TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Rolex İçin Hangi Model?

Date Just
9
10%
Day Date
3
3%
Daytona
11
12%
Deepsea
3
3%
Explorer
1
1%
GMT Master
12
13%
Milgauss
15
16%
Submariner
31
34%
Yachtmaster
7
8%

Toplam oy : 92

Re: Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Mesaj Double0Se7en » 24 Şub 2010, 17:10

Açıkçası şunu söyleyim,saatler benim için aslında bir alet..O yüzden işime uygun saatler seçmeye çalışıyorum..Bunlar da GMT özelliği olan saatler..Olsaydı GMT MASTERIIyi düşünmeden alıcaktım..O yüzden bu konuda benim tavsiyem GMT MASTERII..Zaten şu anda Rolex serisinde ondan daha güzel ve fonksiyonel bir saat daha ne yazık ki yok...Daytona mı? Evet güzel ama bana tarih lazım,4. kol lazım...O yüzden GMT MASTERII... ExplorerII mi? O da çok güzel taktıkça sevmeye başladım..
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Clk » 24 Şub 2010, 17:17

@Lukas

Genellikle kitalar bazinda fiyatlar üc asagi 5 yukari aynidir. Mesela Avrupa kitasinda ki liste fiyati (vergiler nedeni ile kücük farkliliklar gösterse de) bir GMT Master II (116710 LN) icin 5350 Eurodur.

Bu liste fiyati Asyada baska Amerikada baskadir. Bilmedigim icin yazamayacagim. 007 arkadasimizin almis oldugu ortam ise tamamen farkli Tax Free, kart indirimi (bu saticiyi baglayan birsey) ve normal indirimin üzerine zaten Asyada düsük olan fiyatlarda eklenince ortaya ciddi fiyat farklari cikiyor.

Dark'in vermis oldugu örnekler icin yazmis oldugum fiyatlar ikinci el ile baslayan ve sifir fiyati ile biten aralik.

Avrupada hemen hemen her ülkede Submariner 4500 (4650 Almanya icin) Euro civari fiyat ile satilir. Milgauss 5000 (5060 Almanya icin) ve GMT II 5300 Euro (5350 Euro Almanya). Ilk resimdeki GMT II icin vermis oldugum fiyatlar ikinci el fiyatlari cünkü saatin yenisi yok.

@Dark

Son paragrafta resmini yüklemis oldugum modellerin fiyatlarini yazdim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 24 Şub 2010, 17:34

Bond işin aslı ilk saati yeni aldım bildiğin gibi.
Mekanik saat yeni saatler alma arzusunu ateşledi tabi ama malum cebimizi de düşünmek lazım.
Dolayısıyla benim ikinci saati almam Basel 2011'e denk gelir:)
Bu sene para biriktirip seneye almak istiyorum kısmet olursa.
clk ve 007'nin yeni Rolex'leri 2. saat seçimini Rolex'ten yana yapmamda etkili oldu.
Doğru seçim mi bilemiyorum.
Benim gibi Rolex almayı düşünen ve fazla bilgisi olmayan arkadaşlara da yardımcı olur düşüncesiyle konuyu açtım.
Niyetim almak istediğim saati erken belirleyip,kendimi ve bütçemi ona göre hazırlamak:)
Milgauss,Submariner ve GMT öne çıkan saatler.
GMT özelliği benim için de pek önemli değil.
Dolayısıyla benzer havadaki Submariner daha cazip.
Gönderdiğin resim çok hoş mesela.
Milgauss'lar da hoş.
Tag'da olduğu gibi model/fiyat dengesi de seçimde etkili olacak.
Her zaman olduğu gibi tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj darknight » 24 Şub 2010, 18:01

Milgauss'un Submariner'den pahalı olmasına şaşırdım.
Öyleyse en mantıklısı yeni Submariner'i beklemek.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Clk » 24 Şub 2010, 18:05

Bence bos bir gününde tak koluna Tag'ini :) git bir Rolex bayiine. Tüm bu modelleri incele. Belki sana hic te cekici gelmeyecek!!!!

Dolayisi ile önce senin karar vermen lazim. Aldigin ürün cin mali birsey degil ki yanlis yapasin :) Bu klasmanda ki hangi saati alirsan al icin rahat olsun aynen Tag gibi....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 24 Şub 2010, 18:28

clk yazdı:Bence bos bir gününde tak koluna Tag'ini :) git bir Rolex bayiine. Tüm bu modelleri incele. Belki sana hic te cekici gelmeyecek!!!!

Dolayisi ile önce senin karar vermen lazim. Aldigin ürün cin mali birsey degil ki yanlis yapasin :) Bu klasmanda ki hangi saati alirsan al icin rahat olsun aynen Tag gibi....

Kıyaslama gerçekten çok faydalı bir yöntem olur.2 koluna takıp görmek farklı düşünmeye neden olabilir bence de :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Double0Se7en » 24 Şub 2010, 18:33

CLK'nın dediği gibi gidin deneyin..Rolex bana ta ki 2009un ekimine kadar acaip derece itici geliyordu..Sonra Time dergisinin her sayısının ilk sayfası Rolex reklamına ayrılmış olduğunu farkettim..Sonra detaylı tarihi inceleme yaptım..Gittim denedim..Arkadaşımın Sub'ını inceledim..Ve 2 ay içinde inanılmaz derecede ısındım..yani sevmezken birden bir tutku olabiliyor..ve gerçekten de çok farklı..Çok gösterişli olmayan ama detayda ince işçilik olan saatler rolexler..Başka marka almayı düşünmüyorum bundan sonra..Alsam da içime sinmez..Graham chronofighterım vardı satmıştım belki yine birtane alabilirim..ama başka bir marka düşünmüyorum..Neyse konuyu çok dağıttım..Kısacası tavsiyem gidin bir GMT MASTER II SS alın ve bir ömür severek huzurla takın...
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj nickynick » 25 Şub 2010, 02:00

Bu arada, ilk yükledigin resim var ya darknight, hani eski Milgauss, Watchtime dergisinin eski sayılarından birinde karşılaştım. Antiquorum reklam vermiş, müzayedede 60-90 bin dolar arasında alıcı bulması bekleniyor diye :)

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 139 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners