TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangisi: Zenith Pilot Extra Special vs PAM 380 ?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Zenith Pilot Type 20 Extra Special - Çelik
10
40%
Zenith Pilot Type 20 Extra Special - Bronze
7
28%
Panerai PAM 380
8
32%

Toplam oy : 25

Re: Hangisi: Zenith Pilot Extra Special vs PAM 380 ?

Mesaj donniedarko » 23 Mar 2016, 00:11

Tgm yazdı:
Thevenin yazdı:Onca guzel fix menu Zenith varken ekstra spesİyal es gecilebilir :D

Es gecmekle kalmayip IWC de eklenebilir seceneklere :thumbup:

+1

Pilot istiyorsanız IWC'ye gidin. Bu Zenith in işi değil. Pam diyorum. Hatta aşağı yukarı aynı bütçedeki pam005 logo da düşünülebilir, 380'nin yanında :thumbup:

Resim

IWC big pilot'ların fiyatı çok daha yüksek. Beğendiğim modeller 7000-12000 dolar arası. Zenith ise jomashop'da 3000 (çelik) ve 4250 (bronz).

Panerai olarak ise kesinlikle tercihim radiomir. luminor bana göre değil. 4500 bandını geçmek istemediğim için de en iyi seçenek PAM380.
Kullanıcı avatarı
donniedarko

Mesaj donniedarko » 23 Mar 2016, 00:15

Hellhound yazdı:3 model arasında Panerai 380'i tercih ederdim. Değişik kayışlarla kullanma seçeneği saatten sıkılma süresini de uzatacaktır. Modellerin yanlarına yazdığınız rakamlar sıfır fiyatlarını ifade ediyor ise biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim.

jomashop ve chrono24'e göre yazdım. sırasıyla 3000, 4250 ve 4100 dolar fiyatları var. Zenith'lerde çok ciddi indirim var. Panerai'da ise her zamanki gibi liste fiyatından çok az oynuyor. Yanlış mı yapıyorum buraları referans alarak? Haftaya gidiyorum o yüzden oralardan alma imkanım olacak.
Kullanıcı avatarı
donniedarko

Mesaj donniedarko » 23 Mar 2016, 00:20

mertk yazdı:Siz Zenith çelik için mekanizma selitta demişssiniz ama bu olamaz, Zenith kendi mekanizmalarını kullanır her zaman.

Bu doğru mu cidden, yeni modellerde selitta'ya mı döndü Zenith?

Böyleyse bunu tercih etmeyin zaten, bence Zenith'in çok daha güzelleri mevcut, aynı şekilde Panerai tercih etsem Pam560 tercih ederdim.

şu an için benim bildiğim sadece bu modelde sellita var. Dikkat ederseniz fiyatı %30 daha uygun zaten. Amaç da uygun fiyata Zenith satabilmek. Benim için de bu yüzden in-house Zenith Elite mekanizmalı bronze bir adım önde. Sadece aradaki farka değer mi diye emin olamıyorum.
Kullanıcı avatarı
donniedarko

Mesaj khef » 23 Mar 2016, 00:23

Üçü arasında kesinlikle pam380! :thumbup:
Zenith Pilot'un luglari bir tek bana mı çirkin geliyor? :geek:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Clk » 23 Mar 2016, 02:26

Gecenin 03:17'sinde can sikintisindan GQ okurken bir anda karsima daha önce de okumus oldugum Aldo Magada'nin 21.09.2014'te verdigi röportaj cikti. Bu röportajda Sellita hikayesinin sonlandigini belirten Aldo; Zenith'in manufacture bir sirket oldugunu ve öyle kalmasi gerektigini dolayisi ile Doufor'un belirlemis oldugu rotayi degistirdigini belirtiyordu.

Problem 2016 yilina gelmemize ragmen halen Zenith web sitesinde Sellita'li modellerin olmasi! Verdigi röportajda cok net konusmus ama 1,5 senedir degisen bir sey yok.

18 Martta verdigi baska bir demecte ise yeni Elite 6150'nin tanitimi yapildiktan sonra Sellita'li modellerin Zenith web sayfasinda artik görüntülenmeyecegini belirtiyor.

Eger bu karari uygulamasi da 1,5 sene sürmezse bence zaman Sellita'li Zenith alma zamani. Stok eritmek icin cok iyi indirimler vereceklerinden eminim ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 23 Mar 2016, 02:34

Ben hicbirini begenmedim diyecem, umarim daha alinmamistir
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj mosef » 23 Mar 2016, 09:51

zenith çelik diyorum ben de
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj SeRxx » 23 Mar 2016, 10:06

Zenith'in bu modelde Sellita kullanması çok anlamsız olmuş. Resmen kazana kendi eliyle sivrisinek atmış. Sanırım Zenith, kadrana "Pilot" yazma patentine sahip tek İsviçre'li saat markası. Bunu da bir artı olarak düşünebiliriz.

Ben seçimimi Elite mekanizmalı Zenith Pilot'tan ya da yakın fiyatları olan Panerai 609/610'dan yana yapardım herhalde.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners