TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Canlı Canlı Takınca İşler Değişiyor... Omega SM Fikirleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Canlı Canlı Takınca İşler Değişiyor... Omega SM Fikirler

Mesaj razz » 11 Ara 2012, 11:19

Omega SMP300 "Bond" açık ara en sevdiğim ( belki de tek sevdiğim ) Omega'dır.. 8-)
1998'de çıkan ilk modelinde mavi ve dalga desenli kadran kullanılmıştı.. Haliyle hem klasik modele sadık kalmak adına hem de optik olarak daha başarılı bulduğum için ben bu modelde tercih edilecek kadran tipinin mavi olması gerektiğini düşünüyorum.. Bu arada Bond'un bileziği şimdiye kadar gördüğüm çelik bilezikler içerisinde hem optik hem de teknik açıdan en beğendiğim bileziklerden biridir.. Özellikle konfor ve klips dizaynı açısından bence zamanının ötesinde diyebileceğim nispette başarılı bir bileziktir.. Bunun yanında Bond diye adlandırılan SMP300 serisinin de bir nevi sembolü haline gelmiştir.. Bahsi geçen model SpeedMaster'da kullanılan ve daha az ve daha kalın bileşenler içeren bilezik ile de alınabilir diye biliyorum ancak asla tercih etmeyeceğim bir revizyon olur benim adıma..

PO farklı bir mevzu.. "kadranında Arabic indeks bulunan dalgıç saati" mevzusunda bir rahatsızlık yoksa bence tercih edilebilir ama kendi adıma -özellikle SMP300 Bond karşısında- No Go..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj fsinan » 11 Ara 2012, 11:32

Razz yazdı:Omega SMP300 "Bond" açık ara en sevdiğim ( belki de tek sevdiğim ) Omega'dır.. 8-)
1998'de çıkan ilk modelinde mavi ve dalga desenli kadran kullanılmıştı.. Haliyle hem klasik modele sadık kalmak adına hem de optik olarak daha başarılı bulduğum için ben bu modelde tercih edilecek kadran tipinin mavi olması gerektiğini düşünüyorum.. Bu arada Bond'un bileziği şimdiye kadar gördüğüm çelik bilezikler içerisinde hem optik hem de teknik açıdan en beğendiğim bileziklerden biridir.. Özellikle konfor ve klips dizaynı açısından bence zamanının ötesinde diyebileceğim nispette başarılı bir bileziktir.. Bunun yanında Bond diye adlandırılan SMP300 serisinin de bir nevi sembolü haline gelmiştir.. Bahsi geçen model SpeedMaster'da kullanılan ve daha az ve daha kalın bileşenler içeren bilezik ile de alınabilir diye biliyorum ancak asla tercih etmeyeceğim bir revizyon olur benim adıma..

PO farklı bir mevzu.. "kadranında Arabic indeks bulunan dalgıç saati" mevzusunda bir rahatsızlık yoksa bence tercih edilebilir ama kendi adıma -özellikle SMP300 Bond karşısında- No Go..

Razz evet saatin bileziği gerçekten çok başarılı. Saatin sportif havasına klasik bir tat da katıyor, ayrıca inceleyince çok iyi yapıldığını anlıyorsun. Bir de klasik güzel oyster'den daha oynak bir bilezik, oynak derken gevşek değil ama daha rahat. Evet mavisi çok güzel, zaten ışığa göre çoğunlukla koyu bir gösterişi var.

PO modelleri özellikle turuncu olan çok başarılı ama bilekte yanında söndü doğrusu.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Baran » 11 Ara 2012, 11:36

Saat guzel ama Omegaya birtürlü ısınamadım doğrusu.İlla omega olacaksa bu guzel bir model ama bunlar benım kişisel görüşüm abi sen takıcaksın kullanıcaksın.Birde pillisi varsa onu tercih et bence abi :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj fbolukbas » 11 Ara 2012, 11:38

Mavi kadran arayışımda 300m listemde ilk sırada yer alan hem spor hem dressing kullanılabilecek bir saat.
300m'in muteşem bileziğini ayrı bir seviyorum.. Quartz olanı daha makul fiyatlarda idi. Bahsettiğim dalgalı kadran. .
Bu modeli canlı görmedim, burda ve internette bir kaç fotoğrafa rastladım. Fotoğraflardan tam anlayamadım ama dalgalı
kadrandan daha güzel görünüyor. Gece fotoğrafları ise süper. Siyah başka saatim olmasaydı kesinlike siyah tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj mlm » 11 Ara 2012, 11:42

Kadran rengi konusunda sanırım aynı kararsızlığı ben de yaşardım, ve galiba mavi kadranlı olanı alırdım. Umarım gönlüne göre olur.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Ahbob » 11 Ara 2012, 13:05

Bence açık ara en güzel iki Omega'dan biri. İki rengini de vitrinde görme şansım oldu. Mavi beni daha çok etkilemişti. Hazır elde de siyah Oris de varken Seamaster mavi olmalı bence.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj fsinan » 11 Ara 2012, 13:09

Baran yazdı:Saat guzel ama Omegaya birtürlü ısınamadım doğrusu.İlla omega olacaksa bu guzel bir model ama bunlar benım kişisel görüşüm abi sen takıcaksın kullanıcaksın.Birde pillisi varsa onu tercih et bence abi :D

Baran'ım, sen saati bileğe taktın mı hiç? Quartz meselesi başka, burada verilen para inhouse bir mekanizmaya gidiyor. ETA muadili olaydı Quartz tercih edebilirdim.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SeRxx » 11 Ara 2012, 13:16

Fsinan malesef beğendiğin modelin mekanizması in-house degil ETA 2892*-A2 tabanlı Calibre 2500 ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 140 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners