.
Portugieser serisi ile ilgilenmiyorum ama Yacht Club Chronograph'ın en çok satan modellerden biri olduğunu biliyorum. 45mm'den 43.5mm'e inmesi de isabetli bir hareket olmuş. Dalgıç bezeli olmayan saatlerde boyut büyüklüğü göze batabiliyor.
Zenith El Primero Doublematic ve Breitling Transocean Chronograph GMT, model bazında sahip oldukları fiyat seviyesinde rasyonel olarak tercih edilecek saatler değil bana göre. Zenith El Primero'da da klasik el Primero haricindeki open heart veya pilot kronoları uzun dönemde sıkıcı buluyorum. Breguet Type XX - XXI, Glashütte Original Senator Chronograph XL ve Montblanc TimeWalker Urban Speed Chronograph'ı yakından incelemediğim ve yeterli araştırma yapmadığım için fikir belirtmek istemem.
İlgilendiğiniz saatlerin yolu Audemars Piguet Royal Oak Offshore ve Vacheron Constantine Overseas Chronograph'lara çıkıyor aslında ama bütçeniz ne der bu işe bilmiyorum...
Önerdiklerinize benzer olarak (segment ve tarz) ekleyebileceklerim;

Vintage Black ve Grey Side of the Moon da güzel gözüken saatler. Ancak seramik kasa istemem derseniz kafadan elenirler.

Master Compressor Chronograph 2 bilekte 41.5mm'den daha büyük duruyor. Mekanizma olarak da başlıktaki saatlerin çoğundan üstün.