Gecmiste 16610 (eski kasa Sub Date) kullanmistim uzun sure, ama aklim hep 16600 sea dweller'da idi. Sonra 16610 gitti, yerini doldurmak icin 114060 arayisina gectim. Tam o sirada karsima cok temiz bir 16600 cikti ve hic dusunmeden dugmeye bastim. Simdi kendisiyle mutlu mesut yasiyoruz.
16600'u tercih sebeplerime gelince, gercekten ozel bir saat, Sub'a gore cok daha az bulunuyor, tarih penceresi olmasina ragmen son donemde gozumu yoran bubble yok camda. Son derece retro bir goruntusu var. Ve cok tok, saglam bir hissiyati var.
16600 ve 114060'i koluma taktigimda elbette 114060 cok daha zengin duruyor, yeni bezel ve bilezik tokasi asla yadsinamaz upgrade'ler. Ancak yeni seramik sub'larin hemen hepsinde "gicir gicir" durma hikayesi var. Bu suna benziyor, beyaz bir spor ayakkabi aliyorsunuz, koyu mavi kotun altina giyince hemen bagirmaya basliyor, oysa ki hafif tozlu emektar eski spor ayakkabinizda boyle bir durum yok. Kisacasi 16600 oyle ben buradayim diye bagirmiyor, sahibine ve etrafindakilere "bakmayin oyle eski durduguma, tek nefeste 1220m derine dalabilen ihtiyar delikanliyim diyor".