TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj BarisFB » 13 May 2014, 21:11

Muhendis yazdı:Genel olarak oneriler Blancpain, IWC ve JLC markalarına bakmam sanırım.
IWC'yi incelediğimde iki model gozume çarptı. IWC Portugese Chronograph IW371447 ve IWC Portugese Automatic IW500109. Bu iki model arasındaki farklar nelerdir? Sizce hangisi seçilmeli?

JLC'de hangi modele bakmalıyım? Butceme uyan modelleri hangileridir?

Yukarıda belirttiğim Blancpain ise şu ana kadarki en beğendiğim model.

Onun dışında AP her ne kadar butcemi aşsa da onu da canlı görmeden elemeyeceğim.

Onerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bahsettiğiniz IWC'ler açısından Portugese Chronograph bildiğim kadarıyla in-house değil ETA mekanizma kullanıyor o yüzden fiyatı da daha uygundur. Portugese Automatic ise in-house kalibre kullanıyor ve bence her açıdan çok çok daha üstün bir saat. Bence IWC'nin kült modeli. Hem spor hem de takım elbiseyle kullanabileceğiniz bir saat.

JLC mekanizma konusunda PP / VC / AP liginde hatta kimilerine göre onlardan bile üstün...AP'nin Royal Oak'larında kullanılan movement aslında JLC movement ve bu movement'ı kullanma lisansı AP'de. JLC o yüzden uzmanlığını bence saat üretmektense kalibre üretmekte kanıtlamış bir marka.

Konu JLC ise ben reverso / master ultra thin / duometre dışında birşey olmaz diyorum ama eğer Fifty Fathoms'u beğendiyseniz JLC Master Compressor Chronograph 2'yi çok beğenirsiniz diye düşünüyorum. Bence Fifty Fathoms'a tercih edilmesi gereken bir saat. USD9,000 civarında olması lazım

Resim
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj serdarfb » 13 May 2014, 22:09

Beyler adam Mühendis. ;)

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj cavro » 13 May 2014, 22:38

bende mezun oluyorum :champ:
bakalım kendime mezuniyet hediyesi olarak seiko 5'i yaptırırım belki :D
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj Greyfurt » 13 May 2014, 23:11

bence en uygunu omega ve panerai modellerine göz gezdirmeniz.
Kullanıcı avatarı
Greyfurt

Mesaj drk » 13 May 2014, 23:14

Bütçe güzel, durum güzel, ben de birkaç bir şey yazayım :)

Öncelikle asla satmayacağım diye düşünme. Gün olur şimdi ayılıp bayıldığın saat gözüne çirkin gelir. Az paralardan bahsetmiyoruz, satarsın başka saat için bütçe hazırlarsın. Olmaz deme oluyor :) Ancak yine de tavsiye ederken 2. el değerini göz önünde bulundurmayacağım. 23 yaşın gerekliliği gibi bir duruma inanmıyorum. Bu daha çok senin tarzınla alakalı. Kişilik, karakter, giyim vs. Maddi imkanın elveriyorsa beğendikten sonra aşırı şık bir patek de takılır, casio g-shock da. Yani önümüzde hiçbir engel yok :thumbup:

Audemars Piguet'in RO ve ROO modellerine mutlaka bakmalısın. RO'da biraz artırımla bütçene uyan kısım 15400. Siyah, beyaz veya mavi kadran seçimi sana kalmış. İşçilik, mekanizma, marka prestiji vs efsanedir. Eğer bileziği bileğine tam oturtmak istersen sorun yaşayabilirsin, hassas ayarı yok. İkonik bir tasarımdır, yıllardır piyasada, bir yere gideceği de yok. Diğer seçenek de biraz daha pahalı ama ROO Diver. En ucuz ROO ama bence en güzel ve kullanışlı olanı. Bu ikisini kolunda denedikten sonra diğer birçok saat kalite ve işçilik olarak yavan gelecek, şimdiden uyarayım.

