kilimanjaro yazdı:Başar , sakın daytona alma ... ilk yıl yok satacakmış ,bulunamayacakmış... bana rakip olma arkadaşım.Sen bu vc yi al.
Bg17 yazdı:Bir konuda fikre ihtiyacim var. sorudan once biraz bilgi veriyim.
Tarz olarak genelde metal bilezikli yari spor saatleri seviyorum. Ince ve cok buyuk capli olmamasi ciddi artilar benim icin. Taktigimda gomlek altinda saklanabilecek olmasini seviyorum. Marka degeri, ince iscilik, onem verdigim horolojide onemsedigim konular. Degerli metal (altin, platin vs) oldukca uzagim. Ve genelde ust duzey saat markalariyla ilgileniyorum.
Su ana kadar oldukca fazla saat degistirdim( hikayesi forumda mevcut) ve sanirim uslandim. Elimdeki saatleri degistirmeyi dusunmuyorum. Su anda
1) ap royal oak ultra thin, nami diger jumbo
2) jlc ultrathin moonphase
3) jlc master compresor navy seals
4) omega seamaster bond edition (eski kasa) quartz var
Bir suredir kafami bir saat kurcaliyor, ama marka olarak temsil ettigi degerler nedeniyle hic ilgilenmedigim bir marka. Vacheron Constantin.
Ilgimi ceken saat de
Beyaz kadran, ust duzey iscilik, jlc tasarimi makenizma, yari spor. Istedigim her kriteri karsililiyor.
Amma emin olamiyorum, nedenleri :
1) vc ve temsil ettigi iddia edilebilecek malta sovalyeleri tum felsefi alt yapisini turk dusmanligi uzerine kurulmus. Cok milliyetci olmasam bile, o sembolu ustumde tasimak zor gelebili.
2) uretimde kalkan yada yakin zamanda kalkacak bir model
3) ikinci eli hic tutmayan bir model. Marka degeri cok yuksek olmasina ragmen overseas tam vc olarak gorulmuyor.
Sizlerin gorusleri nelerdir?
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir
|