Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
Orient Star Retro aldım hocam. İyi gidiyor gibiyiz şimdilik. Acemisi olmama rağmen +10 sn bi sapma tespit ettim bir gün boyunca. Bunu netleştirmek için kaç gün ölçüm yapmam gerekiyor bilmiyorum. Mekanizma ham 0 km olduğu için üstelik biraz kurcaladım kurma kolunu saat tarih ayarını felan bunun etkisi oldu mu bilmiyorum. İlerde daha iyi değerler elde edeceğimi düşünüyorum.
tissot visodate koleksiyonumda günlük sapması +16 sn. her türlü şartlarda soguk ve sıcak havada,kolda durma şeklinde değişmiyor.yeni almış olduğum orient mako günlük sapması +10 sn. sabah 8 den akşam 22 ye kadar kolumda gece kolumdan çıkarıp kurma kolu yukarı gelecek şekilde bıraktığımda -8 sn civarı geri gidiyor buda günlük sapmayı 2 sn civarına indiriyor. orient starda iyi seçim
"Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder."
ya in house makine kavramı bir tek saat camiasında nedense kalitenin sembolü gibi abartılıyor. madem konu arabalardan açıldı şöyle bişey ekleyim. bugün alman arabaları dediğimizde hepimiz hatta bütün dünyanın aklına ne gelir ? güvenli sağlam konforlu tasarım harikası mükemmel servis hizmeti vs.vs... peki alman arabaları denince her alman arabasının kendine ait motoru var mıdır ? diğer bir deyişle in house dediğiniz olay ? hayır yoktur. mesela audi volksvogen hatta yerine göre porsche aynı motoru kullabilir. şimdi biri çıkıp bana şunu diyecek ya hocam o markalar zaten aynı markanın bünyesinde. iyi ya işte saatler de böyle. en nihayetinde swacht grup bünyesinde temel seviye orta seviye ve üst seviye saatler var bunların mekanizmaları aynı üretiliyor. aralarında segment farkı var sadece. peki hocam patek nedir ? patek rols roys dur onun sınıfı segmenti ayrıdır. yani diyeceğim o ki konu biraz uzadı lakin ; alman arabaları dünya da ne ise isviçre saatleri de saat de o dur. in house gayri in house cart curt bence avuntudur. malzeme işçilik kalitesi mekanizma tutarlılık servis hizmeti algı vs. bunlarda genel anlamda konuşuyorum isviçre saat endüstrisi bir kaç tık öndedir. bunu dünya kabul etmiştir. asya saat endüstrisinin en temel sloganı dünyaya ucuz ve kaliteli saat satmaktır. bundada başarılıdır. klasman farkı budur. kulvarları farklıdır. diğeri diğerini küçültmez yada değersizleştirmez.
Her zaman doğruyu söyle, ama her zaman her doğruyu değil.