kethuda57 yazdı:Eğer temiz ikinci el düşünürseniz forumun ikinci el bölümünü takip etmenizi tavsiye ederim. 500-900 arası fiyatlara çok güzel modeller karşınıza çıkabilir. Beğendiğiniz casio saat çok çok janjanlı kısa sürede sıkılırsınız gibi geliyor bana. Orient ve orient star modellerine bir bakın derim. Örnek vermek gerekirse mesela bu ilandaki saat size göre nasıl ? Çelik kordonlu bir saat size daha geniş kullanım alanı sunacaktır. Eğer kahverengi kordonda ısrarcıysanız çelik kordonu çıkarıp deri kordon takabilirsiniz. Pazarlık payı varsa gerçekten çok güzel ve ömürlük bir saat
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=202&t=22824#axzz4HruP6KBM
Oldukça şık duruyor , ama benim saat anlamında buralara çıkmam mümkün değil. Yanlış anlamayın saat bu parayı etmez demiyorum. Ama vardır ya hani herkesin psikolojik sınırı

Yani ben işte bu desem en fazla 300 TL verebilirim. O da geri satabileceğim bir saat olursa. Gerçi anladığım kadarıyla yazılan markaların hemen hepsinin bir piyasası var saat pazarında. Kordon anlamında deriyle ilgili aşınma problemi olursa sıkıntı. O yüzden aslında kasa olarak hem çeliğe hem deriye uygun modeller çok daha iyi.
Yukarıda bir üyemiz de casionun çok janjanlı olduğunu, sıkılabileceğimi yazmış. Bu açıdan bakınca da doğru bir yaklaşım.
Yani ben kriterlerimi belirtmeye çalışıyorum. Yaşım da 23 bu arada. Hani evlilik falan yokken biraz giyineyim diyorum.
Orient saatlerin cam şekli çok hoşuma gitti. Cam yapısından mı kadran yapısından mı bilmiyorum hafif oval mi diyelim, derin mi diyelim, özellikle yandan bakınca farklı bir duruşu var .