TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner ve Omega Speedmaster Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz?

Rolex Submariner 116610 LN
38
45%
Rolex Submariner 114060 LN
23
27%
Omega Speedmaster Automatic
24
28%

Toplam oy : 85

Re: Rolex Submariner X Omega Speedmaster

Mesaj PhD » 07 Ara 2012, 00:08

Bileğinde rolex güzel durmuş sadece saate baktığımda ise omega hoşuma gitti. Ben hangisini alırım dersen işimi garantiye alıp rolex alırım.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj buTa » 07 Ara 2012, 00:15

waffenss , teşekkürler.. Şimdi dikkatli baktım da ellerimden anladım, ROlex fotoları canlı çıkmış, OMega fotosu ise soluk.. :roll:
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj Hsnmrycl » 07 Ara 2012, 00:31

omega speedmasterı çok severim.
hem de epey çok.
ama sub'a yetecek bütçem olsa sub alırdım.

ayrıca şahsen tarihsiz sub'ı beğeniyor olmama rağmen tarih büyütecinin sub'ı sub yapan detaylardan olduğunu da unutmamak lazım.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj fsinan » 07 Ara 2012, 00:39

Bence Speedmaster değil, son seri sanat eseri metal-seramik bezeli ile Seamaster olmalıydı.

Benim bu saatler hakkındaki fikirlerim son birkaç ayda baya değişti. Bu ikisinden Rolex submariner ama, sözkonusu turuncu bezelli Seamaster olsa onu alırdım.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Bond » 07 Ara 2012, 00:58

Speedmaster ve Submariner: başarılı ve saat dünyasında efsane olmuş saatler :thumbup: Speedmaster'ın kavramsal ve model gamı bakımından bana göre sıkıntıları mevcut. Bunlar Speedmaster serisi içinde çok farklı fiyatlandırmada saatlerinin bulunması ve aşırı model fazlalığı. Bu bakımdan yanlış bilmiyorsam hemen hemen aynı optik yapıda ve farklı mekanik türde modellerini daha ucuza edinmek mümkün. Genel olarak dengeli ve güzel bir saat olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu fiyatlandırma ve model için tercihin zevke göre Submariner modellerinden yana kulanılmasını tavsiye ederim. Speedmaster için ise bu fiyat seviyelerinde daha özel farklı yapıdaki modellerden yana ( örnek son çıkan sarı gri bir model mevcuttu ) kullanılmasını veya standart ürüne yakın tarz için tarihine uygun olarak kurmalı kalibreli olarak orijinaline daha yakın ve nispeten daha düşük fiyatlı bir modelin seçilmesi mantıklı olabilir diyebilirim. Yaklaşık 10K TL ve az üstü bütçe için bu oylamada seçimin No Date Submariner.

Not: Speedmaster ürün gamı fiyatları hakkında yanılmış olabilirim :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 07 Ara 2012, 01:24

Ürün gamı fiyatları tespiti doğru Bond :thumbup:
3.000 küsür CHF ile 9.000 küsür CHF arasında değişiyor; tabi ben de tanılmıyorsam :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 07 Ara 2012, 01:35

Ben Speedmaster diyorum, detay işçiliği ve malzeme kalitesi birbirine yakın olsa gerek bu iki modelin, fakat görsel açıdan Speedy bence Sub'dan birkaç gömlek üstün. Speedmaster'da Lemania Chronograph mekanizma var değil mi? Hiç düşünme sevgili evidence, kap Speedy Gonzales'i.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 07 Ara 2012, 01:42

Submariner, speedmasterdan gözle görülür, elle tutulur cinsten üstün kalite olarak bence ;) Bu speedmasterda frederic piguet temelli, geçmişi biraz sorunlu bir mekanizma var. Orijinal speedmasterda lemania temelli mekanizma var ancak onun fiyatı da sıfırı ve 2. eli için bir aralar yerlerde sürünüyordu, son durumu bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners