TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Ingenieur 3239 vs Omega Aqua Terra Golf Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seçiminiz?

IWC Ingenieur 3239
28
39%
Omega Aqua Terra Golf
44
61%

Toplam oy : 72

Re: IWC Ingenieur 3239 vs Omega Aqua Terra Golf Seçim Öneris

Mesaj espinosa » 23 May 2013, 01:50

ikiside içime sinmedi benim ancak 2 si arasından omegaya verdim oyu. ama sub konusunda katılıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj vmetin » 23 May 2013, 08:29

Bence IWC daha güzel. Bileziğinin onegadan daha kaliteli olacağını varsayıyorum. Daha önce incelediğim eski kasa 3227 ve big ingenieurdan yola çıkarak. Clk daha önce pam005 için demiş ti ki içinde isterse çöp olsun saat neticede Panerai, ha bu arada içindeki makina da sağlamlık ve güvenirliliği ispatlanmış bir makina.
Allah muhafaza inhouse makina garanti dışında bozulsun o zaman servis ücretini görürsünüz.

Nasıl araba demek sadece motor demek değilse, saat te sadece kalibre değil. Tasarım, malzeme, işçilik ve marka da çok önemli.

Ben şahsen bu aquaterra ları kişiliksiz buluyorum.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj serdarfb » 23 May 2013, 08:56

SeRxx yazdı:Abi saati canlı incelemedim ama şöyle izah edeyim; Chronometer Grade bile olmayan 2892/A2 -ki bazı kaynaklarda 2892/A2 klonu Sellita SW300 diye geçiyor- mekanizma koyup Ingenieur'un geçmişini kullanıp ortaya bir saat çıkarmışlar eyvallah ama üzerine 5800€ fiyat yazmak da neyin nesi anlamış değilim. Yani saati girip mağazada incelemem için bana hiçbir şey sunmamışlar, takdir edersin ki saati almadan önce bize bir kıvılcım gerek ;) ama oraya geldiğimde gider deneriz haberimiz yokmuş gibi fotoğraf da çekeriz sonra hadi eyvallah deriz :D

SerdarFB yazdı:Bir diğer önemli özelliğide bu incelikte bir saat olmasına rağmen içinde manyetik alanlardan etkilenmesini önleyecek metal kafesle donatılmış. :thumbup:

Ingenieur 3239'un önceki modellere göre Anti-Magnetic koruması %50 azalmış durumda :thumbup:

Özet olarak olarak Ingenieur yerine üzerine 1,5-2k TL ekleyip No Date almak kesinlikle daha mantıklı ;) :thumbup:

seRxx :thumbup: Gel kardeş deneyelim. Sonra da kutu açılışını yaparız muhtemelen. :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj onuratamer » 23 May 2013, 09:01

Ben son nesil bir A.T 8500 cal sahibi olarak bu 2 saat arasinda IWC'ye oy verdim. Neden derseniz, AT'ye brushed bilezik daha cok yakisiyor. Orta baklalar polished oldugu zaman saat spor goruntusunu bayagi kaybedip takim elbise saatine donuyor. Diger yandan kadranin tam siyah olusu, en guzel ozelligi olan cizgili yapisini bogarak yok ediyor. Ha beyaz kadranli veya gri kadranli olanlar guzel. Hatta Captain's watch serisi de farkli ve guzel renk detaylarina sahip (orta baklalar polished olsa bile) Kisacasi karsilastirmada bahsettigim 3 AT'den biri olsa oyum AT'ye giderdi.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj fsinan » 23 May 2013, 09:29

Forum literatüründe Omega hakkında yazılanların %90'ı olumsuz iken gidip de IWC'nin karşısına Omega koymak insafsızlık bence... :D

Ama bence de burada 3239, ama beyaz dial ve altın kol ve indislerle çok güzel.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj razz » 23 May 2013, 09:36

Kesinlikle IWC Ingenieur 3239 .. 8-) Her iki saati de ( Omega için farklı kadran rengi ) incelemiş biri olarak IWC'nin verdiği kalite hissi, ağırlığını mükemmel dengeleyen bilezik dizaynı ve kadran derinliğini çok başarılı bulmuştum.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj buTa » 23 May 2013, 10:45

Fikir ve yorumlarınız icin cok teşekkür ederim. :thumbup: Yorumlarda IWC onde olsada ankette başa baş bir mücadele görülmekte. :D Bu iki saati karşılaştırma nedenim, Serdar'ın da belirttiği gibi yurt disından IWC'nin daha uygun fiyatli alınması sonucu fiyatının Omega ile yakın olma olasılığı. Belirtmiş oldugum fiyat aralığında kafamda bu 2 alternatif var. (6500-8000 TL ). 10 bin üzeri daha farklı alternatifler olacaktır .
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj mlm » 23 May 2013, 11:54

Her iki saati de sadece fotoğraflardan tanıyorum, görmüşlüğüm, bileğimde denemişliğim yok. Bu sebeple görüşüm çok muteber olmayacak ama başlık BuTa'nın başlığı. Bir şeyler yazmam gerek :D
Aqua Terra'yı çok beğenmeme rağmen iş alma noktasına geldiğinde sanırım ben de kararımı yine çok ilgimi çeken ve tasarım olarak beğendiğim IWC'yi alma yönünde verirdim.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners