TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Audemars Piguet? Neden?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Audemars Piguet? Neden?

Mesaj BarisFB » 01 Ara 2015, 22:28

Bence ilk olarak 15400 elenir...41mm royal oak'Ların bircok kisi gibi oranlarının yanlış oldugunu düşünüyorum. Aslında 41mm rakamsal olarak çok büyük değil - yani jumbonun oranlarını ve açılarını aynı tutup sadece biraz büyüğünü yapsalardı çok farklı olurdu ama kola oturması için lugların daha dik olması ve bu yüzden de kadranın genişliği beni çok rahatsız ediyor. herhalde 20 kere koluma takmısımdır, alıp almamak arasında da çok gidip geldim ama şunu da belirteyim ki kadranının tapisserie deseni de biraz garip duruyor 15400'ün. Jumbo'daki petit tapisserie çok daha şık dururken 15400'ün tapisserie deseni - özellikle siyah kadranının - biraz daha mat. Hatta 26320 (41mm chrono) siyah kadran ile 15400 siyah kadran arasında bile fark var. Bir türlü ısınamadım :(

39mm Chrono çok sevdigim bir saat. Bu renk kombinasyonunu sevmiyorum mavi turucu beyaz biraz formula 1 takımı için üretilemiş serilere benziyor ama panda kadranlı 39mm chrono olsa tartışmadan onu seçerdim.

Offshore kullanım alanı olarak çok geniş bir saat - bendeki safariyi kaç kere satmayı düşündüm ama bir türlü gönlüm elvermedi. Tekrar alsam yine Safari alırdım...Safari olmazsa Navy.
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj afl » 01 Ara 2015, 22:36

Clk Navy :champ:
BarisFB yorumlarinizi yenidan görmek güzel :champ: Bu kadar arayı açmayın.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Cct » 02 Ara 2015, 01:08

Bende Bg17 gibi seçeneklerden çıkmadan cevap vermek istiyorum.

15400'ü bir kaç kere denedim fakat bu tip saatlerle aramda bir bağ kuramıyorum, olmuyor. Bence oranlarında sorun yok. Bence diyorum çünkü benim oranlarım malum, bende güzel durdu :D

Jumbo bence daha güzel ama Jaguar XK gibi. Spor görünüyor ama değil. Boyutları müsade etmiyor. Ceketsiz takılamaz gibi geliyor. 15400 kağıt üzerinde ufak görünen boyut artışıyla daha geniş ve rahat bir kullanım sunuyor.

Hiç Royak Oak Chronograph denemediğim için bu seçenek hakkında yorumda bulunmak istemiyorum.

Royal Oak Offshore hakkında konuşacak olursam..

Eski kasada bu kombinasyon en beğendiğim, yeni Panda dial bu kadar etkileyici değil (zaten tam panda da değil) lakin bu fiyat aralığındaki bir saat için bazı kritik hataları var.

-Eğer bileğinizin yapısı uygun değilse klips can acıtacak kadar rahatsız.

-Rubber tepe ve pusherlar eriyor. Titiz ve temiz kullanımda bu sorun minimize edilecektir fakat benim gördüğüm bir çok ROO'un tepesi erimekten ufalmıştı. Ayrıca pusherlarda da bir süre sonra parlama başlıyor ve sürekli kirliymiş gibi bir görüntü oluşuyor.

Yeni kasada bu sorunların birçoğu bertaraf edilmiş.

-Seramik tepe ve pusherlar hem görüntü hemde dayanıklılık olarak eskisinden fersah fersah ötede.

-Kasada yapılan bazı ufak değişiklikler saatin bilekte daha ufak ve dengeli durmasını sağlamış.

-O lanet klips gitmiş ve yerine bildiğimiz toka gelmiş, çok çok daha rahat.

-Sapphire caseback var. O rotoru bir zahmet saklamasınlar zaten.

Bence yeni kasa Safari muazzam bir model olmuş. Hal böyle olunca fiyatınıda muazzam şekilde arttırmışlar. Birde sıfır veya çok temiz alınacaksa eski kasa Safari'ye rubber kayışın çok yakıştığını düşünüyorum. (İlla çıkıntılık yapacağım)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bg17 » 02 Ara 2015, 01:52

Can senin oranlarda... Neyse :lol:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj cagatay10 » 02 Ara 2015, 17:25

Simdi, birinciyi geciyorum. Hic gormedim, denemedim, kadrandaki renk kombinasyonunu da pek sevmedim. 15400'u kullandim, hala da kullaniyorum. Burada hemen herkes cok buyuk diyor ama bana hic oyle gelmiyor. Belki ben de iri yari bir adam oldugumdandir, bilemiyorum. ROO'yu kullandim ama celik bilezikli Navy versiyonuydu. Sanirim benim en buyuk hayal kirikligi yasadigim saat olmustur. Bu kadar yuksek beklentilerle, olup biterek aldigim ama her takisimda allahim neden icime sinemedi bu saat bir turlu dedirten baska bir saat yoktur sanirim. Zaten ilk firsatta da sattim gitti. Neden oyle hissettirdi, cunku bence inanilmaz rahatsiz bir saat. 48 mm.lik Panerailer, Hublotlar gecti elimden ama bu saat kadar kolumda kulce tasiyormusum hissiyati yaratan bir saat olmadi. Ayrica bir de bence ROO'lar biraz fotograf guzeli. Bunu 15400'un ya da 15202'nin yanina koydugunuzda cok daha net anliyorsunuz. Eni konu cok daha tosuncuk bir saat olmasina ragmen, inanilmaz sonuk kaliyor diger iki alternatifin yaninda. Ben 15202 ile Nautilus arasinda Nautilus'u sectigim icin ve RO kasasini da cok sevdigim icin 15400 almistim ve tercihimden cok memnunum. Bu arada siyah kadran yerine, beyaz kadran olan versiyon daha basarili bence.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj archer75 » 02 Ara 2015, 17:45

Offshore havasında bir RO Chrono'ya ne dersiniz? Milano limited edition

Resim
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Bg17 » 02 Ara 2015, 23:52

AP nin uretim hatalarini, ve renk denemelerini limited edition diye sattigindan supheleniyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 03 Ara 2015, 20:50

Bg17 yazdı:AP nin uretim hatalarini, ve renk denemelerini limited edition diye sattigindan supheleniyorum.

[emoji1][emoji1]
Birde bu var Queen Elizabeth 2

Resim
Kullanıcı avatarı
archer75

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners