TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Mesaj Bg17 » 04 Tem 2016, 00:13

Ada'min biri olarak cevap vermeye calisiyim, horoloji ve saat secimi bazilari icin para benim istedigimi alirim seviyesinde olsa da, foruma vakit ayiran cogunluk biraz daha sanat olarak goruyor, maddiyattan ayirmaya calisiyor, hobi olarak degerlendiriyor.

hatta ornekliyim, ilkokul seviyesinde matematik bilen biri calculus sordugunda ne cevabi alirsa, sende benzer bir cevabi aldin, bence gocunacak birsey yok. Eger ilkokul seviyesinde horoloji sorusu sorsaydin, misal gmt nedir, polishe bilezik nedir, dalgic saati nedir gibi, ayni sekilde onunda cevabini verirdim.

Arti ne sordugunu da anlamis degilim, panerai ile zenith in nesini karsilastiriyim? Model desen bi derece, ama o da zor.

Bisey sormak icin bilmeme gerek yok ama bence millete cevap yetistirip teenage atari yapmaya harcayacagin vakti biraz okumaya ayir, hem daha sakin olursun, hem biraz biseyler ogrenirsin.

Bir de son ipucu veriyim, oyle ideal herseyi super, herkesin iste bundiyecegi bir saat yok.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Khan » 04 Tem 2016, 00:35

Bg17 yazdı:Ada'min biri olarak cevap vermeye calisiyim, horoloji ve saat secimi bazilari icin para benim istedigimi alirim seviyesinde olsa da, foruma vakit ayiran cogunluk biraz daha sanat olarak goruyor, maddiyattan ayirmaya calisiyor, hobi olarak degerlendiriyor.

hatta ornekliyim, ilkokul seviyesinde matematik bilen biri calculus sordugunda ne cevabi alirsa, sende benzer bir cevabi aldin, bence gocunacak birsey yok. Eger ilkokul seviyesinde horoloji sorusu sorsaydin, misal gmt nedir, polishe bilezik nedir, dalgic saati nedir gibi, ayni sekilde onunda cevabini verirdim.

Arti ne sordugunu da anlamis degilim, panerai ile zenith in nesini karsilastiriyim? Model desen bi derece, ama o da zor.

Bisey sormak icin bilmeme gerek yok ama bence millete cevap yetistirip teenage atari yapmaya harcayacagin vakti biraz okumaya ayir, hem daha sakin olursun, hem biraz biseyler ogrenirsin.

Bir de son ipucu veriyim, oyle ideal herseyi super, herkesin iste bundiyecegi bir saat yok.

+1

"oyle ideal herseyi super, herkesin iste bundiyecegi bir saat yok."

Ne güzel konuştun abi, ağzın bal yesin.

Mesela burada rolex rolex diye yazisiyoruz ya mesela, beni en çok sıkan tasarım rolex saatlere aittir.

En komplike cosmograph mekanizması bile çok sadedir.

Aqua Abi bence bu konuyu bitirelim burada, eminim çok fazla şey anladın.

Bg17 nin de dediği gibi, herşeyi süper saat yok.

Öyle olsaydı herşeyi süper saati alıp kurtulurduk :) forum muhabbet felan gerek kalmazdı :)

Ben sana diyorum en azından bir kaç mekanik saat al sat, japonlara bak, swisslere bak, sonra kendine bir saf seç :)

Böylelikle sana göre "her şeyi mükemmel" saate ulaşabilirsin.

Kolay gelsin :)
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj aqua29 » 04 Tem 2016, 00:55

Bg17 yazdı:Ada'min biri olarak cevap vermeye calisiyim, horoloji ve saat secimi bazilari icin para benim istedigimi alirim seviyesinde olsa da, foruma vakit ayiran cogunluk biraz daha sanat olarak goruyor, maddiyattan ayirmaya calisiyor, hobi olarak degerlendiriyor.

Üstad mekanizmaları,hassasiyetleri,uzun süre kullanılabilirliği ne bileyim 2.el değerliliği v.b okuyorum araştırıyorum elbettebende biliyorum mükemmel bir saat olmadığını sizin deneyimleriniz ile en iyiyi bulmak için çabalıyorum hepsi bu sizde bana yardımcı olursanız siz küçümser gibi neyi karşılaştırayım demişsiniz bende öyle yazmak durumda kaldım özür diliyorum sizlerden

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
aqua29

Mesaj Caner1983 » 04 Tem 2016, 01:12

Sorun şu diyecem ama bilmişlikte yapmayım bende işin acemisiyim daha. sorun konunun olayı derinleştirmeden araştırmadan açılmış olması dediğiniz gibi bilgi almak istiyorsunuz ama daha bilgi almak istediğiniz konu çok genel örnek sub mu gs mi deseniz başlık daha öğretici olabilirdi veya zenith elite mi jlc master mi deseniz Bg17(başar abi) nin kendi başlığını okusanız saatler ile serüvenini baya birşeyler katabilirdi tabiki birebir kopyala demiyorum ama ne bilim ben adamın zevkini( kriterlerini) kendime yakın buluyorum bu yüzden de herkesin önce forumda gezin aç oku deme sebebi bu
İnşallah gönlünüze göre saat bulursunuz iyi forumlar
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Khan » 04 Tem 2016, 01:29

ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim

Görsel olarakta katkıda bulunmak istedim.

Beğendiğiniz bir model olursa mesaj atın tam kodu veririm.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Ground » 04 Tem 2016, 01:29

Rolex submariner tasarımı hoşunuza gittiyse 114060 alın. Çok memnun kalırsınız. Satmak istediğinizde alacak olan çok olur.

Saatlere yakınlaştığında teşekkür edersin foruma..

https://m.rolex.com/watches/submariner/ ... -0002.html

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Hsnmrycl » 04 Tem 2016, 02:21

foruma üye olmayan biri google'a "20-25 bin TL arası hangi rolex'i almalıyım?" diye yazsa ve bu sayfaya denk gelse, korkarım ki gidip vostok amphibian alır.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj aqua29 » 04 Tem 2016, 02:29

Hsnmrycl yazdı:foruma üye olmayan biri google'a "20-25 bin TL arası hangi rolex'i almalıyım?" diye yazsa ve bu sayfaya denk gelse, korkarım ki gidip vostok amphibian alır.

Kesinlikle evet [emoji3]

Kullanıcı avatarı
aqua29

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners