TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Sports SKZ255 FrankenMonster Alım Bilgisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 Sports SKZ255 FrankenMonster Alım Bilgisi

Mesaj pennyilkay » 03 Ağu 2011, 18:13

Öncelikle selamlar herkese

forumu uzun zamandır ziyaretçi olarak takip ediyorum

ancak aradığım bir saat var bu vesileyle üye oldum artık :champ:

aradığım saat seiko 5 frankenmonster ve tabiki bu siyah çelik kordonu..

Türkiyede bulma olasılığım nedir,

Ebay ve diğer uluslararası sitelerden alma durumunda gümrükte takılma sorunu yaşarmıyım ?

tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

saygılar

Resim
Kullanıcı avatarı
pennyilkay

Re: Fotoğraftaki saati arıyorum

Mesaj Bond » 03 Ağu 2011, 19:04

TSF'ye hoşgeldin, hazır bu vesile ile artık üye olmuşken forumda biraz araştırma yaparsan sorularının cevabını rahatça bulabilirsin ;)

Benim işim acele çok kestirme olsun dersen, Türkiye'de resmi bayilerde bulman biraz zor. Bulunsa buradan garantili al derdik ama ancak kişisel getirip satan sahış veya bazı saatçilerde olabiliyor. Bunların bir çoğu ciddi ve disiplinli çalışan yerler yada kişiler olmadığı için almanı tavsiye etmem. Sahte çıkar yada 1 ay sonra bozulur vb bir şey olur, bir bakmışsın aldığın satış sitesi tüccarları çoktan hayalet olmuş. Gümrükte takılma diye bir şey olmaz, yurt dışından ülkemizde gelen ürünler için belirlenmiş fiyat sınırlarını aşması halinde kanunen ödenen bir bedel vardır sadece bunu öder alırsın. Ürünlere ve fiyatlara bakarken bu durum göz önüne alınarak hesaplanırsa hayal kırıklığı yaşanmamış olacaktır. Ebay'de yada forumda linki verilen güvenilir yabancı sitelerde SKZ255 aka "FrankenMonster" bolca bulunmakta diye hatırlıyorum. Not olarak özel kargo şirketlerini kullanmayın.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Seiko 5 Sports SKZ255 FrankenMonster Alım Bilgisi

Mesaj pennyilkay » 03 Ağu 2011, 20:16

hocam acemiliğim için kusura bakmayın :) başlığıda editlemişsiniz, umarım orjinal satan bir satıcı veya kullanıcı bulabilirim teşekkürler

aslında hazır bu konu açıkken bu saatin muadili bir diver saat önerinizde varsa kabulumdur öncelikle istediğim bu Seiko 5 Sports SKZ255 FrankenMonster olsada, bulmam sıkıntılı olacak gibi, siyah ağırlıklı ve kalın yuvarlak kasalı bir model arıyorum tabi gönül Oris Titan Diver C Small Seconds 47mm Preliminary istiyorda oda fiyat olarak ulaşılması zor benim için...
Kullanıcı avatarı
pennyilkay

Mesaj Bond » 03 Ağu 2011, 21:40

Kusura bakılacak bir şey yok merak etme, forumun okunmasına teşvik etme amaçlı yazılmış bir mesajdı sadece :D TSF'de tüm başlıkları düzenli olması ve bilgiye kolay ulaşılması adına editliyoruz. ;)

Öncelikli istediğin model SKZ255 ise çekinmeden alınabilir, ben az önce baktım global sitelerde mevcut bu model. Yaklaşık 500-600 TL bütçeli bir saat üzerine konuşuyoruz, bu sebeple seninde belirttiğin gibi Oris şu an için mümkün olmaz. Bu bütçe için tavsiyem Japon otomatik istiyorsan açıkçası gene Seiko 5 ve normal serilerden diverları. İncelemede yeni yüklenen bir SKZ211 vardı, o modelin PVD versiyonu varsa güzel durabilir. Herhalde Frankestein diye geçiyor olması lazım. :) Seiko Superior diver modellerine bakabilirsin. En son seriden yeni PVD Kinetic diver modeli var birde, SKA427. Seikoda bir hayli fazla model mevcut. Aslında Seiko'nun super diver modelleri var ama bu pro modellerin geneli Orislerle yakın ve daha yüksek fiyatlıdır ;)

Bunun dışında quartz bazlı istersen elbette model alternatifin artacaktır, örnek Citizen'de Promaster Aqualand serisinde kaliteli diverlar mevcut, biraz daha fiyat yüksek sanırım ama estetik ve işlevsellik açısından da başarılı modeller. Bunlar dışında aslında çok alternatif var ama FrankenMonster aklına girmiş şimdi hepsini aynı mesajda yazıp kafanı karıştırmayalım. Sen inceleme ve danışma konularına biraz bakarsan farklı tavsiyelere rastlama olanağında olur.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj pennyilkay » 04 Ağu 2011, 00:07

evet hocam skz211 de benim için uygun bir model burda inceleme yapılmış çok güzel gerçekten, birde SEİKO 5 AUTOMATIC GUN METAL SNZF53K1 modeli var aklımda, bu modelde skz211 gibi kalınmıdır yandi kolda yuksek dururmu onu tam kestiremedim, ve 325 lira gibi bi rakama buldum sanırım bu saat için yani SEİKO 5 AUTOMATIC GUN METAL SNZF53K1 için uygunmudur bilemedim henüz :S

Resim
Kullanıcı avatarı
pennyilkay

Mesaj Bond » 04 Ağu 2011, 00:13

Bu daha alt seriden diğerine göre ucuz bir model, baby yada mini monster olarak geçer. 13 mm kalınlığı bunun ona göre hesaplarsın diğeri ile karşılaştırarak ama sırf resimden bile franken çok daha kalın belli. Dediğim gibi bu tamamen beğeni ile alakalı, Seiko 5 ve normal Seiko diver serilerinde farklı fiyatlı birçok model var. Mekanizma önemli ise üst seriler daha iyidir malzeme ve detay işçiliği bakımından, doğal olarak fiyatlarda daha yükselecektir. Yazdığın fiyat bu model için normal seviyede.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj pennyilkay » 04 Ağu 2011, 00:30

ikiside 13mm kalınlıgında geciyor sıtelerde tam emın olamadım o yuzden deıgınız gıbı daha kalın gıbı duruyor franken.. bu baby monster daha alt sevıye bir model ama franken e ulasmam benım ıcın zor olcak gibi o yuzden farklı modellere bakıyorum :S
Kullanıcı avatarı
pennyilkay

Mesaj Bond » 04 Ağu 2011, 00:37

SKZ211 14 mm imiş, SKZ255 ise 12,5 mm yalnız o modellerin kasa, bezel ve kurma kolları çok farklı, 47 ve 50 mm çaplara ulaşıyorlar. Bu sebeple SNZF53 baby monstera göre çok daha iri duruyorlar. Zaten adı üstünde baby :D Standart monster modellerine de bakabilirsin, sanırım franken ve bunun arasında olmalı onlar. Pek başarılı değil bence normal monster ama zevk işi bu tamamen.

Diver olması çok önemli değilse sana benimde beğendiğim bir model önereyim son olarak ;) SRP029 ve SRP027

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners