TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj onatozer » 25 May 2014, 04:44

Ahbob yazdı:Resim

Başta bir ara bahsi geçmiş ama fazla arada kalmış sanki. Akasya'da kendisi bir süre vitrine kilitlemişti beni. Bence hem spor hem klasik kullanıma en uygun modeller diver'lardan çıkıyor. Rolex de istenmiyorsa Navy Seals'a bakılmalı bence.

Bence de fifty fathoms ile birlikte atlanmamasi gereken onemli modellerden :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj drk » 25 May 2014, 10:22

Sağ bilege hayatta takamam saat :) Acayip bir rahatsızlık oluyor. Zaten bu durum çoğu kişi için hiç önemli değil, o kadar az bolluk kabul edilebilir bir durum fakat ben istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj nickimyok12 » 26 May 2014, 01:24

görünümle birlikte rahatlığa da önem verin derim. Bir süre sonra marka ve görünümün yerini rahatlık alıyor. ince ve hafif saatler tercih ederseniz uzun süre bıkmazsınız :)
Kullanıcı avatarı
nickimyok12

Mesaj Muhendis » 26 May 2014, 23:46

Omega Planet Ocean 232.32.42.21.01.005

Resim

Ey forum ahalisi,
Yukarıdaki model ile ilgili ne duşunursunuz. Turuncu işlemeli kauçuk kayış ve turuncu indexler saate spor bir hava vermiş. Bu spor havanın yanında Omega'nın ağırlığına da hakim. Tek sıkıntı turuncu her şeyle gitmez mi düşüncesi. Bir de sizin görüşlerinizi merak ettim.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj BarisFB » 27 May 2014, 08:38

Omega horoloji açısından çok önemli bir marka olmakla bence prestij olarak IWC / Panerai / JLC klasmanında değil. Zaten bütçe olarak da onların daha aşağısında olması lazım tahminimce $5,000 gibi bir fiyata alınabiliyordur.

5 yıl sonra daha yüksek bütçeli saatleri aldıkça bu saati kanımca çok az kullanırsınız ama bir IWC Portugese / Pilot veya Panerai 10 yıl sonra da zevkle takılacak saatler.

Bütçeyi sonuna kadar kullanmakta fayda var :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Muhendis » 27 May 2014, 09:05

watch1907 yazdı:Omega horoloji açısından çok önemli bir marka olmakla bence prestij olarak IWC / Panerai / JLC klasmanında değil. Zaten bütçe olarak da onların daha aşağısında olması lazım tahminimce $5,000 gibi bir fiyata alınabiliyordur.

5 yıl sonra daha yüksek bütçeli saatleri aldıkça bu saati kanımca çok az kullanırsınız ama bir IWC Portugese / Pilot veya Panerai 10 yıl sonra da zevkle takılacak saatler.

Bütçeyi sonuna kadar kullanmakta fayda var :thumbup:

Değerli fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Öncelikle yukarıda belirttiğiniz markaları bilen kişi sayısı çok az. Evet, o markaları bilen kişiyi bulabilirsek prestijli olduğunu da biliyordur zaten. Ancak genel kanı "Saat piyasasının en iyisi Rolex'tir sonra da Omega gelir." Nereden mi biliyorum? Arkadaşlarıma bu saat nasıl sence diye sorduğumda o markaların saatlerinin 3-4 bin lira bandında olduğunu duşunuyorlar. Evet onlar biraz fazla cahil olabilirler ancak gozlemlerimi paylaşayım dedim. :lol: Ama demek istediğiniz bu saatler seni kesmez anlamındaysa daha saatiyle yetineni görmedim.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Bora71 » 27 May 2014, 09:24

Yukarıda bahsettiğiniz Omega'nın metal bileziklisini kullanıyorum, hem tişörtle hem de takım elbise ile çok rahat takılıyor. Ben sizin yerinizde olsam bütçeyi ikiye böler, bir omega bir rolex alırdım. Ya yukarıdaki PO Seamaster + Rolex Datejust II ya da Submariner + Omega Aquaterra mesela. O bütçe ile bir spor saat + daha ciddi ikinci bir saat omega ve rolex olarak alınabilir :champ:
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj BarisFB » 27 May 2014, 09:40

Rolex bence de en iyi mainstream markalardan biri...en iyi saat Rolex sonra Omega gelir demek en iyi araba Mercedes / BMW demek gibi...Koenigsegg Agera'yı, Gumpert Apollo'yu, Aston Martin One-77'ı bilen insanlar eminim Mercedes'i bilenlerden azdır ama o arabalara sahip olmanın hissiyatı çok daha farklı olacaktır.

Saatin prestiji bence etrafınızdaki kişilerin düşünceleriyle değil taktığınız zaman size hissettirdikleriyle ölçülmeli. Dediğiniz çok doğru benim de etrafımda Patek 5711'e bakıp "bu ne ya düz çelik saat" diyen ya da annual calendar'a bakıp "hangi ayda olduğunu kim unutur ki ne gerek var" diyen arkadaşlarım var. Sonuçta kimse PP Perpetual Calendar'a $100,000 üzeri bir parayı her 4 yılda bir şubat ayı sonunda ayarlamaya üşendiği için vermiyor. O saate sahip olabilmenin duygusu ve kendini ödüllendirmek için veriyor.

Sonuçta 1 milyon dolarlık Tourbillon'lu Minute Repeater'lı Monopusher Chronograph'lı Perpetual Calendar Patek'in hiç bir fonksiyonu Casio G-Shock kadar dakik çalışmayacaktır. Aynı şekilde ilk bakışta 1 milyon dolarlık 5208P ile 40,000 dolarlık 5205'yi ayırt edecek şu ülkede 1,000 kişi vardır :lol: :lol:

Sonuç olarak evet bence sizi kesmez :champ: Ayrıca çevrenizde en iyi saat Rolex gibi bir imaj varsa daha once bahsedildiği üzere çelik Daytona veya yeni "Batman" GMT ile çok daha mutlu olacağınız kanaatindeyim. :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 117 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners