TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

8000 TL Bütçe Kahve Kayış Siyah Kadran Çelik Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

8000 TL Bütçe Kahve Kayış Siyah Kadran Çelik Saat Önerisi

Mesaj Drago » 01 Nis 2012, 10:26

Arkadaşlar,

Çelik kasalı,siyah kadranlı ,kahve krokodil kayışlı, spor ve takımla kullanılabilecek bir saat desem...ne tavsiye edersinz ? Zamanı olanlar fotoğrafta koyarsa çok memnun olurum... Not: Chrono. olabilir , olmayabilir de...

Beni cevapsız komayın...önemli !! :champ:
Kullanıcı avatarı
Drago

Re: Kahve kayış,Siyah Kadran,Çelik

Mesaj Baran » 01 Nis 2012, 10:34

Bütçede verirsenız yelpazeyı daraltmış oluruz abi
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Kahve kayış,Siyah Kadran,Çelik

Mesaj razz » 01 Nis 2012, 10:36

TAG Heuer Monza.. 8-) Disardayim, fotograf ekleyemiyorum ama TSFde bana ait bir wrist shot olmasi lazim ;)

Resim

Thevenin: Monza Reyiz unutulmaz beyler 8-)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Kahve Kayış Siyah Kadran Çelik Kasalı Saat Model Önerisi

Mesaj Drago » 01 Nis 2012, 11:58

Baran , bütçeyi yavaş yavaş yükseltiyorum 7-8 bin max gibi...

Razz , teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Drago

Re: 8000 TL Bütçe Kahve Kayış Siyah Kadran Çelik Saat Öneris

Mesaj Bond » 01 Nis 2012, 14:00

Drago su geçirmezlik ne kadar önemli bilmiyorum ama bu yüklediğim modellerin hemen hemen hepsinde fabrikasyon kahve kayış opsiyonu mevcut. Uygun resim olmadığı için farklı versiyonlardan yükledim. Hepsinin chrono olmayan modelleri de var. Fiyatlandırmalara biraz daha bakmak lazım elbette ama çoğu yakın olması gerekli bütçeye. Kiminde chronolu versiyonlar bütçeyi aşarken, bazılarında chronolu ve chronosuz versiyonlar bütçenin altında kalır. Aslında kayışa takılmamak lazım yani bir kriter olmamalı bence, nasılsa modele yakıştığı sürece istediğin kayışı kullanabilirsin. Orijinal kayışlardan çok daha iyi kalitede kahve kayışlar almak mümkün. Bu sebeple çelik bilezik versiyon olup kayışta yakışacak bir model düşünebilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, fotoları alta sıra ile yükledim. Ek modelleri ise yazı ile belirttim.

Zenith El Primero Pilot ve Bell & Ross Heritage BR 123 ve BR 126 Chrono oldukça tarz saatler. Daha az spor Zenith Espada veya Elite olabilir. Maurice Lacroix modellerinden bazıları kriterlerine cevap verebilir. Omega Speedmaster, Seamaster veya Deville bazı modeller uygun.TAG Heuer Carrera ve bazı Bretiling modelleri belki. Longines Spirit Chrono veya Legend Diver modelleri de kriterlere uygun gibi. IWC Spitfire ve Portfino serisi bazı modeller sanırım bütçeye uyabilir. Pek spor değil ama 7000 TL bütçesine giriyorsa Grand Seiko bile olabilir ama 8-10 Bin USD için Grand Seiko önermiyorum biliyorsun. Tarz, ( vintage görünümlü, modern, klasik ) çap, su geçirmezlik ve mekanizma tercihini ( kurmalı / otomatik - in-house veya ETA bazlı ) bilirsek daha uygun alternatifler çıkabilir.

Panerai bence her iki tarza çok uyumlu değil pek bu tarz round kasa modeller kadar. Radiomir takımla iyi dururken 339 vb gibi özel versiyon falan değilse spor iyi durmuyor. Luminor ise takımla pek olmuyor ancak bazı özel modelleri uyabiliyor. Özel modellerin fiyatlandırması bütçeyi geçer. Seviyorsan giriş modelleri olur Panerai içinde belki. Rolex bütçenin üstü geneli, çoğu modelde bazıları hariç kayışla pek iyi durmaz.

Yani saat çok karar zor :? Başka bir alım stil alternatifi ( 2 saat almak ) daha var bence ama onu sonra yazarım gelişmelere göre :D

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mucadeleci » 01 Nis 2012, 14:10

bu seçenekler içinde kesinlikle Zenith diyorum ben :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Baran » 01 Nis 2012, 14:16

Zenith +1
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Bond » 01 Nis 2012, 14:20

Elbette önemli olan Drago'nun beğenmesi ama Zenith El Primero Pilot oldukça güzel ve gerçek Zenith karakterine uygun bir model. Global fiyatlandırması tam bütçesi ile örtüşür ama ne yazık ki bu marka içim Türkiye'de global fiyatı yakalamak zor Mücadeleci. Artık çoğu önemli markanın Global ve Türkiye listesi kur çevrimlerinden doğan farklar dışında hemen hemen aynı. Çeşitli markalarda bu ayarlamayı sağlayamayan distribütörlerin artık bazı çalışmalar yapmasında fayda var diyebilirim. Yoksa müşterilerini buna uyum sağlayan markalara kaptırmaları içten bile değil ;) Hatta kaptırdılar bile :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 146 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners