TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Mesaj uhpu » 04 Tem 2016, 11:08

Bu başlık içerik,yaklaşım ve üslup olarak tam motosiklet forumu başlıklarına dönmüş.

Bence Submariner veya Gmt ( sıfırına bütçe yetiyor mu tam olarak bilmiyorum) arasında seçim yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj tekinorkun » 04 Tem 2016, 12:09

Boyle bir konuyu dikkate alip cevap verilmesi bile tsf uyelerinin ne kadar kibar ve yardimaever oldugunu gosteriyor. Ayrica butun sorularin cevabi forumun tozlu sayfalarinda mevcut.

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tekinorkun

Mesaj albus » 04 Tem 2016, 12:16

Yeni çıkan yacht master 40 serisi turkuaz saniyeli olanı ben çok beğenmiştim.Siteden yada canlı olup gidip görebilirsin.Biraz küçük gelebilir tabi ki fiyatı 9000 € falan olması gerek.
Kullanıcı avatarı
albus

Mesaj zkan01 » 05 Tem 2016, 00:29

https://www.sahibinden.com/ilan/alisver ... 6954/detay

hocam ilanı yeni gördüm orjinalliğini teyit ettirirseniz bence sizi üzmeyecek ve para kaybettirmeyecek bir saate benziyor

ve bu https://www.sahibinden.com/ilan/alisver ... 1498/detay
Kullanıcı avatarı
zkan01

Mesaj aqua29 » 05 Tem 2016, 01:11

zkan01 yazdı:https://www.sahibinden.com/ilan/alisver ... 6954/detay

hocam ilanı yeni gördüm orjinalliğini teyit ettirirseniz bence sizi üzmeyecek ve para kaybettirmeyecek bir saate benziyor

ve bu https://www.sahibinden.com/ilan/alisver ... 1498/detay

Üstad teşekkürler bir bakalım sağlam mı değil mi diye

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
aqua29

Mesaj shichinin » 05 Tem 2016, 01:12

Konuyu yeni gördüm. Tüm mesajları okudum ve baya eğlendim. Katkı sağlayanlara teşekkürler.

Benim de eklemek istediklerim var. Başlıktan anlaşılacağı üzere siz Rolex sahibi olmak istiyorsunuz. Bu sebeple diğer markalar sizi tatmin etmeyecektir. Aksi taktirde 20k-25k bütçeli saat önerisi talep ederdiniz. Size tek önerim GMT Master II olacak. Konunun geldiği yer bence detaya girilmeye çalışılmış olmasından kaynaklanıyor.

Rolex i tercih etme sebebinizin de marka bilinirliği olduğunu söylemişsiniz ancak yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sizin istediğiniz Rolex sahibi olmak. Gerisi pek mühim değilmiş gibi görünüyor. Bence bu miktarda bi para harcamadan bunu tekrar düşünmeniz gerekir. Eğer yeterli bilgiye kendiniz sahip olmadan diğer insanların deneyimleri üzerinden bir karar vermek sureti ile bir saat alacaksanız, sonucun 8k harcadığınız seiko dan farklı olmama ihtimali yüksek. Diğer arkadaşların da söylemeye çalıştıkları benzer şeyler aslında. Herkes size yardımcı olmaya çalışmış ancak siz farkında olmadan insanları azarlamışsınız.

Kullanıcı avatarı
shichinin

Mesaj Cct » 05 Tem 2016, 02:35

Merhabalar,

Bana özel mesaj atmışsınız, cevapladım :thumbup: Spesifik sorunuz haricinde bu başlığa yönelikte birşeyler yazmak isterim.

Bence siz bu bütçe dahilinde garanti bir saat almak istiyorsunuz ki bence bunda yanlış bir şey yok. (Sebeplerini aşağıya yazdım)

Bütçeniz güzel ve bu bütçe ile çoğu garanti markanın garanti modellerine ulaşabilirsiniz.

Eğer konu Rolex ise Submariner veya benim daha business göründüğünü düşündüğüm GMT Master alabilirsiniz. Sizi asla üzmeyecek asla sıkmayacak modellerdir bunlar. Mesela ben Datejust için aynısını söyleyemem. Ben alsam kesin sıkılırım, o kadar garanti değil.

Bana özel olarak Panerai sormuşsunuz. Radiomir 1940 vb. modeller biraz daha spesifik Panerai kullanıcılarını hedeflediğinden sizin için doğru bir seçim olmayabilir. Yine bu bütçe dahilinde 44mm'lik Luminor'lara bakabilirsiniz. En net ve markayı tanımlayan modellerdir.

Alternatif olarak Zenith El Primero Chronograph'lara bakabilirsiniz. Kalitesi bilinirliğinden öte modellerdir diyebilirim.

Omega'nın tam bu bütçeye oturan bence güzel bir modeli yok. Olanlarda biraz iddalı modeller (Dark Side of the Moon vb.) Diğer alt sınıf (Oris, Tag Heuer vb.) ve biraz daha fazla saat meraklılarına hitap edecek (JLC, Grand Seiko) modelleri önermenin pek bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Belirlediğiniz ve almak istediğiniz saatler gayet net olduğundan başta söylediğim gibi garanti modeller önermeye çalıştım. Saatlere çok ilgili olmak istemeyebilir veya ilgilendikten sonra sıkılabilirsiniz. Bu gayet normal, kabul edilebilir bir şey. Bu yüzden bu bütçeye aldığınız saatin size yarın lanet ettirmemesi önemli. (Astron kötü olmuş gerçekten)

Yine de daha önceki kutu açılışlarına ve benzer bütçe ile açılmış başlıklara bakmanız iyi olacaktır.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj archer75 » 05 Tem 2016, 12:35

aqua29 yazdı:
archer75 yazdı:Bütçe güzel, illa sıfır olmayacaksa bu bütçeye ne alınsa güzel gider. Yazıldığı gibi buradan sıralama sub, gmt2, explorer2/milgauss/dj2 şeklinde çıkar. Siz kullanım şeklinizi yazarsanız, tek saat mi olacak, çok seyahat edermisiniz (uluslararası) buna göre yönlerdirme yapılır. Önce modele sonra kadran rengi ve bileziğe karar verilir.

Sent from my iPad using Tapatalk

Üstad tek saat olacak,seyahat da az olur bilek ince iş dolayısıyla 5 gün takım elbiseyle kullanılacak

Rolex'ler çeyrek altın gibi hızlıca elden cıkartılabiliyor. Temiz bir ikinci el hoşunuza gideni bir modeli alıp bir süre kullanın, olmazsa sonra elden cıkartırsınız. Submariner ve gmt2, rahatlıkla takım elbise ile kullanılabiliyor.
Kullanıcı avatarı
archer75

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 132 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners