Muhendis yazdı:Genel olarak oneriler Blancpain, IWC ve JLC markalarına bakmam sanırım.
IWC'yi incelediğimde iki model gozume çarptı. IWC Portugese Chronograph IW371447 ve IWC Portugese Automatic IW500109. Bu iki model arasındaki farklar nelerdir? Sizce hangisi seçilmeli?
JLC'de hangi modele bakmalıyım? Butceme uyan modelleri hangileridir?
Yukarıda belirttiğim Blancpain ise şu ana kadarki en beğendiğim model.
Onun dışında AP her ne kadar butcemi aşsa da onu da canlı görmeden elemeyeceğim.
Onerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bahsettiğiniz IWC'ler açısından Portugese Chronograph bildiğim kadarıyla in-house değil ETA mekanizma kullanıyor o yüzden fiyatı da daha uygundur. Portugese Automatic ise in-house kalibre kullanıyor ve bence her açıdan çok çok daha üstün bir saat. Bence IWC'nin kült modeli. Hem spor hem de takım elbiseyle kullanabileceğiniz bir saat.
JLC mekanizma konusunda PP / VC / AP liginde hatta kimilerine göre onlardan bile üstün...AP'nin Royal Oak'larında kullanılan movement aslında JLC movement ve bu movement'ı kullanma lisansı AP'de. JLC o yüzden uzmanlığını bence saat üretmektense kalibre üretmekte kanıtlamış bir marka.
Konu JLC ise ben reverso / master ultra thin / duometre dışında birşey olmaz diyorum ama eğer Fifty Fathoms'u beğendiyseniz JLC Master Compressor Chronograph 2'yi çok beğenirsiniz diye düşünüyorum. Bence Fifty Fathoms'a tercih edilmesi gereken bir saat. USD9,000 civarında olması lazım