Resim

Blancpain'in adı geçmiş. Bathyscape Chronograph'ı fotoğraflardan çok beğendiğim. Daha tanıtılalı 1 ay bile olmadığı için satışa sunulmadı ancak yakınlarda bulunabilir. Liste fiyatı yüksek olsa da normal bayilerden anormal indirimlerle satılıyor. Bütçe sınırlarına yaklaşabilir hatta girebilir bile. Yine, kalite, işçilik, mekanizma harikadır ama marka bilinilirliği ülkemizde yok denecek kadar az. Kendin için al ve mutlu mesut yaşa tarzında bir saat. Aklımdaki tek endişe acaba ilerde sıkılır mısın ihtimali. Satarken sırf zarar, ziyan. Bu arada normal fifty fathoms için de tün bu söylediklerim geçerli. Mutlaka incelenmeli.

Resim

Resim

IWC'de seçenek çok. Genel olarak bütün modellere göz gezdirilmeli. Özellikle Pilot ve Portuguese. Jaeger de aynı şekilde. Direk şu model diyemiyorum çünkü belirtilen fiyat sınırında birçok saat mevcut. Rolex özellikle dememe zaten gerek yok. Submariner olmazsa başka bir rolex de genellikle çoğu zaman doğru tercih olacaktır. Bahsi geçen diğer markalar, Ulysse Nardin, Tag Heuer, Zenith, Omega, Panerai hepsi elbette gayet kaliteli ve kullanması zevkli saatler üretiyor. Bunlara ilave olarak Breitling belki eklebilir. Hepsi farklı tarz ve tasarımda. Önce senin seçeneklerini azaltman gerekiyor.

Şimdi asıl yapılması gereken bütün marka ve modellere şöyle bir göz atmak. Beğendiğin modeller hakkında ilave bilgi ve görüş toplamak. Topluca bakmak için şu adresi kullanabilirsin. :arrow: http://www.luxurybazaar.com/class/classid_1_Watches.html
İşin en eğlenceli kısmı saate karar verme aşaması, tadını çıkar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj necati » 13 May 2014, 23:18

Blancpain fifty fathoms flyback chronograph. Siyahı ve mavisi var. Fotosunu yükleyemedim. Çok güzel bir saat.

Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Eskimemur » 14 May 2014, 00:00

Rolex tercih etmediginizi soylemissiniz fakat 10000 dolar civarinda alinabilecek tek saat celik rolex daytona.. benim tercihim beyaz kadran gerisi küllem zarar... celik sublar 7-8 bin dolar seviyesinde.. veya ustune biraz sıkıp ap royal oak 15400 e gecilebilir...spotta 13000 dolar seviyesinde... tercihim siyah veya mavi kadran fakat mavi butik modeli oldugu icin spota zor dusuyor fiyatida biraz daha pahaliya geliyor sanirim
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Bg17 » 14 May 2014, 00:19

Bende kendi siralamami yapiyim, bu saatlerin bir kisminin sahibi oldum, bir kismini sadece denedim. Fiyattan bagimsiz olarak yaziyorin, butcenin az ustune cikiyor olabilirim.

-Jaeger le coultre master compressor navy seals : hem spor, hemde de oldukca kaliteli bir saat.

- Audemar Piguet royal oak offshore diver : bulunabilecek en iyi diver olabilir

- rolex gmt master ii black blue dial (batman) kesinlikle cok hos bir saat

- rolex daytona celik beyaz yada siyah kadran

Tabi en onemlisi kolda nasil durdugu ve nasil hissettirdigi. Resimden cok guzel gelen bir saat kolda deneyince cok iyi hissettirmeyebiliyor.

Bir de saat secerken ince tarz belirlemek faydali olabilir. Diver, pilot yada dress watch gibi. Ben genelde diverlari severim.

Iwc portekiz ile jlc master compressor karsilastirmak cok mantikli degil, kendim bu hatayi cok yaptigim icin tecrube paylasmak isterim. Dress watchlar cok guzel durabiliyor fakat kot tshirt yada sort giyimine cok uygun olmayabiliyor. Yazin deri kayis rahatsiz edebiliyor vs vs.

Bir dr sade kadran mi seversiniz, chronograph ozellik lazim mi, yada ne tarz ozelliktrn hoslanirsiniz? Bunun gibi kriterlrer secimde belirleyici olabilir.

Arastirma kismini da munkun oldugunca uzun tutun, en keyifli kismi bu kisim...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners