Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
Muhendis » 27 May 2014, 18:11
Bora71 yazdı:Yukarıda bahsettiğiniz Omega'nın metal bileziklisini kullanıyorum, hem tişörtle hem de takım elbise ile çok rahat takılıyor. Ben sizin yerinizde olsam bütçeyi ikiye böler, bir omega bir rolex alırdım. Ya yukarıdaki PO Seamaster + Rolex Datejust II ya da Submariner + Omega Aquaterra mesela. O bütçe ile bir spor saat + daha ciddi ikinci bir saat omega ve rolex olarak alınabilir

Ben de böyle bir şey düşünüyorum. Gunluk Omega, ciddi zamanlarda Rolex
-

Muhendis
-
Muhendis » 27 May 2014, 18:13
watch1907 yazdı:Rolex bence de en iyi mainstream markalardan biri...en iyi saat Rolex sonra Omega gelir demek en iyi araba Mercedes / BMW demek gibi...Koenigsegg Agera'yı, Gumpert Apollo'yu, Aston Martin One-77'ı bilen insanlar eminim Mercedes'i bilenlerden azdır ama o arabalara sahip olmanın hissiyatı çok daha farklı olacaktır.
Saatin prestiji bence etrafınızdaki kişilerin düşünceleriyle değil taktığınız zaman size hissettirdikleriyle ölçülmeli. Dediğiniz çok doğru benim de etrafımda Patek 5711'e bakıp "bu ne ya düz çelik saat" diyen ya da annual calendar'a bakıp "hangi ayda olduğunu kim unutur ki ne gerek var" diyen arkadaşlarım var. Sonuçta kimse PP Perpetual Calendar'a $100,000 üzeri bir parayı her 4 yılda bir şubat ayı sonunda ayarlamaya üşendiği için vermiyor. O saate sahip olabilmenin duygusu ve kendini ödüllendirmek için veriyor.
Sonuçta 1 milyon dolarlık Tourbillon'lu Minute Repeater'lı Monopusher Chronograph'lı Perpetual Calendar Patek'in hiç bir fonksiyonu Casio G-Shock kadar dakik çalışmayacaktır. Aynı şekilde ilk bakışta 1 milyon dolarlık 5208P ile 40,000 dolarlık 5205'yi ayırt edecek şu ülkede 1,000 kişi vardır
Sonuç olarak evet bence sizi kesmez

Ayrıca çevrenizde en iyi saat Rolex gibi bir imaj varsa daha once bahsedildiği üzere çelik Daytona veya yeni "Batman" GMT ile çok daha mutlu olacağınız kanaatindeyim.

Amacım prestij olsaydı hiç düşünmez direk Rolex'i alır keyfime bakardım zaten. Kesinlikle katılıyorum size: "Saatin prestiji bence etrafınızdaki kişilerin düşünceleriyle değil taktığınız zaman size hissettirdikleriyle ölçülmeli. "
-

Muhendis
-
Miriel » 27 May 2014, 22:15
Muhendis yazdı:Bora71 yazdı:Yukarıda bahsettiğiniz Omega'nın metal bileziklisini kullanıyorum, hem tişörtle hem de takım elbise ile çok rahat takılıyor. Ben sizin yerinizde olsam bütçeyi ikiye böler, bir omega bir rolex alırdım. Ya yukarıdaki PO Seamaster + Rolex Datejust II ya da Submariner + Omega Aquaterra mesela. O bütçe ile bir spor saat + daha ciddi ikinci bir saat omega ve rolex olarak alınabilir

Ben de böyle bir şey düşünüyorum. Gunluk Omega, ciddi zamanlarda Rolex
Yeşil Sub artı SMP..

NOBLESSE OBLIGE!
-

Miriel
-
Miriel » 08 Tem 2014, 02:18
Sonuç..?

NOBLESSE OBLIGE!
-

Miriel
-
ozman » 09 Tem 2014, 04:53
bu saatte tüm konuyu okudum ancak sonuca ulaşamadım

nasıl bitti hikayenin sonu ?
-

ozman
-
onatozer » 09 Tem 2014, 21:24
Bütçe tatilde eridi galiba

"Watch Idiot Savant"
-

onatozer
-
hakan1970 » 09 Tem 2014, 22:44
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
-

hakan1970
-
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir