Benim fikrim b繹yle bir koleksiyonda AP Jumbo kesinlikle olmal覺. nceleri mesajlar覺mda da AP 15400 neden olmas覺n diye ak覺l 癟elmeye 癟al覺覺yordum fakat k覺sa s羹re de olsa kullan覺nca 15400'羹n 15202 ye g繹re ger癟ekten bir g繹mlek daha aa覺da olduuna kanaat getirdim.

15202'nin bilekte k羹癟羹k durduuna ise kesinlikle kat覺lm覺yorum. 羹nk羹 kasa yap覺s覺 itibar覺 ile zaten Bezelin bilek kal覺nl覺覺ndan daha k羹癟羹k olmas覺 ve luglar覺n bittii yerde bilein bitmesi gerekiyor. AP Jumboya ROC gibi deil Reverso gibi bak覺lmal覺 dersem daha anla覺l覺r olabilir. Safkan dress watch diyemesem bile yine de klasik bir saat. Ayr覺ca bilezikli saat ihtiyac覺 s繹z konusu olunca bence gelmi ge癟mi en g羹zel bileziklerden biri bu koleksiyonda yer bulmazsa g繹zlerim a癟覺k giderim.

Lange konusuna gelirsek, kalitesini tart覺mak kesinlikle haddimiz d覺覺 olsa da kullan覺m s羹resi ve amac覺na bak覺l覺rsa Nautilus bu koleksiyonda olduu s羹rece Lange fazlal覺k olur gibime geliyor. 覺k bir davet i癟in Lange 癟ok uygun evet, ancak o zaman Nautilus ne zaman kullan覺lacak? Kot ile tak覺lacak alternatifler zaten mevcutken Lange de tak覺m elbise ile kullan覺l覺nca Nautilus tamamen kullan覺m d覺覺 kal覺r gibime geliyor.
Son alternatifim ise daha marjinal olacak ancak senin seveceini d羹羹nd羹羹m i癟in s繹ylemeden duramam; F.P.Journe
Butik ve yeni say覺labilecek bir marka olmas覺na ramen hem 繹zg羹n hem de saat d羹nyas覺nda hemen herkesin sayg覺s覺n覺 癟oktan kazanm覺 bir marka. Ayr覺ca tarz olarak da kot ile de ceket ile de rahatl覺kla kullan覺labilecek bir saat. Koleksiyondaki favorilerimden olsa da Reverso'nun yerini de gayet g羹zel doldurabileceinden, marjinal 繹nerim u ekilde: Reverso gitsin, F.P.Journe Tantalum Bleu ve AP Jumbo gelsin. Lange b羹t癟esine iki saat de ikinci el bulunup rahat癟a al覺nabilir, Reverso'yu da bana hediye edersin

Alt覺n saat gerekiyorsa Reverso+AP safari feda edilip, FPJ Octa ve AP Jumbo al覺nabilir.
ALS koleksiyona dahil olur da AP Jumbo d覺ar覺da kal覺rsa ciddi bir eksiklik olaca覺n覺 d羹羹n羹yorum. O nedenle senaryolar bence "AP Jumbo+?????" eklinde olmal覺. Koleksiyondan bir ka癟 par癟a ile vedala覺p soru iaretleri ikinci el ALS 1815 Up&Down ile de tabii ki dolabilir. Ancak s覺f覺r覺 i癟in o soru iaretlerinin dolar iareti olmas覺 gerekir.