TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Fiyat Klasmanlar覺na G繹re Tavsiye Edilen Saat Markalar覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlar覺na G繹re Tavsiye Edilen Saat Markalar覺

Mesaj An覺l » 27 Oca 2012, 00:53

Bravo 2fast4u bende nezaman biri bu konuya el atacak diye merak ediyordum. Bende 癟ok merak ediyorum dorusu pirlanta orisler i癟in gidiyorsun ve sorduun en d羹羹k modeli nakit indirimi dahil 2010 tlden bal覺yor, ayr覺ca bir longines kullan覺c覺s覺 olarak konumuyorum bu marka i癟in hi癟bir zaman deerinden 5 kuru fazla etmez ibaresini kabul etmiyorum. Birka癟tane langinesim var ve birg羹n problem yaamad覺m dorusu ama bu forumda bile dahil olmak 羹zere f.m ,v.c ve hatta rolex gibi markalarda bile g羹l羹n癟 sorunlar覺n oluabileceini g繹rebiliyoruz.
An覺l YERG

"To break the rules, you must first master them."
Kullan覺c覺 avatar覺
An覺l

Ya: 42
Kay覺t: 11 Oca 2012, 22:37

Mesaj mucadeleci » 27 Oca 2012, 01:10

serxx yazd覺:Grand Seiko'nun Grand'l覺覺n覺 g繹rmezden gelemem magneto ;)

+1 :thumbup: sevgili *Magneto 羹vey evlat muammelesini isvi癟rede 羹retilmedii i癟in yap覺yor olabilir ama isvi癟rede GS gibi bir saat veya Seiko nun bir 癟ok saatinde salad覺覺 f/p dengesinde saatler "羹retilemiyor"... Spring Drive gibi bir horology deerini mekanik olmamak ile kategori d覺覺 b覺rakarak ma癟覺 masada kazanma 癟abalar覺n覺n ard覺ndan, a覺zlar覺n覺n suyunu topluyorlar yeri geldiinde...

Not: ortal覺覺 k覺z覺t覺ray覺m biraz :)
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj karaelci » 27 Oca 2012, 10:22

Resim

Seiko' nun Ananta Chronograph modeli u an T羹rkiye' de bir maazada 8.500 TL civar覺na sat覺l覺yor. Bu b羹t癟eyle spor bir saat alacak olsam ilk tercihim Seiko olurdu. Spring Drive olmas覺 da cabas覺 :thumbup:
S繹ylesem tesiri yok, sussam g繹n羹l raz覺 deil...
Kullan覺c覺 avatar覺
karaelci

Kay覺t: 14 Ara 2011, 22:05

Mesaj karaelci » 27 Oca 2012, 13:22

襤yerinde i g羹癟 yok burada tak覺l覺yoruz :) Bende kendi b羹t癟e aral覺覺m ve kriterlerim dorultusunda bir liste 癟覺karay覺m m羹saadenizle,

0-20 TL aras覺

Resim

:lol:

20-500 TL aras覺
Seiko 5, Citizen, Orient

500-750 TL
Seiko 5 Sports (SRP027K gibi birey de olabilir), Jacques Lemans, Bulova

750-1.000 TL aras覺
Steinhart, Magrette, Jacques Lemans Geneve Serisi, Tissot

1.000-1.500 TL aras覺
Tissot, Hamilton

1.500-2.000 TL aras覺
Hamilton, Oris, Longines

2.000 TL' den yukar覺s覺n覺 yazm覺yorum, yazam覺yorum :roll: .

Yukar覺daki listeyi mekanik saatlere g繹re belirledim. Pilli saatlerde ise i deiiyor. Mekanizma olarak tart覺覺lacak pek birey olmad覺覺 i癟in tasar覺m ve i癟ilik 繹n plana 癟覺k覺yor.

500 TL alt覺 moda markalar覺 olarak,
Calvin Klein, (tasar覺mlar覺 癟ok ho, Swiss Made)
Diesel,
Fossil,
Tacs (farkl覺 tarz)

1.000 TL alt覺,
Seiko
Gc
Jacques Lemans
Casio
Citizen
Bulova (Precisionist)

gibi markalara g繹z at覺labilir.

1.000-1.500 TL aras覺,
Hamilton' 覺n klasik modelleri, Kronograf olarak split second 繹zelliiyle E.T.O modeli (H77612133) iddetle tavsiye olunur .
Tissot' un kronograf modelleri (bu aral覺kla mekanik kronograflarda mevcut)
Seiko' nun Premier serisi,

1.500-2.000 TL aras覺,
Longines, Tag Heuer, Maurice Lacroix

Burada belirtmek istediim Seiko 癟ok sevdiim bir marka ama pilli bir saat i癟in 2.000 TL g繹zden 癟覺kar覺l覺p Velatura almaktansa Tag Heuer al覺nabilir. Yine 1.800 liraya Tissot almaktansa Longines, Oris al覺nabilir (liste uzar gider...). Yurtd覺覺ndan al覺m s繹z konusu olduunda ise Seiko' nun 羹lkemizde olmayan Diver modellerine g繹z at覺lmas覺nda yarar var (ki u aralar ben 繹yle yap覺yorum :) ). Tabi fiyat aral覺klar覺 da deiir.

Umar覺m na癟izhane yard覺mc覺 olur.
S繹ylesem tesiri yok, sussam g繹n羹l raz覺 deil...
Kullan覺c覺 avatar覺
karaelci

Kay覺t: 14 Ara 2011, 22:05

Mesaj Magneto » 27 Oca 2012, 16:06

mucadeleci yazd覺:
serxx yazd覺:Grand Seiko'nun Grand'l覺覺n覺 g繹rmezden gelemem magneto ;)

+1 :thumbup: sevgili *Magneto 羹vey evlat muammelesini isvi癟rede 羹retilmedii i癟in yap覺yor olabilir ama isvi癟rede GS gibi bir saat veya Seiko nun bir 癟ok saatinde salad覺覺 f/p dengesinde saatler "羹retilemiyor"... Spring Drive gibi bir horology deerini mekanik olmamak ile kategori d覺覺 b覺rakarak ma癟覺 masada kazanma 癟abalar覺n覺n ard覺ndan, a覺zlar覺n覺n suyunu topluyorlar yeri geldiinde...

Not: ortal覺覺 k覺z覺t覺ray覺m biraz :)

yok hocam k覺z覺t覺rmazs覺n :D

Ama benim g繹nl羹m 8000TL + 羹zerini bir Japona vermez. dediiniz gibi japonlar m羹kemmel f/p 羹retiyor Ama 8000TL + bence F/P olmaktan 癟覺k覺yor. Tamamen l羹kse giriyor.

dur bakal覺m ortal覺k k覺z覺acak m覺 :lol: :lol:

ek: ayr覺ca spring drive ,bir otomatik deil yanii :D
Saat = BlancPain
Kullan覺c覺 avatar覺
Magneto

Kay覺t: 04 Oca 2011, 19:47

Mesaj mucadeleci » 27 Oca 2012, 19:22

Magneto yazd覺:yok hocam k覺z覺t覺rmazs覺n :D

Ama benim g繹nl羹m 8000TL + 羹zerini bir Japona vermez. dediiniz gibi japonlar m羹kemmel f/p 羹retiyor Ama 8000TL + bence F/P olmaktan 癟覺k覺yor. Tamamen l羹kse giriyor.

dur bakal覺m ortal覺k k覺z覺acak m覺 :lol: :lol:

ek: ayr覺ca spring drive ,bir otomatik deil yanii :D

:) tabi saat se癟imi tamam覺 ile kiisel tercihler kapsam覺nda kal覺yor. bende Seiko bu kadar hassas ve kaliteli mekanizmalar 羹retmiken bu paraya neden daha az覺n覺 alay覺m diyorum hep. 8000+ i癟in d羹羹n羹lecek saatler i癟inde benim i癟in (AP equation of time v.b. gibi ula覺lmas覺 imkans覺za yak覺n saatleri saymazsak) Rolex 1 numaradad覺r zira markan覺n prestij imaj覺na 繹dediiniz paray覺, size hakk覺 ile geri 繹d羹yor, bunun yan覺nda teknik olarak da tatminkar bir saat, sonu癟ta "adjusted to 5 positions" ama Grand Seiko da "adjusted to 6 positions and temperature" sonu癟ta C.O.S.C. standartlar覺n覺n 羹zerinde :)

ek not: tamam Spring Drive otomatik deil ama quartz da deil, "so, it is a mechanical watch" ;)
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj uzbey33 » 30 Oca 2012, 15:55

otomatik kontrol dersi alm覺 bir elektrik-elektronik m羹hendisi olarak s繹yleyebilirim ki, spring drive bildiimiz otomatik saatlerden daha fazla otomatik ad覺n覺 hakediyor. 癟羹nk羹 spring drive'da ger癟ek anlam覺yla otomatik kontrol yap覺l覺yor. saat mekanik olarak ilerlerken bu saatin zaman tutuu kuartz'la kontrol ediliyor. feed back kontrol de diyebiliriz. normal bildiimiz otomatik saatlerdeyse bir feed back kontrol yok. saat ileri ya da geri giderse biz ayarl覺yoruz, yani otomatik ayarlanm覺yor :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullan覺c覺 avatar覺
uzbey33

Ya: 45
Kay覺t: 05 ub 2010, 19:18

Mesaj Archezia » 30 Oca 2012, 17:27

O zaman spring drivelara otomatik deil de "otokontrolik" diyelim. Sonu癟ta otomatik saatler zaman tutuu kendileri kontrol ettii i癟in otomatik denmemi. Konunun tart覺覺ld覺覺n覺 hat覺rlad覺覺m bir link vereyim : http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=79&t=3452&p=41415&hilit=+spring#p36715
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullan覺c覺 avatar覺
Archezia

Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners