TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Orient Vintage Automatic Hakk覺nda Yorumlar覺n覺z

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Vintage Automatic Hakk覺nda Yorumlar覺n覺z

Mesaj tiktak98 » 18 Mar 2012, 01:45

merhaba arkadaslar,bu saati kullanan ve bilgisi olan varmidir ;

http://orientwatchusa.com/ffd0f004w
Resim

hosuma gitti gibi canli gormedigim icin konu acip yorum almak istedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
tiktak98

Kay覺t: 21 ub 2012, 14:16

Re: Orient Vintage Automatic Hakk覺nda Yorumlar覺n覺z

Mesaj tiktak98 » 19 Mar 2012, 00:34

Saati kullanan veya denemis olan kimse yok galiba,yorum yok kimseden.

o zaman sorumu degistirmek istiyorum ; saat size gore hos mu ? Cok mu klasik yoksa spor uzerine takilirmi sizce?
Kullan覺c覺 avatar覺
tiktak98

Mesaj mucadeleci » 19 Mar 2012, 01:13

Benim 癟ok beendiim bir model (ilgili resimdeki gibi deri kay覺l覺 olan覺) kadran tasar覺m覺n覺n sadelii g羹zel, akrep yelkovan rengi'de ho ve kadranla uyumlu, beendiyseniz tavsiye ederim. Klasik bir saat ama kot ve 羹zerine g繹mlek, tshirt vs. gibi kombinasyonlarla'da kullanabilir. yan覺na 1-2 adet farkl覺 kay覺 beenirseniz kombinasyonlar覺 artt覺rabilirsiniz.
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

Mesaj asymptote » 19 Mar 2012, 01:43

tiktak ben bu saati kulland覺m, sorular覺na yan覺t vereyim, tabi kendi subjektif deerlendirmelerim ile:
Saat fotorafta olduundan daha g羹zel bir kere, yaln覺z biraz kaba bir saat. Bileiniz 癟ok ince ise tavsiye etmem sat覺n al覺p kullanman覺z覺. Benim elden 癟覺karma nedenlerimden birisi de saatin bilekte kaba g繹z羹kmesi idi. Asl覺nda kasa 繹l癟羹leri 癟ok b羹y羹k deil, 40 mm san覺r覺m kasa 癟ap覺 ama biraz y羹kseklii fazlayd覺 galiba. Gelelim kadrana; kadran 羹zerindeki 癟覺k覺nt覺l覺 power rezerve g繹stergesi balarda houma gidiyordu fakat bir s羹re sonra g繹z羹n羹z羹 yormaya bal覺yor, keke kabar覺k deil de 癟izgi halinde olsayd覺 diyorsunuz (ben 繹yle dedim en az覺ndan). Mekanizma olarak 4N serisi baar覺l覺 bir mekanizma kulland覺覺 s繹yleniyor ancak ben rotorun g羹r羹lt羹s羹ne bir t羹rl羹 al覺amad覺m. Saat ile yollar覺m覺 ay覺rmama en b羹y羹k sebep bu g羹r羹lt羹s羹 oldu. Ayr覺ca saati tepeden kuram覺yorsunuz, sadece rotordan otomatik olarak kuruluyor. Bir癟ok asya mekanizmada olduu gibi hacking (kurma tepesini 癟ekince saniyenin durma 繹zellii) yok. Kulland覺覺m s羹re zarf覺nda zaman tutmas覺n覺 繹l癟m羹t羹m, gayet tatminkar; g羹nl羹k 5-6 saniyeyi ge癟miyor..
K覺saca benim bu saat ile olan hikayem bu ekilde. Tamamen kendi g繹r羹 ve deerlendirmelerimi aktard覺m, siz belki iyi arkada olursunuz bilemem.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj civciv » 19 Mar 2012, 11:13

Bu saatten ben de kullan覺yorum. Yakla覺k 2 ay kadar oldu alal覺. Bence 癟ok 覺k bir saat. Kolumda b羹y羹k ve y羹ksek durduunu s繹yleyemem, gayet iyi duruyor. (Bilek kal覺nl覺覺m 17.5 cm civar覺nda)

Rotor g羹r羹lt羹s羹 beni rahats覺z eden birey deil. Asl覺nda buna g羹r羹lt羹 denemez. Rotor sesi demek daha uygun olur sanki.

Genel anlamda gayet memnunum. 襤brelerin kobalt mavisi rengi 覺覺kta harika parl覺yor. Ayr覺ca krem rengi kadran tam bir vintage havas覺 veriyor. Benim saatimin g羹nl羹k sapmas覺 m羹kemmel seviyede. Mesela son 2 haftad覺r watchwinder'da duruyor (ara s覺ra d繹nd羹r羹yorum) ve toplamda 5 sn sapma ancak var.

Memnun kalmad覺覺m tek yan覺 kay覺覺 oldu. Tek kanatl覺 kelebek toka kolumu rahats覺z etti. Ben de biraz etlice bir kay覺 ald覺m ve saat ondan sonra g繹z羹mde bir Longines gibi oldu :lol:

Resim

Resim

Resim
En son civciv taraf覺ndan 21 Mar 2012, 12:16 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
civciv

Kay覺t: 28 Ara 2010, 14:56

Mesaj tiktak98 » 19 Mar 2012, 11:46

Tesekkurler yorumlar icin..

Benimde bileklerim ince sayilir,yani inceyle orta arasi.nasi duru bilemem..

Orient e karsi bi sempatim var , nerden kaynaklaniyor bilemiyorum acikcasi.

Civciv o kayis ( longines tipi,beyaz dikisli ) benimde cok sevdigim bi deri kayis.aslinda uzun bi sure harcamalarimi kisip longimes master serisinden bi saat almayi planliyordum ama sanirim vazgectim,rakamlar yuksek ve otomatik saat tecrubemde y籀k benim.aslina bakarsaniz master serisi gorunumlu , daha az pahali,otomatik olmasi gerekmiyen bi saat aradim ama malesef hosuma giden bisey bulamadim.orient in bu modelide gorsel olarak aradim modele gore bi parca fazla klasik olmasina ragmen hosuma gitti.ozellikle kadran renklerinin uyumu.

Seiko premier moonphase kinetic icin karar kilmis gibiydim ama saat kalin gozuktu gozume gordugum videolarda,o sebepten vazgectim gibi ondan.yinede premier serisinden bisey secilebilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
tiktak98

Mesaj SeRxx » 21 Mar 2012, 00:32

Premier Moonphase dier serilere g繹re biraz kal覺n ama rahats覺z edecek ekilde deil.. Yeni 癟覺kan 7D48 mekanizmal覺 Premier serilerine bak istersen; onlar覺n kal覺nl覺覺 daha iyi gibi ...
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj mlm » 21 Mar 2012, 00:39

civciv yazd覺:Bu saatten ben de kullan覺yorum. Yakla覺k 2 ay kadar oldu alal覺. Bence 癟ok 覺k bir saat. Kolumda b羹y羹k ve y羹ksek durduunu s繹yleyemem, gayet iyi duruyor. (Bilek kal覺nl覺覺m 17.5 cm civar覺nda)

Rotor g羹r羹lt羹s羹 beni rahats覺z eden birey deil. Asl覺nda buna g羹r羹lt羹 denemez. Rotor sesi demek daha uygun olur sanki.

Genel anlamda gayet memnunum. 襤brelerin kobalt mavisi rengi 覺覺kta harika parl覺yor. Ayr覺ca krem rengi kadran tam bir vintage havas覺 veriyor. Benim saatimin g羹nl羹k sapmas覺 m羹kemmel seviyede. Mesela son 2 haftad覺r watchwinder'da duruyor (ara s覺ra d繹nd羹r羹yorum) ve toplamda 5 sn sapma ancak var.

Memnun kalmad覺覺m tek yan覺 kay覺覺 oldu. Tek kanatl覺 kelebek toka kolumu rahats覺z etti. Ben de biraz etlice bir kay覺 ald覺m ve saat ondan sonra g繹z羹mde bir Longines gibi oldu :lol:

Resim

Resim

Resim

Civciv, hay覺rl覺 olsun, kahverengi kay覺la 癟ok yak覺覺kl覺 olmu :thumbup: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners