TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj buTa » 27 Kas 2011, 01:21

Merhabalar, ben Tag tavsiye ederim. Grand Carrera olur, 1887 calibre Carrera olur ya da farklı model olur. Bu saatlerin hepsinin de fiyatı 6000 Tl nin üzerinde. Rolex ve Zenith lerin Türkiye satış fiyatları 10.000 Tl den başlıyor, IWC nin ise 6000 Tl lardan. 6000-10000 TL fiyat aralığı için en uygun markalardan bir tanesi de Tag Heuer dir. Geçenlerde Microtimer modeli bir yerlerde ödül aldı, yanılmıyorsam fiyatı 100.000 doların üzerinde. :?
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj drk » 27 Kas 2011, 01:37

Kişiden kişiye göre değişecek bir tercih, üst düzey markanın düşük seviye modeli mi, düşük seviye markanın üst düzey modeli mi?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 27 Kas 2011, 01:48

cbaytan yazdı:Fiyat Araligi: 6000 TL ve üzeri (orient-seiko-IWC-Zenith)

Birde yazdığım markalara ait saatlerin mekanik olmaktan başka üç özelliği daha var ben 1-power reserve, 2-tarih ve 3-safir camı olmayan saatleri dikkate almıyorum, isterse Gyrotourbillon II olsun.

Power reserve özelliği bana göre otomatik saatler için gereksiz bir özellik, kurmalı saatlerde olması daha mantıklı. Gün yada gün/tarih olmasını ben de tercih ediyorum. Safir cam konusuna gelince Gyrotourbillon olsa bile demişsiniz fakat belli fiyat segmentinin üstündeki saatler de tek yada çift tarafı AR kaplamalı safir cam oluyor zaten..

Grand Seiko' lara ben de bayılıyorum fakat 6000 TL ve üzerinde kaç tane Orient modeli var, bizi aydınlatır mısınız?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archimed » 28 Kas 2011, 13:34

Drk yazdı:Kişiden kişiye göre değişecek bir tercih, üst düzey markanın düşük seviye modeli mi, düşük seviye markanın üst düzey modeli mi?

+1

Önemli bir noktaya temas etmişsin. Benzer ikilemi aracını değiştirmeyi düşünen bir arkadaşım yaşıyor. Passat CC'yi çok beğeniyor, ancak aynı paraya kasası değişse de sıfır kilometre 3 serisi BMW de almak mümkün.

Belki markaların konsantre oldukları ana pazar/segment göz önüne alınırsa bu kriteri geçemeyen kişilerin karar vermesi daha kolay olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj bladey » 09 Ara 2011, 11:49

Slm

Bu topikteki tavsiyeleri biraz güncellemek lazım sanırım.Kur artışı fiyatları çok etkiledi çünkü.Mesela daha önceden 1500 tl civarı Oris almak mümkündü ama şu anda aynı saati 2000 tl üzeri almak mümkün.
Kullanıcı avatarı
bladey

Mesaj nbmc » 26 Ara 2011, 03:23

Gerçekten bir günceleme gerekiyor gibi sanki :idea: :?:
Kullanıcı avatarı
nbmc

Re: Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj SeRxx » 26 Ara 2011, 10:29

0-750 TL: Seiko 5 , Citizen, Orient, Swatch, Casio

750-2000 TL:Hamilton, Mido, Tissot, Certina, Steinhart, Seiko

2000-4000 TL: Oris, Tag Heuer, Longines, Maurice Lacroix

4000-8000 TL: Breitling, Tag Heuer,Longines, Omega

8000 TL +: Rolex, Panerai, Breitling, Omega, Zenith, IWC, Seiko Spring Drive,Grand Seiko
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj ahmettop » 01 Oca 2012, 16:15

600 tl bütçeyle otomatik, deri kordonlu erkek modeli bir bulova almak mümkün müdür acaba?veya soruyu biraz değiştirecek olursak; aynı bütçeli bir seiko 5 daha mı mantıklı?(gerçi deri kordon pek mümkün değil sanırım!)saygılar...
Kullanıcı avatarı
ahmettop

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners