TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vacheron Constantin

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vacheron Constantin

Mesaj kilimanjaro » 20 Mar 2016, 15:51

Başar , sakın daytona alma ... ilk yıl yok satacakmış ,bulunamayacakmış... bana rakip olma arkadaşım.Sen bu vc yi al.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj eyimen » 20 Mar 2016, 16:36

kilimanjaro yazdı:Başar , sakın daytona alma ... ilk yıl yok satacakmış ,bulunamayacakmış... bana rakip olma arkadaşım.Sen bu vc yi al.

Haha :lol:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj mehmetalpcan » 20 Mar 2016, 23:10

Bg17 yazdı:Bir konuda fikre ihtiyacim var. sorudan once biraz bilgi veriyim.

Tarz olarak genelde metal bilezikli yari spor saatleri seviyorum. Ince ve cok buyuk capli olmamasi ciddi artilar benim icin. Taktigimda gomlek altinda saklanabilecek olmasini seviyorum. Marka degeri, ince iscilik, onem verdigim horolojide onemsedigim konular. Degerli metal (altin, platin vs) oldukca uzagim. Ve genelde ust duzey saat markalariyla ilgileniyorum.

Su ana kadar oldukca fazla saat degistirdim( hikayesi forumda mevcut) ve sanirim uslandim. Elimdeki saatleri degistirmeyi dusunmuyorum. Su anda
1) ap royal oak ultra thin, nami diger jumbo
2) jlc ultrathin moonphase
3) jlc master compresor navy seals
4) omega seamaster bond edition (eski kasa) quartz var

Bir suredir kafami bir saat kurcaliyor, ama marka olarak temsil ettigi degerler nedeniyle hic ilgilenmedigim bir marka. Vacheron Constantin.

Ilgimi ceken saat de

ResimResimResim

Beyaz kadran, ust duzey iscilik, jlc tasarimi makenizma, yari spor. Istedigim her kriteri karsililiyor.

Amma emin olamiyorum, nedenleri :
1) vc ve temsil ettigi iddia edilebilecek malta sovalyeleri tum felsefi alt yapisini turk dusmanligi uzerine kurulmus. Cok milliyetci olmasam bile, o sembolu ustumde tasimak zor gelebili.
2) uretimde kalkan yada yakin zamanda kalkacak bir model
3) ikinci eli hic tutmayan bir model. Marka degeri cok yuksek olmasina ragmen overseas tam vc olarak gorulmuyor.

Sizlerin gorusleri nelerdir?

üzerindeki haç işaretinden dolayı alınmaz ,malta hassasiyetine katılıyor seni tebrik ediyorum.
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Mesaj nevergiveup » 20 Mar 2016, 23:16

Katılıyorum o haç işareti sıkıntı
Kullanıcı avatarı
nevergiveup

Mesaj mucadeleci » 20 Mar 2016, 23:34

Öncelikle sahip olduğun saatlerin arasına girmesi için bir artısı yok, sonralıkla :) o birinci sebebten dolayı ben bu markadan hiç hazzetmiyorum..
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Vacheron Constantin

Mesaj o2o » 20 Mar 2016, 23:45

Başar Abi bende bu modelin siyah kadranlısını çok beğendim ama almaya elim bir türlü gitmedi. 3 kez saati sipariş edeceklen son anda vazgeçtim.

Ben bu saatin sizin koleksiyonda yeri yok tezine katılmıyorum. Koleksiyona bence çokta yakışır ancak "ikinci el değer kaybı" ve "sembolü taşımaktan huzursuz olmamalı" yoksa tüm KEYİF KAÇAR. Keyif için yapılan işte %10 bile keyifsizlik şansı varsa bence almamak lazım.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj leonardo06 » 21 Mar 2016, 00:15

Benim gibi düşünen arkadaşlar olduğunu görmek beni çok sevindirdi. Atatürkün dediği gibi "ben de herşeyden önce bir Türk milliyetçisiyim" üzerinde haç olan birşeyi takmam.
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj Bg17 » 21 Mar 2016, 00:48

Oncelikle gorus bildiren herkese cok tesekkur ederim.

Ufak bir aciklama yapiyim, tarihe amator duzeyde merakli biri olarak, malta sovalyeleri oldukca bagnaz ve vatikan destekli bir korsan grubudur, temeli hristiyanlarin hac rotasini korumak olarak baslasada, daha sonra harac alma noktasina gelmistir. Kudusten sonra kibris ve bodrum, sonrada maltaya yerlesmisler, ve uzunca bir sure osmanli gemilerine yagma etmis, hep turk gemilerini hedef almis, esirleri cogunlukla akil almaz iskencelerle oldurmus, ve yada kole olarak satmistir. Her din temelli bagnazlikta oldugu gibi yasadigintarihsel donemin normalinin ustunde vahset uygulamistir. Bodrum kalesi muzesini gezmek bile bir fikir verir.

Burdaki temel dert hristiyanligin koruyucusu olarak hala anilarinin yasatilmasi.

Genel olarak hac isaretiyle hic bir sorunum yok. Yoksa isvicrenin nasil bir millet oldugunu bilen birinin hic bir urununu kullanmamasi lazim. (Clk yi duyar gibiyim su an, rolex in ingiliz kokenini anlatirken) kaldiki patek philippe de de hac var.

Saat konusuna gelirsek, sanirim giderek soguyorum. Bakalim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners